Τρίτο Πρόγραμμα – Έντουαρντ Άλμπι 25 & 26.09.2016

Τρίτο Πρόγραμμα – Έντουαρντ Άλμπι 25 & 26.09.2016

Ο Έντουαρντ Άλμπι στο Τρίτο Πρόγραμμα

Το Τρίτο Πρόγραμμα, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άλμπι, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 στα 88 του χρόνια, μεταδίδει από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας δύο από τα πιο σημαντικά έργα του.

Ειδικότερα:

  • Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, εκτάκτως στις 21:00, λόγω μεγαλύτερης διάρκειας, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», θα μεταδοθεί το έργο-σταθμός της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», γραμμένο το 1962. Το κορυφαίο έργο του Άλμπι παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Θέατρο Τέχνης την περίοδο 1965-1966 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν με πρωταγωνιστικό ζευγάρι τη Νέλλη Αγγελίδου και το Γιώργο Λαζάνη.

Οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία ν’ ακούσουν το έργο αυτό από ηχογράφηση του 1976, σε μετάφραση, μουσική επιμέλεια και ραδιοσκηνοθεσία Καίτης Κασιμάτη-Μυριβίλη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μάρθα Βούρτση (Μάρθα), Νικήτας Τσακίρογλου (Τζορτζ), Αλεξάνδρα Λαδικού (Χάνι), Γιώργος Τσιτσόπουλος (Νικ).

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά.

Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Καρράς.

Το έργο προλογίζει η σκηνοθέτις.

  • Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00, θα μεταδοθεί το πρώτο θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Αμερικανού, «Ιστορία ζωολογικού κήπου», γραμμένο το 1959. Την περίοδο 1962-1963 ο Κάρολος Κουν σκηνοθετεί πρώτη φορά για το ελληνικό κοινό το έργο αυτό του Έντουαρντ Άλμπι, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Λαζάνη και Νίκο Κούρο.

Το 1976, η εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Από το ελληνικό και ξένο δραματολόγιο», μετέδωσε το έργο σε ραδιοσκηνοθεσία Θεόφιλου Ζαμάνη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Πολίτης (Τζέρι), Βασίλης Μπουγιουκλάκης (Πίτερ).

Μετάφραση-ραδιοφωνική διασκευή: Καίτη Κασιμάτη-Μυριβίλη.

Μουσική επιμέλεια: Κυριάκος Σφέτσας.

Επιμέλεια ήχων: Γίτσα Βαλμά.

Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Καρράς.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

 

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9!

Info:

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma