ΕΡΤ1 – “EUROPE” 03.12.2016

ΕΡΤ1 – “EUROPE” 03.12.2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«EUROPE»

Με την Εύα Μπούρα

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 13:30

Εύα Μπούρα (3) (3)Η πορεία της ελληνικής οικονομίας με φόντο τη δεύτερη αξιολόγηση, ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η συζήτηση με τους εταίρους για το χρέος, είναι το βασικό θέμα  της εκπομπής «Europe», που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 αυτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις 13:30.

Η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Πόσο κοντά είναι η επίτευξη συμφωνίας; Τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι για το χρέος; Θα παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα; Τι επίδραση θα έχει η εκλογή Τραμπ στην ελληνική οικονομία;

Επιπλέον στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

-Κρίσιμες κάλπες σε Ιταλία και Αυστρία. Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό της επόμενης ημέρας με μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων σε αρκετές χώρες της Ένωσης μέσα στο επόμενο εξάμηνο;

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

-Ο  ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή.

-Τι είναι το ευρωπαϊκό εξάμηνο και ποια η συμβολή του στην προσπάθεια για χαμηλά ελλείμματα στην ευρωζώνη;

-Προγράμματα ΕΣΠΑ 2017. Ποιος ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της οικονομίας; Πώς προχωρούν οι δράσεις; Ποιες οι αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας; Ο ρόλος των Περιφερειών στην απορρόφηση των κονδυλίων.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

-Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2017: πόσα χρήματα χρειάζεται η Ευρώπη;

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη.