ΕΡΤ1- Πρόγραμμα 03-09.12.2016

ΕΡΤ1- Πρόγραμμα 03-09.12.2016

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/12/2016

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή

 10:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)               

«ΝΗΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ» – (NATURES TREASURE ISLANDS )

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων  επεισοδίων, παραγωγής  Αγγλίας  2014.

Από τον υποβρύχιο κόσμο της Ανταρκτικής μέχρι τις τροπικές περιοχές και αυτές του ισημερινού, ο Στιούαρτ ΜακΦέσον βρίσκεται σε μια αποστολή: να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα επισκεφθεί  και τα δεκατέσσερα υπερπόντια βρετανικά εδάφη. Κάθε επεισόδιο βρίσκει τον Στιούαρτ σε διαφορετικό μέρος του κόσμου, όπου εξερευνά τη μοναδική άγρια φύση, τα τοπία και την ιστορία αυτών των μακρινών κτήσεων της Βρετανίας. Στη διαδρομή αποκαλύπτει τον πλούτο της φύσης και της ιστορίας και ακολουθεί τα βήματα μερικών από τους μεγαλύτερους εξερευνητές και φυσιοδίφες των περασμένων αιώνων, όπως του Δαρβίνου και του Σάκλετον. Από τις νήσους Πίτκερν, των οποίων οι κάτοικοι είναι απευθείας απόγονοι εξεγερμένου πληρώματος πλοίου, που μετά την ανταρσία πήρε στα χέρια του τη διοίκηση του πλοίου, μέχρι την Αγία Ελένη, την τελευταία κατοικία του εξόριστου Ναπολέοντα Βοναπάρτη, δεν υπάρχουν έστω δύο νησιά που να είναι ίδια, σε αυτό το απίστευτο ταξίδι.

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο): «Fragments of paradise»

 11:00     ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)            

              «Μυστήρια της Βίβλου: Η ιστορία της  Δημιουργίας»

               (MYSTERIES OF THE BIBLES: THE STORY OF CREATION)

Ωριαίο ντοκιμαντέρ θρησκευτικού περιεχομένου, παραγωγής History Channel 1998.

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τους Ουρανούς και τη Γη. Το ποιητικό εισαγωγικό κεφάλαιο της Βίβλου αντηχεί τα διαχρονικά μυστήρια: Γιατί η Βίβλος περιέχει δύο εκδοχές της ιστορίας της Δημιουργίας;

 

12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

 12:30    ΕΠΤΑ  W

            Με τη Βάλια Πετούρη.

Ενημερωτική εκπομπή, με καλεσμένο το πολιτικό πρόσωπο της εβδομάδας και θέμα την ανασκόπηση της επικαιρότητας, το επταήμερο που πέρασε.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Βάλια Πετούρη.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μανιώ Μάνεση.

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Χονδροκούκη

Επιμέλεια παραγωγής: Νάντια Κούσουλα

Εκπομπή: 9η

13:30    EUROPE W

Εκπομπή με την Εύα Μπούρα.

Πρόκειται για εβδομαδιαία  τηλεοπτική εκπομπή  στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ε.Ε. σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/12/2016

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V.  η εκπομπή «Εurope» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία,  η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κλπ., να καλύψει θέματα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία αλλά  και να καταγράψει  τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Παρουσίαση:  Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη

 15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W     

 16:00    ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ε)  W 

Μια ωριαία αναδρομή σε μικρές και μεγάλες στιγμές του αιώνα που πέρασε, όπως αυτές καταγράφονται στην εκπομπή «Σαν Σήμερα τον 20ο Αιώνα». Τον Μάρτιο του 1900, με τη μελέτη του «Η επιστήμη των ονείρων», ο Σίγκμουντ Φρόυντ έφερε μια πραγματική επανάσταση στην επιστημονική σκέψη και την ιατρική επιστήμη. Εγκαινίασε έτσι μια περίοδο ριζικών αλλαγών, μεγάλων ανατροπών και κοσμοϊστορικών ανακατατάξεων, που θα μεταμόρφωναν την εικόνα του κόσμου.Εκατό χρόνια αργότερα, η επανάσταση του διαδικτύου άλλαξε άρδην τον τρόπο ζωής και επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα δύο αυτά γεγονότα, καθόρισαν τα χρονικά όρια ενός αιώνα, που διαμόρφωσε το σύγχρονο πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπακώστας

Επιμέλεια, σενάριο, κείμενα: Πάνος Παπαδόπουλος

Αφήγηση: Αλέξανδρος Λαχανάς.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Καποκάκη

Έρευνα αρχείου: Ελευθερία Γεροφωκά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Τρουπάκη

Επιμέλεια σημάτων: Γιάννης Γούβαλης, Θανάσης Παπακώστας

Μουσική σημάτων: Δημήτρης Ευαγγελινός.

Μοντάζ: Γιάννης Δούκας, Χρήστος Τσούμπελης, Φιλιώ Λαϊνά

  17:00    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ     W   

Με τον Χρίστο Βασιλόπουλο                                      

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/12/2016

 18:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ    

«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» (UNSUNG HEROES)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι  ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

Πρόκειται για σειρά ντοκιμαντέρ που μας προσφέρει μια νέα εικόνα της Ιστορίας του 20ού  αιώνα. Αποκαλύπτει  ξεχασμένα  πρόσωπα –ανδρών και γυναικών– που είχαν καθοριστική συνεισφορά στην Ιστορία του 20ού  αιώνα.

Με τη συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις,  οι οποίες διαμόρφωσαν τον 20ό  αιώνα, όρθωσαν  το ανάστημά τους, πήραν θέση δημοσίως, ύψωσαν τη φωνή τους. Ήρωες ή προδότες, ελάχιστα γνωστοί ή ξεχασμένοι στη μοίρα τους,  που η Ιστορία τους έδωσε κάποιο ρόλο.

    Επεισόδιο 10ο: «Bobby Sands»

    19:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

    ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ   

    ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)               

«ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ» {AGATHA CHRISTIES MARPLE}   Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων.

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί  εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2004.

Σκηνοθεσία: Άντι Γουίλσον.

Σενάριο: Στίβεν Τσέρτσετ (βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι).

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Παίζουν, επίσης, οι Γκριφ Ρις Τζόουνς, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Μπεν Ντάνιελς, Παμ Φέρις, Νίαμ Κιούζακ, Τσάρλι Κριντ-Μάιλς, Μάικλ Λάντις, Ρομπ Μπράιντον, Τιμ Στερν, Ριπ Τόρενς.

«Τι είδε η κα ΜακΓκιλικάντι» – (4:50 from Paddington)

Υπόθεση: Η Έλσπεθ ΜακΓκιλικάντι γίνεται μάρτυρας δολοφονίας σε διερχόμενο τρένο προς αυτό που ήταν επιβιβασμένη. Μια γυναίκα είχε στραγγαλιστεί! Η αστυνομία δεν μπορεί να βρει το πτώμα και αμφιβάλλει για την ιστορία. Η Μις Μαρπλ αναλαμβάνει την επίλυση του παζλ του εγκλήματος. Όμως, χωρίς κανένα πτώμα, κανένα κίνητρο και χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα του θύματος, από πού ν’ αρχίσει;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

20:45     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W           

 22:00    ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ   GR

              «Μέχρι το πλοίο»

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1966.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Δαμιανός

Παίζουν: Αλέξης Δαμιανός, Χρήστος Τσάγκας, Βένια Παλίρη, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Λουίζα Ποδηματά, Γιώτα Οικονομίδου

Διάρκεια: 100΄

Υπόθεση: Ενας τραχύς βουνίσιος εγκαταλείπει το χωριό του και κατεβαίνει στην πόλη και το λιμάνι απ’ όπου θα μπαρκάρει για την Αυστραλία. Παρακολουθούμε την κάθοδό του προς τη θάλασσα μέσα από τρεις ιστορίες. Αρχικά θα δουλέψει κοντά σ’ έναν γνωστό του σιδερά, αλλά η ερωτική έλξη του προς την αγνή κοπέλα του φίλου του τον κάνει να τραπεί σε φυγή. Στη συνέχεια συναντά ένα αγριοκόριτσο που συμβολίζει όλη τη σαγήνη της άγριας φύσης, και η μοίρα του οποίου είναι να καταλήξει σε οίκο ανοχής. Τέλος στο λιμάνι του Πειραιά, θα φιλοξενηθεί στο φτωχόσπιτο ενός ζευγαριού που χωρίζει, θα γνωρίσει την ταπεινωμένη κι αποκαμωμένη από τη φτώχεια κι εγκατάλειψη γυναίκα, και μαζί της θα πάρει το πλοίο του εκπατρισμού.

Ένα οδοιπορικό, στη διάρκεια του οποίου μέσα από τρία μικρο επεισόδια δίνεται το κοινωνικό στίγμα του ελληνικού χωριού και η εξελικτική πορεία του από το βουνό στον κάμπο κι από κει στην πόλη (όπου και αντιστοιχούν οι τρεις στάσεις του ήρωα). Ολόκληρο το φιλμ είναι μια κάθοδος, ορθότερα κατρακύλα, έκπτωση. Έκπτωση ζωική, ερωτική, ηθική, οικονομική. Ο ίδιος ο Δαμιανός παίζει τον ήρωα με σκαμμένα χαρακτηριστικά και βλέμμα ταπεινό, μια μορφή σχεδόν αγίου, που φέρει, θαρρείς, όλα τα βάρη του κόσμου και χάνεται

στον θαλασσινό ορίζοντα. Η ταινία βασίστηκε στα διηγήματα «Το δαχτυλίδι» του Σπήλιου Πασαγιάννη, «Νανότα» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και ένα νεοελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Το «Μέχρι το πλοίο» κέρδισε τιμητική διάκριση σκηνοθεσίας, βραβείο καλύτερης ταινίας ΕΚΚΑ (Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών) στα πλαίσια του 7ου Κινηματογραφικού

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ την επόμενη χρονιά, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υβέρ της Γαλλίας, βραβείο σκηνοθεσίας.

Βασίζεται στα διηγήματα «Το δαχτυλίδι» του Σπήλιου Πασαγιάννη, «Νανότα» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και σε ένα λαϊκό τραγούδι.

24:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 00:30    CINE AFTER

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ        Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»  (THE HOΜΕSMΑN)

Γουέστερν, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Σπέιντερ

Διάρκεια: 118΄

Υπόθεση: Στη Νεμπράσκα της δεκαετίας του 1850 μια μοναχική, αλλά δυναμική γυναίκα σώζει έναν αναξιόπιστο λιποτάκτη από την αγχόνη, αναγκάζοντάς τον να τη συνοδεύσει σε ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα της Αιόβα, όπου θέλει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους.

Δίνοντας τον πρώτο ρόλο στη γυναικεία ματιά πάνω στην Άγρια Δύση και τυλίγοντας με μαύρο χιούμορ (φυσικές και ψυχολογικές) συγκρούσεις που εξελίσσονται απολύτως δραματικά, ο Τόμι Λι Τζόουνς προσεγγίζει με πρωτότυπο –τόσο ρεαλιστικό όσο και αντισυμβατικό– τρόπο το κλασικό γουέστερν, εντυπωσιάζει με τη γλυκόπικρη αναβίωση του απάνθρωπα ηρωικού κόσμου του και μας χαρίζει δύο ολοζώντανους, συμπληρωματικούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες που συγκινούν χαμένοι μέσα στις κωμικοτραγικές αντιφάσεις τους. Μια ταινία που μπορεί να μην έχει την υπαρξιακή βαρύτητα των «Τριών Ταφών του Μελκιάδες Εστράδα», αποτελεί όμως έργο ενός στιλάτου, ώριμου κινηματογραφικού δημιουργού.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

02:30     EUROPE (Ε) ημέρας – W

03:50     ΞΕΝΟ ΝΤΟΚIΜΑΝΤΕΡ «UNSUNG HEROES» (E) ημέρας

04:20     ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «MISS MARPLE» (E) ημέρας 

06:00     ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  (E) ημέρας –W

ΚΥΡΙΑΚΗ,  4/12/2016

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ W

              Ενημερωτική εκπομπή

10:00     ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)          

«Στην άγρια Δύση με τον Ρέι Μίερς» – (Wild West with Ray Mears)

Σειρά ντοκιμαντέρ τριών (3) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2013.

Στα τρία επεισόδια αυτής της σειράς ο διεθνούς φήμης Άγγλος συγγραφέας και τηλεοπτικός οικοδεσπότης, Ρέι Μίερς, εξερευνά το εκπληκτικό τοπίο της Βόρειας Αμερικής και αφηγείται την ιστορία της εποίκισης της Αμερικής από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Η ιστορία της αμερικανικής Άγριας Δύσης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη από άλλη χώρα. Για ποιο λόγο οι οροσειρές, οι τεράστιες πεδιάδες και οι έρημοι προκάλεσαν τη μετακίνηση των εξερευνητών προς τα δυτικά; Καθώς ο Ρέι ταξιδεύει μέσα στα τοπία, ανακαλύπτει γιατί η εντυπωσιακή τοπογραφία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα άγρια ζώα και η οικολογία ήταν μεγάλη ευκαιρία και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Επεισόδιο 1ο: «Όρη» (Mountains). Ο Ρέι αρχίζει το ταξίδι του προς τα δυτικά από τα Απαλάχια Όρη, όπου ερευνά πώς οι πλαγιές τους τροφοδοτούσαν τη βιομηχανία ξυλείας και παρείχαν  καύσιμα και δομικά υλικά στα αναδυόμενα έθνη. Ακόμα πιο δυτικά, στα Βραχώδη Όρη και στις υψηλές οδοντωτές κορυφές τους, ο Ρέι πηγαίνει πεζοπορία παρέα μ’ έναν σύγχρονο άνθρωπο του βουνού και έρχεται πολύ κοντά με κάστορες, ελάφια και μαύρες αρκούδες. Το ταξίδι του τελειώνει, ενώ κοσκινίζει για χρυσό με τον σύγχρονο χρυσοθήρα Τζον Γκάρνεϊ και ερευνά τη ραγδαία άνοδο και πτώση της πόλης-φάντασμα της αμερικανικής Δύσης, Μπόντι.

11:00    ΕΠΩΝΥΜΩΣ      W    ΕΝΑΡΞΗ

Με τον Βασίλη Ταλαμάγκα

Εκπομπή 1η

Καλεσμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Παραγωγή: Αθηνά Βάρσου

 12:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ  W       ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εκπομπή 6η:  «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ» Η τέχνη της λαϊκής κιθάρας

Ο Λάμπρος Λιάβας υποδέχεται στο σημερινό «Αλάτι της Γης» τον Δημήτρη Μυστακίδη, σ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην τέχνη της κιθάρας στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, εξαιρετικός δεξιοτέχνης στη λαϊκή κιθάρα, καθώς και ερευνητής και ακαδημαϊκός δάσκαλος του οργάνου στο ΤΕΙ Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, παρουσιάζει και σχολιάζει τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος σε σχέση με το ρεπερτόριο και

ΚΥΡΙΑΚΗ,  4/12/2016

τις περιόδους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Παράλληλα γίνεται λόγος για τους μεγάλους παλαιούς δεξιοτέχνες: Κώστα Σκαρβέλη, Κώστα Καρίπη, Κώστα Μπέζο, Γιώργο Κατσαρό, καθώς και για τον Μανώλη Χιώτη και τις καινοτομίες που εισήγαγε μεταπολεμικά στο παίξιμο της λαϊκής κιθάρας.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι μουσικοί: Μανώλης Πάππος και Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι), Ευγένιος Βούλγαρης (μπουζούκ, yaili tanbur), Αποστόλης Τσαρδάκας (κανονάκι), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Ιφιγένεια Ιωάννου και Χρήστος Μαστέλος (τραγούδι), Γιώργος Τσαλαμπούνης και Δημήτρης Παππάς (κιθάρα).

Χορεύουν μέλη του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος

Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

 15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 16:00     ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   W       

 Με την Έλενα Κατρίτση

 17:00    28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE   W       ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Με τον Κώστα Αργυρό.

Ο Κώστας Αργυρός επιστρέφει στην ΕΡΤ  τρία  χρόνια μετά. Η εκπομπή «28 φορές Ευρώπη», είναι η συνέχεια της εκπομπής «27 της Ευρώπης» και σκοπός της είναι να εστιάσει σε θέματα της επικαιρότητας στην Ευρώπη, που δεν θα περιορίζονται όμως στο στενά «ειδησεογραφικό» χαρακτήρα. Η ελληνική κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» από ή για την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί πάντα να κατανοήσει την ουσία αλλά και το υπόβαθρο σημαντικών θεμάτων. Ειδικά την περίοδο της κρίσης, πολλές φορές φάνηκε ότι η «Ευρώπη» αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς. Υπάρχει μία τάση να μιλάμε «για την Ευρώπη» λες και η χώρα μας δεν ανήκει σ’ αυτήν. Κάτι που φαίνεται να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα με την

εμφάνιση διαλυτικών τάσεων και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει μπει σε μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της. Από τις θεσμικές αλλαγές μέχρι την «πρακτική» αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών, που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα, τα θέματα είναι πολλά και «ανοικτά». Στις εξελίξεις αυτές θα εστιάσουν οι κάμερες της νέας εκπομπής.

Εκπομπή 10η «Δημοψήφισμα αλά ιταλικά»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να ρισκάρει το πολιτικό του μέλλον, συνδέοντας το με το δημοψήφισμα που προκήρυξε, με στόχο να εκσυγχρονίσει το σύνταγμα της χώρας του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να ηττηθεί. Αλλά μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και τις αμερικανικές εκλογές ποιός εμπιστεύεται πλέον τις δημοσκοπήσεις; Ανεξάρτητα πάντως από το τι θα βγάλουν οι κάλπες, τα προβλήματα της

ΚΥΡΙΑΚΗ, 4/12/2016 –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ιταλίας είναι βαθιά και άλυτα εδώ και χρόνια. Ένα πολιτικό σύστημα σε απαξίωση, δύο περίπου δεκαετίες με χαμηλούς έως ανύπαρκτους δείκτες ανάπτυξης, ένα τραπεζικό σύστημα στην εντατική, εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή και έξαρση του λαϊκισμού αλλά και κάποιων αυτονομιστικών τάσεων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας κατάστασης που φαντάζει απειλητική. Πολλοί βλέπουν σε αυτό το εκρηκτικό μίγμα μια ακραία έκφραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φοβούνται ότι μια νέα περίοδος πολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να πυροδοτήσει απρόβλεπτες εξελίξεις και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Απειλεί η κρίση το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ίδια της τη συνοχή; Θα επιβιώσει ο Ματέο Ρέντσι ή έρχεται η ώρα του θριάμβου για τον Μπέπε Γκρίλο; Θα σωθούν οι ιταλικές τράπεζες ή θα πέσουν θύματα της γερμανικής εμμονής; Φταίει το ευρώ για την αδυναμία της ιταλικής οικονομίας να ανεβάσει ταχύτητες; Οι «28 Φορές Ευρώπη» ταξίδεψαν στο Μιλάνο την… πρωτεύουσα του Βορρά και κέντρο της οικονομικής ζωής της χώρας και συνομίλησαν με μια σειρά από ειδικούς, αναζητώντας απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσουν και το επόμενο διάστημα.

Σενάριο – Παρουσίαση: Κώστας Αργυρός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουκάνης

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Παπαδόπουλος, Ελένη Κορόβηλα, Δήμητρα Βεργίνη, Ωραιάνθη Αρμένη

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 18:30    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       

«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» (UNSUNG HEROES)

Σειρά ντοκιμαντέρ είκοσι  (20) ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2015-2016.

             Επεισόδιο 11ο: «MULLER»

19:00     ΚΛΑΣΙΚΟΙ  ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ                               

ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)              

«ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ» {AGATHA CHRISTIES MARPLE}   Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων.

«Πρόσκληση σε φόνο» (A murder is announced)

Σειρά μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Σκηνοθεσία: Τζον Στρίκλαντ.

Σενάριο: Στιούαρτ Χάρκορτ (βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι).

Στο ρόλο της Μις Μαρπλ, η Τζέραλντιν ΜακΓιούαν.

Παίζουν, επίσης, οι Κρίστιαν Κούλσον, Ρόμπερτ Παφ, Τζόι Γουόναμεϊκερ, Κλερ Σκίνερ, Τσέρι Λάνγκι, Κάθριν Τέιτ, Αλεξάντερ Άρμστρονγκ, Φράνσις Μπάρμπερ, Ελέιν Πέιτζ, Μάθιου Γκούντι.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 4/12/2016 –  ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Υπόθεση: Οι κάτοικοι του Τσίπινγκ Κλέγκχορν έκπληκτοι διαβάζουν στην τοπική εφημερίδα μια παράξενη δημοσίευση: «ένας φόνος θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.  στο Λιτλ Πάντοκ, στην έπαυλη της Λετίσια Μπλάκλοκ». Πολλοί κάτοικοι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιχνίδι δολοφονίας και κάποιοι σπεύδουν να παρευρεθούν στο μεγάλο γεγονός! Όμως τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά, όταν κάποιος πυροβολείται

και πέφτει νεκρός.  Όλοι θεωρούνται ύποπτοι. Η Μις Μαρπλ, με το αλάνθαστο ένστικτο και το φυσικό της χάρισμα στην επίλυση και των πιο ανεξιχνίαστων αστυνομικών υποθέσεων, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο…

 20:45     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ  + ΚΑΙΡΟΣ   W

21:30    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   GR

Mε το Βασίλη Μπακόπουλο, τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και την Κατερίνα Αναστασοπούλου.

Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή» δίνει ακόμα ένα ραντεβού με τους Έλληνες φιλάθλους κάθε Κυριακή στις 21:30, προκειμένου να χαρίσει αθλητικό χρώμα στα Κυριακάτικα βράδια. Διανύοντας την 5η δεκαετία της ζωής της, η ιστορικότερη αθλητική εκπομπή, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των δικών σας προτιμήσεων και ετοιμάζεται να δικαιώσει και φέτος τις δικές σας προσδοκίες, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς φίλους του αθλητισμού!

Εικόνα απ’ όλα τα παιχνίδια της Super League, ρεπορτάζ, αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, συνδέσεις με τα γήπεδα όλης της χώρας, γκολ από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, παρουσίαση της δράσης σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα και φυσικά οι κορυφαίοι καλεσμένοι, συνθέτουν το άκρως ελκυστικό σκηνικό της «Αθλητικής Κυριακής»!

 

00:30    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ  W 

 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

01:00      ΕΠΩΝΥΜΩΣ (Ε) ημέρας – W

02:00      28 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Ε) ημέρας – W

03:00      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε) ημέρας – W

04:00      ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «MISS MARPLE» (E) ημέρας

              05:45     ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

 ΔΕΥΤΕΡΑ,  5/12/2016

 06:00  ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και  ομάδα δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης  Ενημέρωσης της ΕΡΤ

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ       Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Engineering disasters»

            Επεισόδιο 5ο «California Pipeline catastrophe»

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ    Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

              «Tribes of Himalayas» 

Επεισόδιο 1ο

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Κάθε μεσημέρι στην ΕΡΤ1 και ώρα 16:00, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ροδίτης και η Σόνια Φίλη παρουσιάζουν ένα τηλεπεριοδικό, με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Πολιτιστικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, βιβλίο, κινηματογράφος, χορός και εικαστικά, περιλαμβάνονται στο μενού της εκπομπής.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ,  5/12/2016

Επίσης, δημιουργοί και γνωστές προσωπικότητες της πολιτιστικής ζωής του τόπου, καταθέτουν το έργο τους και παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

Παρουσίαση: Ανδρέας Ροδίτης – Σόνια Φίλη.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γεωργιουδάκης.

Αρχισυνταξία: Νατάσα Βησσαρίωνος.

Δημοσιογράφος: Μερσιάννα Ελευθεριάδου.

Διεύθυνση παραγωγής: Ευτυχία Μελέτη – Κώστας Καρπούζος.

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η νέα εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση,  είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη.

Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Ηρώ Παππά.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη.

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Μια νέα ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

Ο τηλεθεατής έχει την ευκαιρία να ζήσει τον παλμό μιας πραγματικής αίθουσας σύνταξης και να παρακολουθήσει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στις ειδησεογραφικές συσκέψεις της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες στο δρόμο για την παραγωγή και τη μετάδοση της είδησης έρχονται στις τηλεοπτικές οθόνες, με το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της

ΔΕΥΤΕΡΑ,  5/12/2016

ΕΡΤ να μεταφέρει τις ειδήσεις γρήγορα, ψύχραιμα και σφαιρικά, με πλούσιο ρεπορτάζ από το παρασκήνιο.

Ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από όλα τα κέντρα των εξελίξεων καλύπτουν κάθε πτυχή της ειδησεογραφίας, ενώ στο στούντιο φιλοξενούνται οι πρωταγωνιστές των γεγονότων, τα πρόσωπα που δημιουργούν την είδηση.

 20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

 20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με τον Σάκη Αρναούτογλου 

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ     W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    ΕΡΤ FOCUS    W

              Με τον Πάνο Χαρίτο

  24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

00:30    Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Ε)   W

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:30    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας  – W

02:50    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας – W

03:20    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  (Ε) ημέρας – W

05:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ.«TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας

05:45    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

 

ΤΡΙΤΗ, 6/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και  ομάδα δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης  Ενημέρωσης της ΕΡΤ

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ      Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Engineering Disasters»

            Επεισόδιο 6ο (Kentucky Sinkhole)

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Tribes of Himalayas» 

             Επεισόδιο 2ο

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 

ΤΡΙΤΗ,  6/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με  τον  Σάκη  Αρναούτογλου

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

 22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:15    ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ      W

Με τον Φάνη Παπαθανασίου

Εκπομπή 14η

 23:15    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ(E)       

             «Το Διαδίκτυο του μίσους» (The Network of hate)

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015.

Σήμερα, το Διαδίκτυο γενικά και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα έχουν γίνει σημαντικοί χώροι ελεύθερης έκφρασης. Ωστόσο, το μειονέκτημα της κατάστασης αυτής δεν γνωρίζει όρια. Σε αυτούς τους ιστότοπους γίνονται τα πλέον ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια, συχνά κάτω από το μανδύα της ανωνυμίας.

Η δημοσιογράφος Rokhaya Diallo ερευνά το πρόβλημα αυτό μέσα από την προσωπική της ιστορία, που περιελάμβανε σαφείς απειλές σεξουαλικής βίας προς το πρόσωπό της. Εκείνη υπέβαλλε μήνυση εναντίον εκείνων που εξαπέλυσαν τις απειλές στο Twitter και παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την τελική νίκη της στα γαλλικά δικαστήρια.

Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα κακόβουλα σχόλια; Τι αντίκτυπο έχουν στα θύματα; Και κατά μία ευρύτερη έννοια, γιατί υπάρχει τόσο μίσος στο Διαδίκτυο; Και πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το διογκούμενο πρόβλημα;

 00:15    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 

ΤΡΙΤΗ,  6/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

DOC AFTER

00:45    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ(E)  

«Καθώσπρέπει μαφιόζοι»   (White Collar Gangsters)

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας, στην οποία παρουσιάζονται ιστορίες απατεώνων που ξεγέλασαν το σύστημα.

Τζόρνταν Μπέλφορτ, Βόλφγκανγκ Μπελτράκι, Αριάν Ρόσκαμ, Κιμ Ντότκομ, ονόματα οικεία που έχουν κάτι κοινό. Όλοι έχουν γίνει πρωτοσέλιδο επειδή στράφηκαν στο έγκλημα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, αλλά έχουν τεράστιο «εγώ» και έχουν εξαπατήσει εκατομμύρια θυμάτων, φλερτάροντας με τα όρια του νόμου για να δημιουργήσουν τις αυτοκρατορίες τους.

Στη σειρά αυτή ανακαλύπτουμε τις απίστευτες ιστορίες εγκληματιών της επόμενης γενιάς. Μέσα από στιγμιότυπα ιδιωτικών αρχείων, μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά τους, μυστικών πρακτόρων, θυμάτων, δικαστών αλλά και ακόμη των ίδιων των εγκληματιών, παρακολουθούμε την ασυνήθιστη εγκληματική σταδιοδρομία αυτών των ιδιοφυιών απατεώνων, των οποίων η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία.

Επεισόδιο 1ο: «Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο λύκος της Γουόλ Στριτ»

                      (Jordan Belfort, the Wolf of Wall Street)

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:45    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας   – W

03:15    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   – W

03:45    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Ε) ημέρας – W

05:10    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ,  7/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30   ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και  ομάδα δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης  Ενημέρωσης της ΕΡΤ

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ      A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Engineering Disasters»

            Επεισόδιο 7ο: (Raging Rocket)

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ        A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Tribes of Himalayas»

Επεισόδιο 3ο  

15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΤΕΤΑΡΤΗ,  7/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 19:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες / ΚΑΙΡΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 21:00    CHAMPIONS ΕΡΤ    GR  

              Εκπομπή

 21:45    CHAMPIONS LEAGUE    GR   και  HD

            ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

             Απευθείας μετάδοση

 23:30    CHAMPIONS ΕΡΤ    GR

            Εκπομπή

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

02:00      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ  (Ε) ημέρας  – W

03:30      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας  – W

04:00     ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ.«ENGINEERING DISASTERS» (Ε) ημέρας

04:50     ΞΕΝΟ  ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας   

05:45     ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

 

ΠΕΜΠΤΗ,  8/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ   W

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και  ομάδα δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης  Ενημέρωσης της ΕΡΤ

12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ   W

 13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ      A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Engineering Disasters»

            Επεισόδιο 8ο  (τελευταίο): {Trapped Under Seattle}

 14:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ         A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

             «Tribes of Himalayas» 

Επεισόδιο 4ο 

 15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ,  Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W       

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

 18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

           

ΠΕΜΠΤΗ,  8/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 20:00    ΕΚΠΟΜΠΗ EURONEWS    W             

20:30    Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΤΗΝ  ΩΡΑ  ΤΟΥ W

Με  τον  Σάκη  Αρναούτογλου

 20:45    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες

 22:00    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ   W

Με τη Ματίνα Καλτάκη 

 22:10    GREEKS (Ε)    W      

«Το όνειρο του ΝΒΑ»

Το 2008, οι ομογενείς του Σικάγου συγκέντρωσαν τους καλύτερους μπασκετμπολίστες από όλα τα κολέγια της Αμερικής για τη συγκρότηση της ομάδας Μπάσκετ ΑΧΕΠΑ.

Το επεισόδιο αυτό είναι αφιερωμένο στα παιδιά αυτά που φοιτούν σε κολέγια και ονειρεύονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο μπάσκετ.

Μαζί τους και ο προπονητής Στιβ Λάπας που είχε επιτυχημένη πορεία ως προπονητής στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Στο Σικάγο, ο Φιλ Μπουζέος διοργανώνει εδώ και 63 χρόνια το ιστορικό τουρνουά μπάσκετ για τους ομογενείς.

23:00    EUROLEAGUE SHOW    GR

            Εκπομπή

 ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

01:00      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας – W

02:30      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας   – W

03:05      ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ  (Ε) ημέρας   – W

04:45      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚ. «TRIBES OF HIMALAYAS» (Ε) ημέρας 

05:40      ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (E)  – W

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  9/12/2016

 06:00    ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 07:00    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗW

            Ενημερωτική εκπομπή με τον Γιώργο Δαράκη και τον Γιάννη Δάρρα

07:30    ΔΕΛΤΙΟ EURONEWS    W

 08:05    ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  – ΣΥΝΕΧΕΙΑ   W

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 08:00, στις 09:00 και στις 10:00 μεταδίδεται 3λεπτο ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10:00    ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   W

Εκπομπή επικαιρότητας με τον Θάνο Σιαφάκα και  ομάδα δημοσιογράφων της Γενικής Διεύθυνσης  Ενημέρωσης της ΕΡΤ

 12:00   ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ  W

 13:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ    

             «Curiosity: Stonehenge»

14:00    EUROPA LEAGUE ΕΡΤ   GR

             Εκπομπή 6η

 15:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ/  Δελτίο για Πρόσφυγες

 16:00    ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ     W

Καθημερινή πολιτιστική εκπομπή με τον  Ανδρέα Ροδίτη  και  τη  Σόνια Φίλη

17:30    Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ    W        

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

18:00    ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  W

ΕΡΤ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / Δελτίο στη Νοηματική

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  9/12/2016 – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 18:15    ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ    W     

Καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μαζί του στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα ο Μανώλης Κοττάκης, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Νικόλ Λειβαδάρη, η Πηνελόπη Γαβρά και η Αναστασία Γιάμαλη.

 19:00     ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ/ Δελτίο για Πρόσφυγες / ΚΑΙΡΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 20:00    EUROLEAGUE BASKET    GR   και  HD

            Αγώνας  «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ»

            11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

            Απευθείας μετάδοση

 22:00    EUROLEAGUE SHOW    GR

            Εκπομπή

 00:30    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ    W

 DOC AFTER

01:00    ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)  

«Καθώσπρέπει μαφιόζοι»   (White Collar Gangsters)

Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας, στην οποία παρουσιάζονται ιστορίες απατεώνων που ξεγέλασαν το σύστημα.

Επεισόδιο 2ο: «Βόλφγκανγκ Μπελτράκι, ο βασιλιάς της πλαστογραφίας»

                      (Wolfgang Beltracchi, The Prince of Forgers)

02:00    28 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – 28 EUROPE (Ε)   W

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:

03:00      ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ (Ε) ημέρας –W

04:30      Η ΖΩΗ ΜΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας –W

05:00      DOC AFTER – ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  (Ε) ημέρας

06:00      ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «CURIOSITY: STONEHENGE» (Ε) ημέρας