Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Ξυδάκη 26.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Νίκου Ξυδάκη 26.08.2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Είναι τουλάχιστον άκομψο εκ μέρους των επιτρόπων να κάνουν μια τέτοιου είδους παρέμβαση», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Μαρία Γεωργίου, ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στην εμπλοκή της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
«Νομίζω ότι αυτό που έχει μια αξία είναι η κατανόηση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, γιατί χωρίς κατανόηση και γνώση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Χρειάζεται να ξέρουμε τι συνέβη για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Η πολιτική ανάλυση και ο καταλογισμός πολιτικών ευθυνών γίνεται πάντα και πρέπει να γίνεται», συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.
Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «αυτός που νέμεται ένα δημόσιο αγαθό, καλείται να πληρώσει ένα αντίτιμο, τίμημα, τόσο απλά».
Ερωτηθείς για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι «αυτό που παρατηρούμε είναι ότι βελτιώνεται διαρκώς το κλίμα. Νομίζω ότι το πρόβλημα μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων είναι ένα πρόβλημα αλληλοκατανόησης. Πρέπει να σπάσουν οι πάγοι και να λυθεί η παρεξήγηση». «Για να εκπληρωθούν τα κριτήρια ένταξης, που είναι πολλά και δύσκολα, χρειάζονται τα Σκόπια να διανύσουν μεγάλο δρόμο. Σ’ αυτό εμείς θα είμαστε αρωγοί στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ», κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2bSjsKL