Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Δημήτρη Βίτσα 25.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Δημήτρη Βίτσα 25.08.2016

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος.
Επικαλούμενος την ανακοίνωση της κυβέρνησης, διέψευσε ότι Τούρκος στρατιωτικός έφθασε στη Σάμο και ζήτησε άσυλο.

Για το θέμα του ασύλου που έχουν ζητήσει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί και το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι: «όσο διαρκούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη που υπόκεινται στο διεθνές και το ελληνικό Δίκαιο, δεν χρειάζεται οποιοσδήποτε σχολιασμός». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι: «στα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές πιέσεις. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το «τιτίβισμα» του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου,  για πιέσεις του κ. Καλογρίτσα μέσω site και δημοσιευμάτων, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι: «καμία πίεση δεν μπορεί να ασκηθεί στη διαδικασία και αν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να πιέσουν την απόφαση, η οποία δεν είναι πολιτική, είναι διαγωνιστική, που αφορά στις αδειοδοτήσεις, εντάξει, “ας γυρίσουν πλευρό” που λένε, κοιμούνται ύπνο βαθύ…».

Επιπλέον, ο κ. Βίτσας αναρωτήθηκε τι ρόλο παίζουν οι διαφημίσεις στα κανάλια που αφορούν στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού τους προφίλ, όπως και οι τοποθετήσεις νομικών σ’ αυτά για όσα έγιναν στη διαδικασία επιλογής των φακέλων, αφού όπως δήλωσε: «αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία… και βεβαίως αυτό δείχνει ότι ορισμένα συμφέροντα κάνουν μία πάλη, μέχρι και την τελευταία στιγμή».

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι θα έχει απέναντι της πολύ συγκεκριμένα πολιτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά συμφέροντα», επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Σχετικά με τα μισθολόγια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Βίτσας επανέλαβε πως στο επόμενο διάστημα δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το πόσα χρήματα παίρνουν οι στρατιωτικοί αυτήν την περίοδο: «Αυτά τα χρήματα θα παίρνουν και μετά τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου». Μάλιστα διατύπωσε την άποψη ότι κάποια ειδικά επιδόματα που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να καταργηθούν.

Αναφερόμενος και στη μέχρι τώρα λειτουργία του οικονομικού περιβάλλοντος, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι γνωρίζει ο ίδιος περιπτώσεις ανθρώπων και επιχειρηματικών συμφερόντων που ήθελαν να επενδύσουν και παραιτήθηκαν λόγω της γραφειοκρατίας και των «απαιτήσεων που είχαν ορισμένοι», περιγράφοντας μ’ αυτήν την έκφραση και τις μίζες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε ότι έχει οριστικοποιηθεί η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική και όσοι συνεργάζονταν με τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάρει το μήνυμα, ότι «η συνεργασία θα πάει στην αναβάθμιση από τη μία μεριά, αλλά και στη βιομηχανική συμμετοχή της Ελλάδας στην αναβάθμιση των οπλικών και άλλων συστημάτων».

Τέλος, σχετικά με τη σημαντική συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή και συντήρηση Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι θα γίνει στροφή σε μικρότερες μονάδες και δομές φιλοξενίας και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας ή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bIxIrV