Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Μαρίνας Χρυσοβελώνη 26.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Μαρίνας Χρυσοβελώνη 26.09.2016

Η ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν δέχθηκε τις προτάσεις του υπουργού, του κ. Σπίρτζη», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη,  μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.

«Το υπουργείο Υποδομών τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του της καταβολής των δόσεων από τη συμφωνία για τα αντισταθμιστικά. Δεν υπάρχει καμία οφειλή», επισήμανε η κα Χρυσοβελώνη.

«Η διοίκηση του Οργανισμού δεν δέχτηκε να εκχωρηθεί το σύνολο των χρημάτων για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι, διότι ήθελε να αποπληρώσει με τα χρήματα αυτά και άλλες υποχρεώσεις. Ο ΟΑΣΘ έχει αρκετά χρήματα και οφείλει να τακτοποιήσει τους εργαζόμενους, των οποίων οι απαιτήσεις πάντα προηγούνται», πρόσθεσε η υφυπουργός.

«Ζητούν να υπάρξει μία εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό και μακάρι να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ κάποια διάθεση συνεργασίας», τόνισε η κα Χρυσοβελώνη.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του χρέους, η υφυπουργός δήλωσε ότι «πρέπει οπωσδήποτε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους να προχωρήσει και να έχουμε μία λύση στο τέλος του χρόνου, ώστε να προχωρήσει η χώρα και η ανάπτυξη μπροστά και να βγούμε στις αγορές».

Αναφερόμενη στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, η κα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να συνεχίσει να διδάσκεται -όπως μέχρι τώρα διδασκόταν- και να μην υπάρξει αλλαγή. Αν παρά ταύτα, ο κ. Φίλης προχωρήσει, εμείς δεν θα ψηφίσουμε την οποιαδήποτε διάταξη που οδηγεί σε αλλαγή του τρόπου της διδαχής των Θρησκευτικών».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2dlQFOY