ΕΡΤ1 – «Μις Μαρπλ» 19&20.11.2016

ΕΡΤ1 – «Μις Μαρπλ» 19&20.11.2016

ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

ΣΤ΄ Κύκλος – Α΄ Τηλεοπτική Μετάδοση

«Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple)

Ημερομηνίες μετάδοσης: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– τα δύο τελευταία επεισόδια του ΣΤ΄ κύκλου της εξαιρετικής σειράς μυστηρίου «Μις Μαρπλ».

Στο  ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζούλια Μακένζι.

Βασισμένη στην ομώνυμη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθάει να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί  εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00

(ΣΤ΄ κύκλος). Επεισόδιο 2ο: «Το αρχοντικό των Γκρίνσο»

(Greenshaws Folly)

 Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2013.

Σκηνοθεσία: Σάρα Χάρντινγκ.

Σενάριο: Τιμ Γουίτναλ βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ η Τζούλια Μακένζι.

Παίζουν: Κίμπερλι Νίξον, Μπόμπι Σμόλντριτζ, Μάρτιν Κόμστον, Βικ Ριβς, Τζούλια Σόουαλα, Φιόνα Σόου, Ρούφους Τζόουνς.

Υπόθεση: Όταν η Λουίζα Όξλεї, μια παλιά φίλη της Μις Μαρπλ εμφανίζεται στο σπίτι της ξαφνικά, μία νύχτα με καταιγίδα σαν κυνηγημένη, η αγαπημένη ερασιτέχνις ντετέκτιβ καταλαβαίνει πως πρέπει να τη βοηθήσει, αυτήν και το μικρό της γιο, τον Άρτσι. Βρίσκει για τους δύο τους καταφύγιο στο κοντινό αρχοντικό των Γκρίνσο. Εκεί, στο χαοτικό εμβληματικό μέγαρο της καλής της φίλης βοτανολόγου Κάθριν Γκρίνσο, η τελευταία στη σειρά της αριστοκρατικής οικογένειας, η Μις Μαρπλ παρεμβαίνει για να εργαστεί η Λουίζα ως γραμματέας.

Όμως, παρόλο που η Λουίζα γρήγορα κατακτά τον Άλφρεντ τον κηπουρό, αλλά και τον Νατ τον ηθοποιό, δεν αισθάνεται ασφαλής στο τεράστιο αρχοντικό και πράγματι, ο θάνατος ρίχνει τη σκοτεινή του σκιά -πρώτα σκοτώνεται ο Γουόλτερ Κράκεν, ο πιστός μπάτλερ, φαινομενικά σε ατύχημα, αφού έχει πιει μερικά ποτά παραπάνω…

Η Μις Μαρπλ όμως υποψιάζεται πως κάτι άλλο έχει συμβεί, ειδικά όταν εξαφανίζεται και ο καλεσμένος Όρας Μπίντλερ. Μία επικίνδυνη καταιγίδα ετοιμάζεται να ξεσπάσει και κορυφώνεται με τον φρικτό φόνο της ίδιας της Κάθριν Γκρίνσο.

Όλοι είναι ύποπτοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τα μυστικά -από το παρελθόν και το παρόν, που η Μις Μαρπλ θα αποκαλύψει.