Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη 12.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Βασίλη Λεβέντη 12.08.2016

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να μη γίνουν εκλογές», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι «ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό, γιατί με την πρότασή του για αναθεώρηση του Συντάγματος, εάν η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική και κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται με 151 βουλευτές που χρειάζεται, να επαναφέρει την ενισχυμένη αναλογική, ίσως και με μπόνους 80 εδρών, δηλαδή μεγαλύτερο απ’ αυτό των 50 που ισχύει σήμερα».

«Ο πρωθυπουργός, είτε πρέπει να μείνει και να μην προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος, είτε πρέπει να πάει σε εκλογές και εάν τις χάσει, να μη μπορεί ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον δεν θα είναι Αναθεωρητική η Βουλή, να αλλάξει το νόμο της απλής αναλογικής που ήδη ψηφίστηκε με μηδέν μπόνους», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «την περίοδο για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης, αλλά και πρόσφατα για τη δημιουργία τεμένους στην Αθήνα, υπήρξε στους βουλευτές του στη Βουλή, πρόταση από τον άξονα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ να καταψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση».

«Υπήρξαν δύο απόπειρες με το επιχείρημα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια», τόνισε ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι με δική του παρέμβαση αυτές οι ενέργειες πήραν τέλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bbPfFM