Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σωκράτη Φάμελλου 27.09.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σωκράτη Φάμελλου 27.09.2016

       O ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Δεν υπάρχει περίπτωση ακυρότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και όταν ένας από τους πλειοδότες αποχωρεί, υπάρχουν οι επιλαχόντες, για να συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα η διαδικασία», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για εικονική συμμετοχή Καλογρίτσα και ανέβασμα του τιμήματος, ανέφερε ότι «εάν κάποιος πρέπει να αναζητηθεί για την αύξηση του τιμήματος, είναι η πρώτη άδεια, η οποία δόθηκε επίσης ψηλά», ενώ για τον έλεγχο ή όχι του πόθεν έσχες από την Επιτροπή Διαγωνισμού, διευκρίνισε ότι «ο πλήρης έλεγχος που προβλέπεται από τη νομοθεσία, αφορά στους μετόχους των ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης και γίνεται μετά την ανάληψη της άδειας».

«Η Επιτροπή ήταν υποχρεωμένη να ελέγξει τα εχέγγυα για τα περιουσιακά στοιχεία και τις δηλώσεις, για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι «οι εγγυήσεις πράγματι υπήρχαν και ήταν εμπράγματες και όχι άυλες, όπως αυτές που ψάχνει η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ» και πως «αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν μετατράπηκαν σε ρευστό, κάτι που έχει υποχρέωση να αποδείξει ο επιχειρηματίας».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι «το παλαιό σύστημα εξουσίας που θα ψάξει να βρει κάτι άλλο στραβό για να δημιουργήσει βαρβάρους, θα μένει χωρίς βαρβάρους, γιατί αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι η επιστροφή του Δικαίου και όχι των βαρβάρων».
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση του κ. Φίλη με την Εκκλησία της Ελλάδος, ο βουλευτής δήλωσε ότι «το πολιτικό σύστημα έχει ξεκαθαρίσει τις ευθύνες του κράτους και της πολιτείας με εκείνες της Εκκλησίας».

«Το σχολείο δεν είναι χώρος προσηλυτισμού και είναι ξεκάθαρα τα θέματα που αφορούν στη θρησκεία και τη θρησκειολογία», τόνισε ο κ. Φάμελλος και επισήμανε ότι «το θέμα δεν μεγεθύνεται από τον υπουργό, αλλά από την αντιπολιτευτική προπαγάνδα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2cI5xcb