ΕΡΤ2 – Ξένη ταινία «Κοτόπουλο με δαμάσκηνα» 5.12.2016

ΕΡΤ2 – Ξένη ταινία «Κοτόπουλο με δαμάσκηνα» 5.12.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Κοτόπουλο με δαμάσκηνα»

(Poulet aux prunes / Chicken with plums)

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 21:50

Poulet Aux Prunes   (3)

 

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής  Γαλλίας-Γερμανίας-Βελγίου 2011.

Σκηνοθεσία: Μαρζάν Σατραπί, Βενσάν Παρονό.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κριστόφ Μποκόρν.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ούντο Κράμερ.

Μουσική: Ολιβιέ Μπερνέ.

Σκηνικά: Μπέρναρντ Χάινριχ.

Παίζουν: Ματιέ ΑμαλρίκΜαρία ντε Μεντέιρος, Γκολσιφτέχ Φαραχανί, Κιάρα Μαστρογιάνι,  Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ζαμέλ Ντεμπούζ, Εντουάρ Μπαέ, Ερίκ Καραβακά.

Διάρκεια: 84΄

Υπόθεση: Τεχεράνη 1958. Ο Νασέρ Αλί Καν, ο πιο δημοφιλής βιολιστής της εποχής του, είναι παγιδευμένος σ’  έναν αδιάφορο γάμο. Μόνιμη συντροφιά του είναι το βιολί του! Κάποια μέρα η γυναίκα του, για να τον φέρει πιο κοντά της, του ετοιμάζει το αγαπημένο του πιάτο που δεν είναι άλλο από κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Στην άκαρπη, όμως, προσπάθειά της θυμώνει και σπάει το βιολί του! Κι έτσι ο Νασέρ-Αλί χάνει την έμπνευσή του και την όρεξή του για ζωή.

Ανίκανος να βρει κάποιο να το αντικαταστήσει, βρίσκει ανώφελη τη ζωή. Ξαπλώνει στο κρεβάτι του, αρνούμενος να τραφεί και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις από το παρελθόν και στο μέλλον των παιδιών του.

Η ταινία χωρίζεται σε μία εισαγωγή και 8 μέρες/κεφάλαια και καθώς αυτά τα διάφορα κομμάτια της ιστορίας ενώνονται, κατανοούμε το οδυνηρό μυστικό του ήρωα, την αγάπη που έχασε και το βάρος της απόφασής του να πεθάνει.

Από τους δημιουργούς του «Περσέπολις», Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό, ένα μαγευτικό παραμύθι -με έξοχη φωτογραφία και μουσική- γεμάτο χιούμορ, γλύκα, μελαγχολία και τρυφερότητα.

Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.