ΕΡΤ2 – Τροποποιησεις Προγράμματος

ΕΡΤ2 – Τροποποιησεις Προγράμματος

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ντετέκτιβ Νόντι» (Noddy Toyland Detective) (Ε)  

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας.

Σκηνοθεσία: Alberto Pereira-Lazaro.

Σενάριο: Myles McLeod, Heath Kenny, Jo Jordan, Gerard Foster, Simon Lecocq

Υπόθεση: Ο Νόντι είναι ένα ξύλινο αγόρι που τρελαίνεται για οδήγηση και δράση. Οδηγώντας το αυτοκίνητό του, τον Ρεβς, διασχίζει την πόλη και ερευνά μυστηριώδεις υποθέσεις. Στον μαγικό κόσμο της Παιχνιδούπολης, εκεί όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν, ο Ντετέκτιβ Νόντι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει τους φίλους τους.

Επεισόδια 45ο & 46ο 

07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Η πρώτη σειρά κινούμενων σχεδίων με τίτλο «Μάγια η μέλισσα» προβλήθηκε στην Ελλάδα από τη δημόσια τηλεόραση κατά την περίοδο 1979 – 1982.

Η αγαπημένη μέλισσα και οι φίλοι της επιστρέφουν τώρα στην ΕΡΤ με μια μοντέρνα τρισδιάστατη σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο γερμανικό παραμύθι του 1912.

Υπόθεση: Η Μάγια ζει σ’ ένα λιβάδι με παπαρούνες μαζί με τους φίλους της Βίλι και Σκιπ. Με όπλο την εξυπνάδα της και μία αστείρευτη περιέργεια για τον κόσμο, εξερευνά την πολύχρωμη εξοχή, ζώντας συναρπαστικές καθημερινές περιπέτειες.

Στο παρασκήνιο της κάθε ιστορίας βρίσκεται η κυψέλη και τα ενήλικα μέλη της, που παρακολουθούν την ηρωίδα, καθοδηγώντας τη διακριτικά.

Σκηνοθεσία: Daniel Duda.

Παραγωγή: Katell France, Djamila Missoum, Jacques Romeu.

Επεισόδια 71ο & 72ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) (Ε)

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Δημιουργοί: Andrew Ross, Ian Ross.

Σκηνοθεσία: Bob Doucette, Gary Hurst, Bob Baxter, Jane Schneider.

Μουσική: Ceiri Torjussen.

Υπόθεση: Ο Όλι και η αγαπημένη του φίλη Μπεθ, δύο νεαρά εκπαιδευόμενα υποβρύχια, συμμετέχουν σ’ ένα υποθαλάσσιο ερευνητικό πρόγραμμα. Με τη βοήθεια του δύτη Νταγκ και των άλλων μελών της ομάδας διεκπεραιώνουν καθημερινές αποστολές, πλέοντας στον συναρπαστικό βυθό και μαθαίνοντας τα μυστικά της υποβρύχιας έρευνας.

Επεισόδια 16A & 16B 

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

08:30 «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (Le Petit Prince / Little Prince)

Παιδική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 25 ημίωρα επεισόδια.

Η σειρά βασίζεται στο διάσημο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αντουάν Σεντ Εξιπερί.

Υπόθεση: Ο Μικρός Πρίγκιπας ζει σ’ έναν αστεροειδή μαζί με το αγαπημένο του Τριαντάφυλλο. Πολύ συχνά, η φίλη του η Αλεπού τον συντροφεύει, καθώς ταξιδεύει στο γαλαξία με το μυθικό του αεροπλάνο. Και το Τριαντάφυλλο αγωνιά για την επιστροφή του,

ενόσω εκείνος προσγειώνεται σε άγνωστους και παράξενους πλανήτες, όπου το φίδι και οι κακές σκέψεις καραδοκούν.

Σκηνοθεσία: Pierre-Alain Chartier.

Επεισόδιο 20ό  

09:00 «Μία αγελάδα και μία γάτα στον ωκεανό» (A Cow, a Cat and the Οcean)

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Υπόθεση: Μία αγελάδα και μία γάτα αποφασίζουν να το σκάσουν από τη φάρμα στην οποία ζουν για ν’ ανακαλύψουν το θρυλικό «Νησί των Ζώων» και να ζήσουν εκεί ελεύθερες κι ευτυχισμένες. Στη διαδρομή συναντούν γραφικά νησιά και κάνουν γνωριμίες με γκρινιάρες πολικές αρκούδες, σαρδέλες που κάνουν διακοπές και ρινόκερους που συμμετέχουν στο ροντέο! Τα μαθήματα που αποκομίζουν είναι πολύτιμα. Το ταξίδι στον ωκεανό διαρκεί όσο χρειάζεται για να αποδειχθεί σημαντικότερο από τον προορισμό.

Επεισόδια 42ο & 43ο

09:30 «Κυνηγοί δράκων» (Dragon Hunters) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Παιδική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων (2D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 ημίωρα επεισόδια.

«Ακούσατε, ακούσατε! Ακούστε για τις περιπέτειες του Λίαν -Τσου και του Γκουίζντο! Μάθετε για τον φίλο τους, τον Ζάζα, αλλά και για τον αγαπημένο τους Έκτορα, τον νεαρό δράκο!»

Γαλλική παραγωγή κινούμενων σχεδίων, που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία και προβλήθηκε σε εβδομήντα χώρες. Στους τίτλους έναρξης της σειράς ακούγεται το ομότιτλο τραγούδι του διάσημου συγκροτήματος The Cure: «The Dragon Hunters Song».

Υπόθεση: Σ’ ένα σύμπαν φτιαγμένο από αιωρούμενους κατοικήσιμους μετεωρίτες, δύο κυνηγοί δράκων ασκούν το εμπόριό τους με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Ο παράξενος αυτός κόσμος κατοικείται από  αδίστακτους απατεώνες, κατσούφηδες αγρότες και αναλφάβητους, μικροπρεπείς άρχοντες. Ανάμεσά τους δύο απίθανοι τύποι, η συνεργασία των οποίων περνάει διακυμάνσεις, «κυνηγούν δράκους», αλλά, κυρίως, μας κάνουν να γελάμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιούμε.

Σκηνοθεσία: Norman LeBlanc.

Επεισόδια 43ο & 44ο

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

10:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«Τα παιδιά του κόσμου» (Children of the world)

Τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλα θέλουν να ονειρεύονται και να φαντάζονται το μέλλον τους και σ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ τα βλέπουμε να μιλούν ελεύθερα για τις αμφιβολίες τους, τις απογοητεύσεις, τις ελπίδες, τις προσδοκίες τους για το παρόν και το μέλλον. Από όποια χώρα και αν είναι, από όποιο περιβάλλον  οικονομικό και κοινωνικό, όλα έχουν ένα όνειρο, μία εκδίκηση να πάρουν ή μία φιλοδοξία να εκπληρώσουν και θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό.

«Τα παιδιά του κόσμου» είναι μια αισιόδοξη σειρά νοκιμαντέρ που στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους μεγάλους. Ένα μήνυμα που λέει ότι ο κόσμος είναι ακόμα ένα πανέμορφο μέρος όταν το βλέπεις μέσα από τα μάτια των παιδιών και ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Πρωταγωνιστούν παιδιά από τη Βολιβία, την Αυστραλία, την Κένυα, τη Βραζιλία, το Μπουτάν, την Ινδία, τη Ρωσία, το Νεπάλ.

Επεισόδιο 2ο: «Αυστραλία – Σιένα (10) – Δελφινοκόριτσο» (Siena (10), The Dolphin GirlAustralia)

Η Σιένα είναι 10 χρόνων και πάει στο σχολείο ξιπόλητη. Μετά, κολυμπάει και παίζει με τους καλύτερους φίλους της: τα δελφίνια. Πιάνει και μικρά ψάρια, αλλά τα αφήνει πάλι ελεύθερα, γιατί αγαπάει πολύ τη ζωή. Για τη Σιένα η παραλία είναι το σπίτι της και η προσωπική της παιδική χαρά.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε)   W  ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η σειρά καταδεικνύει την ελληνικότητα των αποκαλούμενων Νέων Χωρών, που παρέμεναν υπό ξένη κατοχή, ενώ το νεοσύστατο ελληνικό κράτος χάρη στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας του 1821 και τους ξένους συμμάχους του εκτεινόταν ήδη, από το 1832, μέχρι τη γραμμή συνόρων από τον Παγασητικό στον Αμβρακικό, και πραγματεύεται διεξοδικά τα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση και ενσωμάτωσή τους στην Ελλάδα.

Σε διάστημα ενός αιώνα, από το 1864 με την ενσωμάτωση των Ιονίων νήσων, την αμαχητί ενσωμάτωση της Θεσσαλίας, την ένωση της Κρήτης, τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης έως το 1948 και την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα κατάφερε, σταδιακά, να καταστεί η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη των Βαλκανίων, το αντίπαλο δέος της άλλοτε παντοκράτειρας Τουρκίας,  με σημαντικές επιρροές στα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη και εξαιρετικές σχέσεις με τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

Εκπομπή 10η: «Η ιστορία της απελευθέρωσης της Μακεδονίας» Α΄ μέρος

Η Μακεδονία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των Μακεδονομάχων να διασφαλίσουν το ελληνικό στοιχείο κατά τον Μακεδονικό Αγώνα και, λίγο αργότερα, στην προσπάθεια των Ελλήνων να απελευθερωθούν από τον οθωμανικό ζυγό και να επεκτείνουν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας με τις σημαντικές νίκες τους στους Βαλκανικούς Πολέμους, με καθοριστική τη μάχη των Γιαννιτσών που λόγω της ήττας και της υποχώρησης του οθωμανικού στρατού, συνέβαλε στην παράδοση της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μιλούν οι: Βλάσης Βλασίδης (καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Νικόλαος Μέρτζος (δημοσιογράφος), Βασίλειος Νικόλτσιος (διευθυντής Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα), Γαβριήλ Συντομόρου (φιλόλογος).

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σοφιανόπουλος.

Σενάριο: Αλέξανδρος Κακαβάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας-ηχοληψία: Διονύσιος Πετρουτσόπουλος.

Επιστημονικός συνεργάτης: Νικόλαος Μισολίδης.

Αφήγηση: Ρένος Χαραλαμπίδης.

Μουσική: Αντώνης Καρατζίκης.

Μοντάζ: Κυριάκος Γκίκας.

Μουσική τίτλων αρχής: Τίμος Χατζηιωάννου.

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E   

«Η ιστορία της μόδας» (History of fine fashion)

Σειρά ντοκιμαντέρ πέντε (5) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας (ARTE) 2007.

Σκηνοθεσία: Philippe Allante.

Η σειρά εξετάζει κάθε πτυχή της μόδας και προσφέρει μια εύκολη οπτική παρουσίαση της ιστορίας και του στυλ ντυσίματος. Από την κομψή εποχή της ρωμαϊκής τηβέννου μέχρι τη μίνι φούστα και το σημερινό έξαλλο στυλ, η σειρά προσφέρει ένα ταξίδι σε πέντε ιστορικές περιόδους και εξετάζει τις θρησκευτικές, πολιτιστικές και πολιτικές τάσεις, όπως αυτές καθρεφτίζονται στη μόδα. Μεγάλοι σχεδιαστές μόδας, όπως ο Κριστιάν Λακρουά, ο Στέφανο Πιλάτι, ο Τζον Γκαλιάνο, μοιράζονται το πάθος τους για τη μόδα και εξηγούν πώς οι πέντε ιστορικές περίοδοι της μόδας τους επηρέασαν και τους ενέπνευσαν.

Επεισόδιο 1ο: «Ρωμαϊκή κομψότητα» (Roman elegance)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

13:30 ΣΤHΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (Ε)   W  

Στις γειτονιές της Αθήνας αναπνέουν πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί. Πολλές  διαφορετικές συνταγές κρυμένες και χιλιάδες γαστρονομικά μυστικά που μπορούν να χρωματίσουν το τραπέζι της κουζίνας μας. Ο Νέστωρ Κοψιδάς επισκέπτεται ανθρώπους, που κατάγονται από άλλες πατρίδες -αλλά πλέον ζουν στην Ελλάδα- και μαγειρεύει μαζί τους. Έτσι η μαγειρική γίνεται προσέγγιση και επαφή, μέσα σε πραγματικές κουζίνες, πάνω στα πραγματικά τους τραπέζια… απλά και ειλικρινά.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

 «Ουγκάντα»

Ο ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ, με καταγωγή από την Ουγκάντα, μαγειρεύει με τον Νέστορα Κοψιδά, κοτόπουλο με γλυκοπατάτες, καθώς και ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό… το καμπαλαγκαλά. Ένα γευστικό -και όχι μόνο- ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο.

Παρουσίαση: Νέστωρ Κοψιδάς.

Σκηνοθεσία: Νίκος Πρελορέντζος.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ε)   GR

14:00 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – Α΄ Κύκλος (Ε)

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Υπόθεση: Βραβευμένη τηλεοπτική διασκευή της ομότιτλης σειράς παιδικών βιβλίων της δεκαετίας του ’50, με την υπογραφή του κειμενογράφου  Ρενέ Γκοζινί («Αστερίξ», «Λούκι Λουκ») και του σκιτσογράφου  Ζαν Ζακ Σανπέ.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα του κεντρικού ήρωα. O Μικρός Νικόλας είναι επαναστάτης και θορυβώδης. Λατρεύει τους γονείς του και θεωρεί τους συμμαθητές του, μέλη της οικογένειάς του. Δεν είναι ιδιαίτερα επιμελής, αλλά προσπαθεί να ευχαριστεί τους δασκάλους του. Ονειροπόλος, με πλούσια φαντασία και μια ξεχωριστή ματιά για τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Ένας  ήρωας με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και του οποίου η επιρροή αγγίζει τους μεγάλους.

Εταιρεία παραγωγής: DQ Entertainment, Method.

Επεισόδια 42ο & 43ο 

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (Ε)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Xavier Giacometti.

Μουσική: Hervé Lavandier.

Υπόθεση: Ο Γιάκαρι, ένας μικρός ινδιάνος Σιού, έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Είναι γενναίος και τολμηρός και ζει την κάθε μέρα σαν να

πρόκειται για μία ακόμα περιπέτεια στην άγρια φύση. Μαζί του ο Μικρός Κεραυνός, το άλογό του, καθώς και οι φίλοι του Μπούφαλο και Ουράνιο Τόξο.

Η σειρά αποτελεί τηλεοπτική εκδοχή του ομότιτλου κόμικ συνεχείας των Job και Derib.

Επεισόδια 17ο & 18ο 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: τσαρλι τσαπλιν (CHAPLIN – THE ESSANAYS) (ε) –  GR  

Μετά τη μαθήτευσή του στο σινεμά στα Στούντιο του Σένετ, ο Τσάρλι Τσάπλιν έγινε αστέρας παγκοσμίου φήμης, όταν τον Ιανουάριο 1915 άρχισε τη συνεργασία του με την εταιρεία Essanay Film. Για πρώτη φορά το όνομά του είναι στους τίτλους και μέσα σ’ έναν χρόνο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε 16 ξεκαρδιστικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του «Αλήτη», ενώ κάθε καινούργια ταινία καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ σε εισιτήρια! Και αυτές οι ταινίες αστράφτουν τώρα, μετά τη συντήρηση και την πλήρη αποκατάστασή τους. Αυτές οι ταινίες, 100 χρόνων πια, θα μαγέψουν τους θεατές και στο δεύτερο αιώνα ζωής τους.

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν.

Παραγωγή-αποκατάσταση: ARTE FRANCE.

«Ο Αλήτης» (The Tramp)

Ο Τσάρλι γνωρίζει το κορίτσι των ονείρων του και δουλεύει στη φάρμα της οικογένειάς της. Βοηθάει να γλιτώσει η οικογένεια από σπείρα κακοποιών και όλα φαίνονται ρόδινα, μέχρι που ανακαλύπτει ότι το κορίτσι αγαπάει άλλον… Φεύγει για να μη δημιουργήσει προβλήματα και τον βλέπουμε στο δρόμο, εκεί όπου ανήκει, να παίζει με το μπαστούνι του…

Η ταινία και ο ρόλος-σταθμός, που σημάδεψε όλη την ιστορία του κινηματογράφου.

«Τριπλά και διπλά» (Triple Trouble)

Καθώς ο συνταγματάρχης Νατ πειραματίζεται με εκρηκτικά, ένας νέος επιστάτης έρχεται στο σπίτι. Ο αδέξιος επιστάτης κάνει τη ζωή δύσκολη σε όλους. Στο μεταξύ, ένας πράκτορας εμφανίζεται στο σπίτι με σκοπό να κλέψει την τελευταία εφεύρεση του συνταγματάρχη. Όταν εμφανίζεται η αστυνομία, αρχίζει ένας ατελείωτος χαμός.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

16:00  ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ  – W  ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση», αποτελεί μία σειρά από κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ-προσωπογραφίες ανθρώπων των Γραμμάτων, της επιστήμης και της Τέχνης. Χωρίς να ερωτάται ο καλεσμένος -εξού και ο τίτλος της εκπομπής- μας κάνει μία προσωπική αφήγηση, σαν να απευθύνεται κατευθείαν στο θεατή και μας αφηγείται σημαντικά κομμάτια της ζωής του και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι γυρισμένο με τη μέθοδο του μονοπλάνου, δηλαδή τη χωρίς διακοπή κινηματογράφηση του καλεσμένου κάθε εκπομπής σ’ έναν χώρο της επιλογής του, ο οποίος να είναι σημαντικός γι’ αυτόν.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς του τυπικού ντοκιμαντέρ, επιδιώκει μέσα από μία σειρά μοναδικών χωρίς διακοπή εξομολογήσεων, να προβάλλει την προσωπικότητα και την ιστορία ζωής του κάθε καλεσμένου. Προσκαλώντας έτσι το

θεατή να παραστεί σε μία εκ βαθέων αφήγηση, σ’ ένα χώρο κάθε φορά διαφορετικό, αλλά αντιπροσωπευτικό εκείνου που μιλάει.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

 «Συνάντηση με την Εύα Στεφανή»

Στο 15o επεισόδιο της σειράς «Χωρίς ερώτηση», καλεσµένη  είναι η κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή. Τη συναντάμε στο Σταθμό Λαρίσης, εκεί  όπου το 1995 γύρισε το ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Αθήναι», όπου κατέγραψε τη ζωή στον σταθμό. Σ’ έναν κεντρικό σταθμό τρένων, όπου σημειολογικά είναι τόπος αφίξεων και αναχωρήσεων, η εστίαση της Στεφανή στους μόνιμους κατοίκους του, όπως την Αντωνία, τον Φλωράκη, τον μπάρμπα Γιώργο, ο Σταθμός αποτελεί κινηματογραφική πρόκληση. Η ευαίσθητη ματιά της Στεφανή, μας επιτρέπει να δούμε τον διαβατάρικο αυτόν τόπο με άλλη ματιά, αποτυπωμένη μέσα από την ξεχωριστή σκηνοθετική οπτική του Μιχάλη Δημητρίου που σε κάθε επεισόδιο μας παρουσιάζει μ’ έναν μοναδικό τρόπο τον καλεσμένο του.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Δημητρίου.

Ιστορικός ερευνητής: Διονύσης Μουσμούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Βλάχου.

Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου.

Μουσική: Νάσος Σωπύλης, Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Ηχητικός σχεδιασμός: Fabrica Studio.

Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης.

Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής: Real Eyes Productions.

16:30  Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   W  ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Μουσείο Μπενάκη, Marina Abramovic»

Η σημερινή εκπομπή παρουσιάζει την έκθεση «As One» στο Μουσείο Μπενάκη.

Τον Μάρτιο του 2016, η Marina Abramovic ήρθε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το μεγάλης κλίμακας project, «As One» στο Μουσείο Μπενάκη. Το γεγονός της προσωπικής της παρουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, προέκυψε ύστερα από τη συνεργασία του MAI (Marina Abramovic Institute), με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Και τα δύο ιδρύματα εντόπισαν κοινούς στόχους, όπως η διάδοση της Τέχνης μέσα από δημόσιες δράσεις, ο εκπαιδευτικός τους ρόλος και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων. Ύστερα από έρευνα στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, κυρίως αυτού που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της performance, επιλέχθηκαν Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στο «As One» με μακράς διάρκειας performance, ενώ η Marina Abramovic παρουσίασε τη μέθοδό της, γνωστή ως Abramovic Method, έδωσε διαλέξεις, δημιούργησε δυνατές εντυπώσεις και παρέδωσε εν τέλει ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας, το οποίο προκάλεσε πλήθος συζητήσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

«Η εποχή των εικόνων» παρουσιάζει μια συζήτηση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου με τη Marina Abramovic, η οποία μιλάει τόσο για την έκθεση όσο και για τις μορφές της performance, τους Έλληνες καλλιτέχνες, τα media και τη σχέση της με το NEON.

Επίσης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά ακόμη 4 από τους 6 μακράς διαρκείας περφόρμερς που εντυπωσίασαν με το έργο τους και τους ρωτάει για την εμπειρία τους. Συγκεκριμένα, συναντά τον Λάμπρο Πηγούνη, τη Βιργινία Μαστρογιαννάκη, τη Νάνσυ Σταματοπούλου και τον Θοδωρή Τράμπα. Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάζονται αποσπάσματα των περφόρμανς τους, καθώς και πλούσιο υλικό από όλες τις στιγμές της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.

17:30 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε)  W 

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής» προτείνει αποδράσεις -τί άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

Εκπομπή 1η: «Λαύριο» (Α΄ μέρος)

Λαύριο: η πύλη της Αττικής στο Αιγαίο. Ένα στεριανό καράβι. Μια παραθαλάσσια πόλη με μακραίωνη Ιστορία, με πολλές και κρυφές χάρες.

Με ωραία εσπλανάδα, έναν οικιστικό πυρήνα με κτίρια αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, με συνοικίες άλλων εποχών, με πολλές επιλογές διασκέδασης.

Το Λαύριο ήταν το νομισματοκοπείο της αρχαίας Αθήνας. Τα αρχαία ορυχεία της Λαυρεωτικής, από τα οποία γίνονταν εξορύξεις αργυρούχου μολύβδου -ο άργυρος ήταν η πρώτη ύλη για το αθηναϊκό τετράδραχμο- είχαν ένα δίκτυο από σήραγγες συνολικού μήκους 80 χιλιομέτρων.

Αν εκείνη την εποχή η Λαυρεωτική ήταν ένα απέραντο ορυχείο, στους νεότερους χρόνους η πόλη που αναπτύχθηκε οφείλεται στη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων -μετέπειτα ελληνική εταιρεία.

Πολλά από τα σημερινά κτίρια της πόλης -ορισμένα λειτουργούν ως χώροι εστίασης- στο πρόσφατο παρελθόν είχαν άλλη χρήση που δεν το βάζει ο νους.

Οι βόλτες στις γειτονιές του Λαυρίου, είναι ταυτόχρονα μικρά ταξίδια στο χρόνο, τότε που το σημερινό ΚΕΠ, στην πλατεία, ήταν ξενοδοχείο, το σημερινό πνευματικό κέντρο στέγαζε τις ορχήστρες και τις χορωδίες των μεταλλωρύχων, και κατόπιν το πρώτο δημοτικό σχολείο. Κτίριο αποκατεστημένο, που χρησιμοποιείται ως εστιατόριο, ήταν στις αρχές του 19ου αιώνα η τράπεζα των μεταλλείων.

Το Λαύριο δεν είναι μόνο ένα λιμάνι που εξυπηρετεί, ακτοπλοϊκώς, κυρίως τα κοντινά Κυκλαδονήσια, την Τζια και την Κύθνο. Είναι ένα στεριανό νησί. Ανοιχτό να το ανακαλύψεις.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

17:40 ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ ΡΟΔΟ (Ε)  W 

Δημιουργοί που δίνουν νέα ζωή σε ξεχασμένα, παραπεταμένα ή απλώς παλιομοδίτικα αντικείμενα. Νέοι επιχειρηματίες που εμπνέονται από τα «απόβλητα» του πολιτισμού μας, δημιουργώντας καινούργια, συναρπαστικά, ευφυή προϊόντα. Σχεδιαστές που αντλούν ιδέες από τον πλούτο της ιστορίας και επανασυναρμολογούν το νήμα με την παράδοση.

Η εκπομπή «Από αγκάθι ρόδο» εστιάζει στη δυναμική τάση του upcycling που σαρώνει τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα. Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντάει τους ανθρώπους που δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο και με την αμεσότητα που τον διακρίνει συζητεί μαζί τους για τη δημιουργική επανάχρηση πραγμάτων, ιδεών, τεχνοτροπιών και υλικών για την παραγωγή νέων προϊόντων, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, εμφορούμενων από μνήμες. Η ζωή πάντα συνεχίζεται…

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

«Επανάχρηση στη μουσική»

Μπιτάκια σε ρεμπέτικα, χιτ με samples από τραγούδια της Βέμπο, ο Τσιτσάνης με ήχους swing, επανεκτελέσεις, διασκευές, remix. Η ιστορία της μουσικής μέσα από τα μελωδικά «δάνεια» και τη δημιουργική ανακύκλωση ακουσμάτων.

Πόσο έχει ενισχύσει την τάση η τεχνολογία; Υπάρχει τελικά «παρθενογένεση» στην καλλιτεχνική παραγωγή; Πώς διασφαλίζονται τα πνευματικά δικαιώματα σε μια εποχή που όλοι μπορούν να γράψουν μουσική;

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος φοράει τα ακουστικά του και μιξάρει ήχους με τους Imam Baildi, φοράει τα καλά του και πάει στη συναυλία της Γιάννας Βασιλείου, συναντάει στο ραδιοφωνικό στούντιο τον Γιάννη Πετρίδη και συνομιλεί με τον καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, Γιώργο Κλήμη, για τις προκλήσεις και τις προοπτικές των δημιουργών στο σύγχρονο περιβάλλον.

Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Εκτέλεση παραγωγής: Libellula Productions.

18:30 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ     W    ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ ταξιδιωτικού και γαστρονομικού περιεχομένου στην ΕΡΤ2.

Tα τελευταία 20 χρόνια, το τοπικό ελληνικό προϊόν έγινε τάση, μόδα, οικονομική διέξοδος, μια άλλη, καινούργια νοστιμιά. Βγήκε από την αφάνεια, απέκτησε ΠΟΠ πιστοποιήσεις, μια ολόφρεσκη γεύση μέσα από μια καινοτόμα μεταποίηση, βρήκε τη θέση του στα ράφια της πόλης, στο τραπέζι του καθενός μας, ενθουσιάζοντας ταυτόχρονα τους ουρανίσκους των εξαγωγών.

Η Ελλάδα που χάθηκε στις διαδρομές της αστικοποίησης του ’50, επιστρέφει στο χωριό, αναζητώντας τις γεύσεις της γιαγιάς και τις παλιές καλλιέργειες του παππού. Η κρίση δημιουργεί έναν νέο, ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα: τα καλύτερα -άνεργα πια- παιδιά του μάρκετινγκ και του μάνατζμεντ γίνονται αγρότες, πηγαίνοντας στο χωράφι με λαπ-τοπ και ιντερνετικές πληροφορίες για το πώς θα καλλιεργήσουν την ελιά -βιολογικά- πετυχαίνοντας ένα νέο μοντέλο επιβίωσης, πράσινο, οικολογικό, γαλήνιο, οικονομικά αισιόδοξο.

Στην πόλη,  οι ενθουσιώδεις δημοσιογράφοι, θεοποιούν το νέο μοντέλο αγρότη που ντύνεται με στυλ ακόμη και στον τρύγο και τυποποιεί σε ντιζάιν συσκευασίες που «σκίζουν» στους παγκόσμιους διαγωνισμούς, ενώ ο ενθουσιασμός ενίοτε καταγράφει υπερβολές και ανακρίβειες. Ταυτόχρονα, αναβιώνουν οι παλιές καλλιέργειες, ο χειροποίητος μόχθος που επιμένει εδώ και αιώνες στο χωριό. Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τη φύση και το χωράφι από το γραφείο του στην πρωτεύουσα.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, όμως το χωριό απέχει έτη φωτός από την πόλη.

Οι δημιουργοί της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Τοπικές Κουζίνες» προσεγγίζουν τα μοναδικά προϊόντα και τον χαμένο πλούτο μιας χώρας γκουρμέ, όπου η γεωγραφία και το μικροκλίμα δίνουν άλλη γεύση στο ίδιο προϊόν, ακόμη και σε δύο διπλανά χωριά. Αγγίζουν από κοντά και μεταφέρουν στο σπίτι του τηλεθεατή την πραγματικότητα του χωριού, του αγρότη, του παλιού και του νέου παραγωγού.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

Πρωταγωνιστές αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ είναι οι παραγωγοί, οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίοι μέσα από την καθημερινότητά τους ξετυλίγουν τις άγνωστες λεπτομέρειες για τα προϊόντα που ανυποψίαστοι αγοράζουμε στα νεομπακάλικα της πόλης. Η κάμερα τούς ακολουθεί στο χωράφι, στους δύσκολους και εύκολους καιρούς, στο σπίτι, στη μεταποίηση, στην ώρα της σχόλης, στον τρύγο, στο μάζεμα, στην πορεία για τον έμπορο. Ακολουθώντας το χρόνο και το λόγο τους, ζούμε τη δική τους καθημερινότητα, τις χαρές και τις αγωνίες τους αφτιασίδωτες, γευόμαστε το καθημερινό και γιορτινό τους φαγητό, ταξιδεύουμε στην ιστορία της παραγωγής τους, μπαίνουμε στη θέση τους, δίνοντας απαντήσεις στην προοπτική μιας αποκέντρωσης που τόσο είναι στη μόδα: «θα μπορούσα, άραγε, εγώ;».

Οι άνθρωποι μάς συστήνουν τη ζωή του αγρού, μαζί και τη ιστορία, τις ιδιαιτερότητες της κάθε καλλιέργειας, τη γεύση των προϊόντων μέσα από παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές.

Μαζί με τη ζωή τους, ταξιδεύουμε στον τόπο τους. Κινηματογραφικά «διακτινιζόμαστε» στα τοπία μιας πανέμορφης περιφέρειας, όπου η ομορφιά συμπλέει με την αγροτική ζωή. Μια λίμνη, η θάλασσα, ένα καταπράσινο βουνό, από τουριστικά τοπία μεταμορφώνονται σε ζωτικά στοιχεία, που τρέφουν, ανασταίνουν, δίνουν τη γεύση τους στο προιόν.

Δώδεκα ταξίδια, 12 προσωπικές ιστορίες, 12 οικογένειες, 12 γεύσεις, 12 μοναδικότητες, 12 διαφορετικότητες, 12 μοναδικά προϊόντα. Τα μήλα της Ζαγοράς, τα άγρια μανιτάρια των Γρεβενών, τα σύκα της Κύμης, τα βουβάλια της Κερκίνης, το αβγοτάραχο του Μεσολογγίου, τα τυριά της Νάξου, τα πορτοκάλια της Λακωνίας, το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, η αγκινάρα Αργολίδας, τα φασόλια Πρεσπών και το γριβάδι τους, τα κάστανα της Καστανίτσας.

Ένα ταξίδι πίσω από τα ράφια της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς, όπου το προϊόν πρωταγωνιστεί, γίνεται ο λόγος ενός άλλου τουρισμού, με αιτία γαστρονομική!

Βασικοί συντελεστές της σειράς:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς, Βασίλης Βασιλειάδης, Ανθή Νταουντάκη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Παναγιώτης Βασιλάκης, Δράκος Πολυχρονιάδης, Δημήτρης Λογοθέτης.

Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη, Αμαλία Πορλίγκη, Claudia Sprenger, Μαρία Γιρμή.

Επεισόδιο 1ο: «Βουβάλια Κερκίνης»

Για πολλά χρόνια είχαμε ταυτίσει το βουβάλι με τους καουμπόιδες και την Άγρια Δύση.

Μέχρι που στα ντελικατέσεν της πρωτεύουσας άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται ο βουβαλίσιος καβουρμάς, το λουκάνικο, το βούτυρο, το γιαούρτι και το μαγικό παγωτό… μέχρι που τα ψαγμένα μπεργκεράδικα έκλεισαν το βουβαλίσιο μπιφτέκι σε δύο ψωμάκια.

Τότε ακούσαμε πως το βουβάλι κατοικούσε παντού στην ελλαδική αρχαιότητα για να αντικατασταθεί από τις πιο παραγωγικές Ευρωπαίες αγελάδες, ώσπου να το ξαναφέρει πίσω στα λιβάδια της Κερκίνης μια επιδότηση.

Πλάι στα φλαμίνγκο του βιότοπου της Κερκίνης, οι «Τοπικές Κουζίνες» ακολουθούν την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο βουβάλι.

Βουβαλοτρόφοι ο Ανδρέας και ο γιος του, ενώ η κόρη Γεωργία φτιάχνει βουβαλίσια ζυμαρικά στη μικρή οικοτεχνία της. Ο Γιάννης Ρέκλος άφησε πίσω του τη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας μια νέα ευκαιρία στο τουριστικό τοπίο του υδροβιότοπου, μ’ έναν ξενώνα στον οποίο μαγειρεύει το βουβάλι με όλους τους τρόπους. Ο Ζέλιος είναι ο άνθρωπος που πρώτος έβαλε το βουβάλι στο κρεοπωλείο του και το κατέβασε σαν καβουρμά στην πρωτεύουσα.

Στη σκιά του όρους Μπέλες, μια νέα οικονομία με πολλές ευκαιρίες κι άλλες τόσες νόστιμες εκδοχές, ξετυλίγεται σ’ ένα τοπίο που ελάχιστα θυμίζει την Ελλάδα όπως την είχαμε στο μυαλό μας έως τώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

Κείμενα-αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλειάδης.

Έρευνα: Αγγελική Ρίζου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Λογοθέτης.

Μοντάζ: Claudia Sprenger.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου.

Production Design: Αρετή Βαρδάκη.

Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος – Prosenghisi Film&Video.

Website: www.prostv.com.

Facebook εκπομπής: Topikes Kouzines.

ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

 

19:00 ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ  GR

«Ο Λούκι Λουκ σε νέες περιπέτειες» (Les Nouvelles Aventures de Lucky Luke / The New Adventures of Lucky Luke)

Κωμική περιπετειώδης σειρά κινούμενων σχεδίων (2D animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 ημίωρα επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Olivier Jean-Marie.

Μουσική: Ramon Pipin – Hervé Lavandier.

Υπόθεση: Ο Λούκι Λουκ, ο διάσημος καουμπόι που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, σε μία κλασική 2D σειρά κινούμενων σχεδίων.

Η Ντόλι, το πιο έξυπνο άλογο του κόσμου και ο Ραν Ταν Πλαν, το πιο χαζό σκυλί του κόσμου, τον βοηθούν να διαφυλάσσει το νόμο και την τάξη στο Φαρ Ουέστ.

Ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη, καταδιώκει ντεσπεράντος, αντιμετωπίζει δεινούς σκοπευτές, όπως ο Μπίλι δε Κιντ (Billy the Kid) και στέλνει, διαρκώς, τους αμετανόητους αδελφούς Ντάλτον πίσω στη φυλακή τους.

Επεισόδιο 37ο  

ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

20:00 ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ  GR

«Λίο το λιονταράκι» (The story of Leo / La storia di Leo)

Περιπέτεια, κινούμενων σχεδίων (3D animation), παραγωγής Ιταλίας 2004. 

Σκηνοθεσία: Μάριο Κάμπι.

Διάρκεια: 75΄

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

Υπόθεση: Ο Λίο, απ’ όταν ήταν μικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το… κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από μικρούλης τριγυρνάει μόνος κι έρημος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, μία μέρα σώζει τη ζωή της πανέμορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο μωρά με τις ουρές τους ενωμένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Έλε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί με μυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας μοναδικό του σκοπό να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίμονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Ύστερα από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα μικρά της. Ο Λίο αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, το ρόλο του «πατέρα» και διασχίζει, μαζί με τα πεινασμένα μικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη μυθική Γαλακτολίμνη.

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

 21:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Εσύ κι εγώ» (You and me)

Οικογενειακή ταινία, παραγωγής Κίνας 2005.

Σκηνοθεσία: Ma Liwen.

Παίζουν: Yaqin JinZhe GongShufang Zhang.

Διάρκεια: 85΄

Υπόθεση: Μία ηλικιωμένη γυναίκα και μία νεαρή φοιτήτρια μοιράζονται μία αυλή στο Πεκίνο και βρίσκονται συνέχεια στα μαχαίρια. Καθώς ο χρόνος περνάει, οι δύο ηρωίδες ενδιαφέρονται η μία για την άλλη και «χτίζουν» μία τρυφερή σχέση.

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

22:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«Η δεκαετία του ’60» (The Sixties) A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σειρά ντοκιμαντέρ δέκα (10) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2013.

Η σειρά διερευνά τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της δεκαετίας του ’60 στην Αμερική, εστιάζοντας στις πολιτιστικές, πολιτικές και τεχνολογικές αλλαγές και εξετάζει πώς και γιατί η δεκαετία αυτή χαρακτηρίστηκε αναμφισβήτητα η πιο σημαντική και οδυνηρή δεκαετία της Αμερικής. Από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, τον Ψυχρό Πόλεμο και τα πολιτικά δικαιώματα  μέχρι την κοινωνική αλλαγή και τη «βρετανική εισβολή» με την «Μπιτλομάνια» (Beatlemania), η σειρά παρουσιάζει μια μοναδική οπτική  της δεκαετίας του ’60, καθώς ανατρέχει το γνώριμο και αποκαλύπτει το άγνωστο.

Η εκτέλεση της παραγωγής έγινε από τους πολυβραβευμένους με ΕΜΜΥ Τομ Χανκς, Γκάρι Γκότζμαν και Μαρκ Χέρτζογκ για το CNN.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο CNN Αμερικής το 2013, μεταδίδοντας το επεισόδιο της δολοφονίας του Κένεντι με αφορμή την 50ή επέτειο της δολοφονίας του. Συγκέντρωσε συνολικά  21 εκατομμύρια τηλεθεατές με τους  8.200.000 στο πολυπόθητο κοινό 25-54 ετών.

Επεισόδιο 10o (τελευταίο): «The Space Race»

 ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/1/2017

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

23:30 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Επτά Σπαθιά»  (Seven Swords / Qi Jian)

Περιπέτεια πολεμικών τεχνών, συμπαραγωγής Κίνας-Νότιας Κορέας 2005.

Σκηνοθεσία: Τσούι Χαρκ.

Παίζουν: Ντόνι Γιεν, Λου Γι, Κιμ Σο-γιεούν, Σουν Χονγκ Λέι.

Διάρκεια: 155΄

Υπόθεση: Στην Κίνα του 17ου αιώνα, 7 πολεμιστές, κάτοχοι αντίστοιχων ιερών σπαθιών με μαγικές δυνατότητες, υπερασπίζονται ένα χωριό από τις αιμοσταγείς ορδές του αυτοκράτορα, ο οποίος έχει διατάξει, για λόγους ασφαλείας, να σφάζονται οι γνώστες των πολεμικών τεχνών, ακόμα κι αν πρόκειται για μικρά παιδιά.

Κινέζικο υπερθέαμα, πιο κοντά στη λογική μιας ιστορικής περιπέτειας, με σκηνές εντυπωσιακά χορογραφημένες.

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

02:15  Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ (Ε) ημέρας

03:15  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «HISTORY OF FINE FASHION» (Ε) ημέρας

04:15  ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (Ε) ημέρας

05:15  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «THE SIXTIES» (Ε) ημέρας

06:00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «CHILDREN OF THE WORLD» (Ε) ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

07:00 ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ε)  – W 

Η σημασία των Βιβλιοθηκών στην ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Οι Βιβλιοθήκες αποτελούν την κιβωτό της πνευματικής παρακαταθήκης των Ελλήνων. Εδώ καταγράφεται ο πλούτος της πορείας της ελληνικής σκέψης διά μέσου των αιώνων. Είναι ένα φυτώριο γνώσης, όπου εκεί «ανθίζουν» η έρευνα, η θεωρητική ανάπτυξη, οι επιστημονικές αναζητήσεις, καθώς και οι θεολογικές ζυμώσεις. Κύριος σκοπός των  Βιβλιοθηκών είναι αυτός ο πνευματικός πλούτος να μεταμορφωθεί σε γνώση που να είναι χρήσιμη και προσιτή σ’ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σε κάθε Βιβλιοθήκη, όταν έρθεις σε γνωριμία με τους ανεκτίμητους θησαυρούς της που συντηρεί, σου προσφέρει αληθινές εκπλήξεις και συγκινήσεις, υποδεικνύοντας έτσι και τη μεγάλη της χρησιμότητα. Στους φιλόξενους χώρους των Βιβλιοθηκών βρήκαν καταφύγιο, αλλά και άσυλο, παλιές εκδόσεις έργων πολύ σπουδαίων συγγραφέων. Γλύτωσαν έτσι από τη λησμονιά και είναι διαθέσιμα προς θαυμασμό από τους αναγνώστες και μελετητές.  Οι κατηγορίες των βιβλίων, η σωστή ταξινόμησή τους, η χρονική τους καταγραφή, το είδος τους, ακόμα και η βιβλιοδεσία τους, αποτελούν μαζί με πολλά άλλα, ζητήματα που άπτονται μιας οργανωμένης και πολύπλευρης Βιβλιοθήκης. Η ύπαρξη, ιδιαίτερα των σπάνιων Βιβλιοθηκών, συνέτεινε στο να διαφυλαχθεί η παρελθοντική γνώση, η έρευνα, η επιστήμη, η λογοτεχνία, η Τέχνη, η πολιτική και κάθε πολιτισμική έννοια της ανθρώπινης κοινότητας. Συνεπώς ο ρόλος τους, ο σκοπός τους και η προσφορά τους όσον αφορά στον άνθρωπο και στην πρόοδο, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ωφέλιμοι και χρησιμότατοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση του Κικέρωνα: «Αν έχεις έναν κήπο και μία βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

Μέσα από τις εκπομπές αυτές θα εξετάσουμε την κάθε Βιβλιοθήκη χωριστά, την ίδρυσή της, την ιστορία της  και τη σπουδαιότητά της  γενικότερα,  στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Οι Βιβλιοθήκες που θα παρουσιαστούν είναι:

  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  2. Γενάδειος Βιβλιοθήκη
  3. Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών
  4. Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
  5. Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ε.Λ.Ι.Α
  6. Βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει  αναλάβει  ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος. Συμμετέχουν διευθυντές των βιβλιοθηκών, βιβλιοθηκονόμοι, ιστορικοί, άνθρωποι των Γραμμάτων, ερευνητές επιστήμονες, ποιητές και λογοτέχνες. Ακόμη, διαβάζουν κείμενα σπουδαίων συγγραφέων, οι ηθοποιοί Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Δροσάκη, Θάλεια  Αργυρίου. Τα κείμενα επιμελούνται ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Το μοντάζ είναι του Νίκου Μυλωνά, η μουσική του Πάνου Μαλανδρή, η φωτογραφία του Σταύρου Παπουτσά και του Λάκη Χονδροκώστα.

Η διεύθυνση παραγωγής ανήκει στην Κλέλια Παπαγιαννοπούλου, ενώ αφηγήτρια είναι η Άννα-Μαρία Χαροκόπου. Τέλος, η παραγωγή ανήκει στην εταιρεία Sound & Picture ltd.

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

«Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών»

H Aκαδημία Aθηνών είναι πνευματικό ίδρυμα με σκοπό την καλλιέργεια και την προαγωγή των Eπιστημών, των Γραμμάτων και των Kαλών Tεχνών, καθώς και την επιστημονική έρευνα και μελέτη.

Μία Βιβλιοθήκη, όπως αυτή του Ιωάννου Συκουτρή της Ακαδημίας Αθηνών, είναι μία αληθινή κιβωτός του πνεύματος και της μνήμης. Μία περιπέτεια των αισθήσεων και της νόησης. Ένα ταξίδι μαγείας και μύησης που μόνο η γνώση μπορεί να προσφέρει.

Σ’ ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτητα και συμβιβάζεται με το εφήμερο, η Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας  Αθηνών δωρίζει γαλήνη και συμφιλίωση με το αιώνιο.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Θανάσης Βαλτινός (πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέας), Ειρήνη Τσούρη (προϊσταμένη Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών), Χριστόφορος Χαραλαμπάκος (ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών – επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών), Δημήτρης Σκαρέντζος (συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών).

Διαβάζουν οι ηθοποιοί  Θάλεια Αργυρίου και Κωνσταντίνα  Κλαψίνου.

Αφήγηση:  Άννα-Μαρία Χαροκόπου.

Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος.

Κείμενα: Μπάμπης  Παπαχαραλάμπους.

Μουσική: Πάνος  Μαλανδρής.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Λάκης Χονδροκώστας.

Διεύθυνση παραγωγής: Κλέλια Παπαγιαννοπούλου.

Ηχοληψία: Θάνος  Σκοπελίτης.

Μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

08:00 ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ W

Από τον ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

10:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«Τα παιδιά του κόσμου» (Children of the world)

Τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλα θέλουν να ονειρεύονται και να φαντάζονται το μέλλον τους και σ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ τα βλέπουμε να μιλούν ελεύθερα για τις αμφιβολίες τους, τις απογοητεύσεις, τις ελπίδες, τις προσδοκίες τους για το παρόν και το μέλλον. Από όποια χώρα και αν είναι, από όποιο περιβάλλον  οικονομικό και κοινωνικό, όλα έχουν ένα όνειρο, μία εκδίκηση να πάρουν ή μία φιλοδοξία να εκπληρώσουν και θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό.

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

«Τα παιδιά του κόσμου» είναι μια αισιόδοξη σειρά νοκιμαντέρ που στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους μεγάλους. Ένα μήνυμα που λέει ότι ο κόσμος είναι ακόμα ένα πανέμορφο μέρος όταν το βλέπεις μέσα από τα μάτια των παιδιών και ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Πρωταγωνιστούν παιδιά από τη Βολιβία, την Αυστραλία, την Κένυα, τη Βραζιλία, το Μπουτάν, την Ινδία, τη Ρωσία, το Νεπάλ.

Επεισόδιο 3ο: «Κένυα – Κάμποϊ – Δρομέας Μαραθώνιου» (Camboy (12), Marathon Runner -Kenya)

Ο 12χρονος Κάμποϊ τρέχει κάθε μέρα. Φαντάζεται τον εαυτό του να κερδίζει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποτε. Στην Κένυα, κάτι τέτοιο θα τον έκανε ήρωα σε μια μέρα και θα ξέφευγε, μαζί με την οικογένειά του, από τη φτώχεια. Είναι πολύ δύσκολη η προπόνηση, αλλά τα παιδιά το λατρεύουν.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (Ε) W

Επεισόδιο 1ο: «Βουβάλια Κερκίνης»

ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

12:30 ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (Ε)  GR

«Λίο το λιονταράκι» (The story of Leo / La storia di Leo)

Περιπέτεια, κινούμενων σχεδίων (3D animation), παραγωγής Ιταλίας 2004. 

Σκηνοθεσία: Μάριο Κάμπι.

Διάρκεια: 75΄

Υπόθεση: Ο Λίο, απ’ όταν ήταν μικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το… κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από μικρούλης τριγυρνάει μόνος κι έρημος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, μία μέρα σώζει τη ζωή της πανέμορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο μωρά με τις ουρές τους ενωμένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Έλε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί με μυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας μοναδικό του σκοπό να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίμονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Ύστερα από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα μικρά της. Ο Λίο αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, το ρόλο του «πατέρα» και διασχίζει, μαζί με τα πεινασμένα μικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη μυθική Γαλακτολίμνη.

Σολίστες απ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  μαγεύουν στο σημερινό επεισόδιο  το κοινό της

μουσικής και παιδικής-νεανικής εκπομπής της ΕΡΤ2 «Duo Fina»

Σολίστες απ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  μαγεύουν στο σημερινό επεισόδιο  το κοινό της

μουσικής και παιδικής-νεανικής εκπομπής της ΕΡΤ2 «Duo Fina».

Σολίστες απ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  μαγεύουν στο σημερινό επεισόδιο  το κοινό της

μουσικής και παιδικής-νεανικής εκπομπής της ΕΡΤ2 «Duo Fina»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ε)   GR

14:00 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – Α΄ Κύκλος (Ε)

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 44ο & 45ο 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (Ε)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 19ο & 20ό 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: τσαρλι τσαπλιν (CHAPLIN – MUTUAL COMEDIES) (Ε) –  GR  

Μικρού μήκους ταινίες περιόδου 1916-1917 με την αυθεντική μουσική του Καρλ Ντέιβις.

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν.

Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Έντνα Πούρβιανς, Έρικ Κάμπελ.

Παραγωγή-αποκατάσταση: ARTE FRANCE.

Το 1916, μέσα σε δύο μόλις χρόνια καριέρας, ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι ήδη ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο. Υπογράφει με την εταιρεία Mutual Film για 12 κωμωδίες. Έχει δικό του στούντιο και απόλυτη ελευθερία για την παραγωγή τους: ανήκουστο.

Αυτές οι 12 κωμωδίες που γυρίστηκαν το 1916 και το 1917 είναι ολοκληρωμένα αριστουργήματα, ίσως ό,τι καλύτερο έκανε ο Τσάπλιν στην καριέρα του. Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, ο χαρακτήρας του Αλητάκου ολοκληρώνεται. Ταινίες, όπως «Ο βιολιστής», «Μία το πρωί», «Ο μετανάστης», είναι απίστευτα αστείες και εμπνευσμένες, αριστοτεχνικά γυρισμένες, με μοναδική μαστοριά και φινέτσα: ολοκληρωμένα έργα Τέχνης.

Μετά τη συντήρηση και αποκατάστασή τους με τη χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, έναν αιώνα μετά την πρώτη προβολή τους, αυτές οι ταινίες δεν έχουν ούτε μία ρυτίδα και η ευχαρίστηση των θεατών παραμένει ακέραιη, άθικτη από το χρόνο. Ο Τσάπλιν είπε: «Το γύρισμα των ταινιών της Mutual ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου».

 «Ήσυχος Δρόμος» (Easy Street)

Ο Τσάρλι ανακαλύπτει την πραγματική του κλίση –να γίνει αστυνομικός. Όμως, ένας επικίνδυνος κακοποιός στην περιοχή, του κάνει τη ζωή πολύ δύσκολη.

Ο «Ήσυχος Δρόμος» έγινε η πιο γνωστή ταινία της σειράς, ίσως γιατί πια ο Τσάπλιν έχει πολύ περισσότερα μέσα στη διάθεσή του.

 «Η θεραπεία» (The Cure)

Ο Τσάρλι  πηγαίνει σ’ ένα σπα για να θεραπευτεί από την τάση του για αλκοόλ, όταν όμως το γεμάτο ποτά περιεχόμενο της βαλίτσας του καταλήγει στην πισίνα, οι συνέπειες είναι ξεκαρδιστικές.

Η 10η ταινία της σειράς είναι μάλλον η πιο αστεία απ’ όλες, χάρη στη διάσημη σκηνή όπου ο Τσάπλιν παίρνει διάφορες πόζες με το μαγιό του, την ώρα που η κουρτίνα στο δοκιμαστήριο ανοίγει και κλείνει.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

16:00 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ  W (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)

Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Μια εκπομπή εξόδου στην πόλη, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στην ΕΡΤ2, στις 16:00.

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Εκπομπή 9η: «Θεόδωρος Τερζόπουλος, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Κουζίνα Nikkei»

Στη σημερινή εκπομπή κατεβαίνουμε στο Μεταξουργείο και στο Θέατρο Άττις για να συναντήσουμε τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ο οποίος κλείνει 30 χρόνια πετυχημένης δημιουργικής πορείας και μας βάζει στην ατμόσφαιρα του «Ανκόρ» που ανεβάζει φέτος. Για τον σπουδαίο σκηνοθέτη μιλούν οι ηθοποιοί Σοφία Χιλλ και Αντώνης Μυριαγκός.

Στη συνέχεια, συναντάμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη, ο οποίος μας μιλάει για την ταινία που απέσπασε πέρυσι τον Χρυσό Αλέξανδρο (τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Ούγγρου Ατίλα Τιλ), η οποία βγαίνει τώρα στις αίθουσες, αλλά και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Ακόμη, μπαίνουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα μοντέρνο αρχαιολογικό μουσείο που συνδυάζει τις αρχαιότητες με τη σύγχρονη τέχνη, τις διαλέξεις με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα πάρτι, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες. Θα ξεναγηθούμε από την πρόεδρο του Μουσείου Σάντρα Μαρινοπούλου και τον διευθυντή Νίκο Σταμπολίδη, τόσο στις μόνιμες συλλογές όσο και στις εκθέσεις που έχει ετοιμάσει για να γιορτάσει τα 30 του χρόνια.

Η κουζίνα Nikkei, η κουζίνα δηλαδή των Ιαπώνων μεταναστών στο Περού, είναι μια καυτή τάση σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Αθήνα. Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης μας μαθαίνει όλα τα μυστικά αυτού του fusion ιδιώματος που έχει κλέψει την καρδιά των διασημότερων μαγείρων του πλανήτη.

Τέλος, τι θα λέγατε να ανακαλύψουμε designer προϊόντα και εμβληματικά κομμάτια (ρούχα και αξεσουάρ) που οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα αποχωριστούν, ενώ οι νέοι, οι από δεύτερο χέρι, κάτοχοί τους θα καταφέρουν να τα αποκτήσουν σε τιμές που φτάνουν έως και -80% της αρχικής; Τα luxury brands – second hand της πόλης μάς περιμένουν για ένα κυνήγι θησαυρού!

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή, Κατερίνα Μανωλαράκη, Χρήστος Μήτσης.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

16:30 ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ (2010) (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ) W  

Με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

«Διάσημα αδέλφια»

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της  εκπομπής, καθώς το πλατό της εκπομπής πλημμυρίζει από αδέρφια, αφού όλοι οι παριστάμενοι τραγουδιστές και καλεσμένοι συνδέονται μεταξύ τους με στενότατους οικογενειακούς δεσμούς

Παρίστανται λοιπόν, οι αδερφοί Φίνα (Γιάννης και Τάκης), οι αδερφές Βουγιουκλή (Ελένη και Σουζάνα), οι αδερφοί Διονυσίου (Άγγελος και Στέλιος), οι αδερφοί Τζαβάρα (Γιώργος και Νίκος), οι αδερφοί Μυλωναδάκη (Γιώργος και Σταύρος) , οι αδερφοί Πρατσινάκη (Παύλος, Κώστας, Γιάννης, Βασίλης και Δημήτρης), οι αδερφές Λυπημένου (Άντζυ και Μάρια), που αναλαμβάνουν και το μουσικό μέρος της εκπομπής, ερμηνεύοντας τραγούδια και από το διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και μεγάλες επιτυχίες από λαϊκά μέχρι ρεμπέτικα.

Μαζί τους οι αδερφές Αυγερινοπούλου (Γωγώ και Μαίρη), τα αδέρφια Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Αλεξανδρής και Ηλίας Πουρσανίδης και οι αδερφές Πανταζή (Κλέλια και Άννυ).

ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

19:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ  GR

«Ο Λούκι Λουκ σε νέες περιπέτειες» (Les Nouvelles Aventures de Lucky Luke / The New Adventures of Lucky Luke)

Κωμική περιπετειώδης σειρά κινούμενων σχεδίων (2D animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 ημίωρα επεισόδια.

Επεισόδιο 38ο

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ

20:00 ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ  GR   A΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Νικόστρατος – Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» (Nicostratos le pelican / Nikostratos the pelican)

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ελλάδας 2011.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ορλέ.

Σενάριο: Ολιβιέ Ορλέ, Ερίκ Μπουασέ.

Φωτογραφία: Μισέλ Αματιέ.

Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Εμίρ Κουστουρίτσα, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, Γεννάδιος Πάτσης, Βαλεριάν Ντε Βιλενέβ, Ιβ Ναντό, Βίκυ Μαραγκάκη.

Διάρκεια: 92΄

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

Υπόθεση: Ο 14χρονος Γιάννης ζει με τον πατέρα του, Δημοσθένη, σ’ ένα γραφικό νησάκι στις Κυκλάδες, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο από τη λαίλαπα της τουριστικής εκμετάλλευσης. Από την ημέρα που η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί και το μόνο σημείο επαφής τους αποτελεί, πλέον, η συνήθεια του Γιάννη να βοηθάει τον πατέρα του στο ψάρεμα και στην καλλιέργεια του κήπου τους, απ’ όπου προέρχονται και οι μοναδικοί τους πόροι.
Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ο Νικόστρατος, ένας αξιαγάπητος λευκός πελεκάνος, θα μπει στη ζωή του Γιάννη με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και θα της δώσει ένα ολότελα νέο νόημα. Η τρυφερή σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο φιλότιμο αγόρι και το πανέξυπνο αυτό πτηνό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη συμπεριφορά του Δημοσθένη απέναντί του, όσο και στην καθημερινότητα ολόκληρης της μικροκοινωνίας του νησιού.

Από τη στιγμή δε, που στην παρέα τους θα προστεθεί η Αγγελική, η γλυκιά κι αυθόρμητη ανιψιά του Αριστοτέλη, ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου του νησιού, οι τρεις τους θα μπλεχτούν σε μια σειρά από απίθανες περιπέτειες και θα βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους και θα τους συνοδεύουν για πάντα…

Ολόφρεσκη ταινία για όλη την οικογένεια, που αφηγείται τη βαθιά φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ ένα νεαρό αγόρι και έναν πελεκάνο. Λουσμένη στο ασύγκριτο αιγαιοπελαγίτικο φως και πλημμυρισμένη από τα εκθαμβωτικά χρώματα και τις μεθυστικές μυρωδιές των Κυκλάδων, η ταινία αποτελεί μια μεγάλη συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε επιλεγμένες τοποθεσίες της πανέμορφης Σίφνου και της μαγευτικής Μήλου.

Πρόκειται για το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ολιβιέ Ορλέ, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο σε συνεργασία με τον συμπατριώτη του Ερίκ Μπουασέ, καταξιωμένο συγγραφέα και υπεύθυνο για το πολυβραβευμένο best seller μυθιστόρημα «Nicostratos le pélican», στο οποίο βασίζεται η ταινία.

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

 21:30  ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ   

«Μινούς» (Miss Minoes / Minoes)

Οικογενειακή κωμωδία φαντασίας, παραγωγής Ολλανδίας 2001.

Σκηνοθεσία: Βίνσεντ Μπαλ.

Παίζουν: Καρίς φαν Χούτεν, Τεό Μάασεν, Σάρα Μπάνιερ, Πιέρ Μποκμά, Χανς Κέστινγκ, Ζακ Βούτερς.

Διάρκεια: 83΄

Υπόθεση: Εκείνη είναι μια όμορφη νέα κοπέλα, που κάποτε υπήρξε γάτα. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός ρεπόρτερ, που αναζητεί ένα καυτό θέμα για να κρατήσει τη δουλειά
του. Συναντιούνται τυχαία ή μοιραία. Εκείνη του προσφέρει βοήθεια, μέσα από
το Δίκτυο Γατικών Ειδήσεων, που κουτσομπολεύει για τους διάσημους ανθρώπους στα κεραμίδια τη νύχτα, όμως υπό έναν όρο: ο ρεπόρτερ πρέπει να προσφέρει στέγη και γατοτροφή…

Ένα παραμύθι για γάτες… με πέταλα!

 ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/1/2017

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00  DOC ON ΕΡΤ  –  GR   Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Agora – Από τη Δημοκρατία στις αγορές»

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας-Κατάρ 2015.

Σκηνοθεσία-σενάριο-αφήγηση: Γιώργος Αυγερόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Βασίλης Μουρίκης.

Μόντάζ: Βασίλης Μάγκος, Θοδωρής Ποπέσκου.

Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης.

Παραγωγός: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αναστασία Σκουμπρή

Παραγωγή: Small Planet.

Συμπαραγωγή: Jutta Krug jutta.krug@wdr.de Rawan Damen damenr@aljazeera. Net.

Διάρκεια: 117΄

Η Ελλάδα βιώνει σήμερα κοινωνικές συνθήκες που κανείς στη μεταπολεμική Ιστορία της Ευρώπης δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετώπιζε ξανά. Το όνειρο της ευημερίας μετατρέπεται σε εφιάλτη και η πολιτική σκηνή των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών ανατρέπεται.

Έπειτα από 13 χρόνια κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, ο Γιώργος Αυγερόπουλος στρέφει την κάμερά του προς την πατρίδα του. Καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στη ζωή απλών ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου. Παρακολουθεί την άνοδο του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητεί απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.

01:00  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Φέρρη

«Νίκος Κούρκουλος» (30/1/2007: Επέτειος θανάτου του Νίκου Κούρκουλου)

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

02:00 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Ε) ημέρας

02:30 OI BIBΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ε) ημέρας

03:30 DOC ΟΝ ΕΡΤ (Ε) ημέρας

05:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «CHILDREN OF THE WORLD» (Ε) ημέρας

06:30 Ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (Ε) ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Pajanimals» Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (τεχνική puppet animation), παραγωγής ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Δημιουργός: Jeff Muncy.

Σενάριο: Jeff Muncy, Michael Foulke, Dan Danko, Chris Baugh.

Μουσική: Michael Silversher, Patty Silversher.

Υπόθεση: Τέσσερεις χνουδωτοί φίλοι παίζουν και τραγουδούν, φορώντας τις πιτζάμες τους. Στο δωμάτιό τους, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Ένα ταξίδι στα σύννεφα, μια βόλτα στο δάσος, ένα πάρτι μεταμφιεσμένων με νόστιμες καραμέλες που προκαλούν κοιλόπονο είναι πιθανόν να προκαλέσουν αϋπνίες.

Οι αθέατοι γονείς παρεμβαίνουν συχνά για ν’ αποκαταστήσουν την τάξη και η περιπέτεια τελειώνει με μια γλυκιά καληνύχτα και το καθιερωμένο νανούρισμα.

Επεισόδια 1ο & 2ο

07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 5ο & 6ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Επεισόδια 21Α & 21Β

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«ANIMALS IN FOCUS»

Επεισόδια 1ο & 2ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ    GR A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«GREAT FOOD REVOLUTION»

Επεισόδιο 1ο 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

«ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ»

Κωμική σειρά, παραγωγής 1991.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Χρήστος Δοξαράς.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Νίκος Βανδώρος, Καίτη Λαμπροπούλου, Βαγγέλης ΠρωτόπαππαςΓιώργος ΚάππηςΜαρία ΜαρμαρινούΚώστας ΧαλκιάςΔημήτρης ΛιάγκαςΜίνα ΝεγρεπόντηΚωνσταντίνα ΚούτσιουΜάνος Παντελίδης κ.ά.

Υπόθεση: Η Τζένη, μια ώριμη αλλά δυναμική γυναίκα με παιδιά κι εγγόνια, δεν το βάζει κάτω και ανοίγει ένα καλλιτεχνικό γραφείο στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου μένει με την οικογένειά της. Απ’ αυτό το γραφείο παρελαύνουν κάθε είδους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ταχυδακτυλουργοί και ζογκλέρ και μπλέκουν με τις προσωπικές και οικογενειακές της υποθέσεις.

Επεισόδιο 13ο

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή. 

«Ρέππας – Παπαθανασίου»

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

12:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Ο τρελοπενηντάρης»

Κωμωδία, παραγωγής 1971.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Κώστας Πρετεντέρης.

Μουσική: Κώστας Καπνίσης.

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Καίτη Πάνου, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Μοσχίδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Νίκος Παπαχρήστος, Κώστας Φυσσούν, Γιώργος Μπάρτης, Βασίλης Μαλούχος, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Βολονίνη, Μιράντα Μαντά, Δημήτρης Μπισλάνης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Μαίρη Φαρμάκη, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Έλενα Αλεξοπούλου, Γιάννης Εμμανουήλ, Αλεξία Ασκαρίδου, Τίνα Τζιόβα, Αταλάντη Κλαπάκη.

Διάρκεια: 95΄

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

Υπόθεση: Ο μυθομανής διευθυντής μιας σχολής μανεκέν, που οι δουλειές του δεν πάνε καθόλου καλά, συναντάει μια μέρα έναν παλιό του φίλο που έχει γυρίσει από την Αμερική. Εκείνος του προτείνει να τον πάρει συνεταίρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής. Έτσι αρχίζει μια καινούργια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Όταν όμως γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα, χάνει τα λογικά του και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη, με τη βοήθεια της κόρης του και των φίλων του, του στήνει μια παγίδα για να τον συνετίσει…

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ε)   GR

14:15 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – Α΄ Κύκλος (Ε)

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδιο 52ο 

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (ΝΕΟ)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 27ο & 28ο 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: τσαρλι τσαπλιν (CHAPLIN – MUTUAL COMEDIES) (Ε) –  GR  

Μικρού μήκους ταινίες περιόδου 1916-1917 με την αυθεντική μουσική του Καρλ Ντέιβις.

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν.

Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Έντνα Πούρβιανς, Έρικ Κάμπελ.

Παραγωγή-αποκατάσταση: ARTE FRANCE.

Το 1916, μέσα σε δύο μόλις χρόνια καριέρας, ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι ήδη ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο. Υπογράφει με την εταιρεία Mutual Film για 12 κωμωδίες. Έχει δικό του στούντιο και απόλυτη ελευθερία για την παραγωγή τους: ανήκουστο.

Αυτές οι 12 κωμωδίες που γυρίστηκαν το 1916 και το 1917 είναι ολοκληρωμένα αριστουργήματα, ίσως ό,τι καλύτερο έκανε ο Τσάπλιν στην καριέρα του. Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη, ο χαρακτήρας του Αλητάκου ολοκληρώνεται. Ταινίες, όπως «Ο βιολιστής», «Μία το πρωί», «Ο μετανάστης», είναι απίστευτα αστείες και εμπνευσμένες, αριστοτεχνικά γυρισμένες, με μοναδική μαστοριά και φινέτσα: ολοκληρωμένα έργα Τέχνης.

Μετά τη συντήρηση και αποκατάστασή τους με τη χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, έναν αιώνα μετά την πρώτη προβολή τους, αυτές οι ταινίες δεν έχουν ούτε μία ρυτίδα και η ευχαρίστηση των θεατών παραμένει ακέραιη, άθικτη από το χρόνο. Ο Τσάπλιν είπε: «Το γύρισμα των ταινιών της Mutual ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου».

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

«Ο σωσίας» (The Floorwalker / Charlot chef de rayon)

Όταν μπαίνει σ’ ένα κατάστημα, ο άφραγκος αλήτης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο μ’ έναν απατεώνα υπεύθυνο του καταστήματος, που του μοιάζει καταπληκτικά. Μετά από μια σειρά απίστευτες περιπέτειες, κατορθώνει να του χαλάσει την κομπίνα που είχε στήσει, να πάρει πίσω τα λεφτά και να κερδίσει την καρδιά της Έντνα.

«Ο σωσίας» είναι η πρώτη ταινία που γύρισε ο Τσάρλι Τσάπλιν για τη Mutual Film. Περιλαμβάνει τη διάσημη, ξεκαρδιστική σκηνή στη σκάλα.

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

15:30  «Τζέιν Έιρ» (Jane Eyre) (E) –  GR  

Δραματική μίνι σειρά εποχής 4 επεισοδίων, παραγωγής BBC 2006.

Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ.

Πρωταγωνιστούν: Τόμπι Στίβενς, Ρουθ Ουίλσον, Λορέιν Όσμπορν, Παμ Φέρις, Τάρα Φιτζέραλντ, Άινταν ΜακΆρντλ, Τιμ Γκούντμαν, Άρθουρ Κοξ, Ντάνιελ Πίρι, Φραντσέσκα Άνις, Κριστίνα Κόουλ.

Υπόθεση: Μια επική ιστορία αγάπης γεμάτη ψέματα και κρυφό πάθος.

Η κλασική πια εξιστόρηση της ζωής της Τζέιν Έιρ μεταφέρεται στην πλούσια και πολυσύνθετη αναπαραγωγή της ομότιτλης, πολυαγαπημένης νουβέλας της Σαρλότ Μπροντέ.

Μετά τα δυστυχισμένα παιδικά χρόνια που έζησε ως ορφανή, η Τζέιν αναλαμβάνει τη θέση της γκουβερνάντας στο σπίτι του μελαγχολικού κυρίου Ρότσεστερ. Γρήγορα τον ερωτεύεται παράφορα και σιγά-σιγά καταφέρνει να κερδίσει την καρδιά του. Πριν όμως καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ως ανδρόγυνο πρέπει να ξεπεράσουν τα σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος.

Επεισόδια 1o & 2o 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»

Επεισόδια 1ο, 2ο & 3ο

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Β΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

Yπόθεση: Μαδρίτη, 1920. Οι έξι αδελφές Σίλβα είναι η ψυχή στις διασκεδάσεις της υψηλής κοινωνίας της Μαδρίτης. Όμορφες, κομψές, αριστοκρατικές, γλυκές και εκλεπτυσμένες, οι έξι αδελφές απολαμβάνουν μια ζωή χωρίς σκοτούρες, μέχρι που ο χήρος πατέρας τους παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα που τις αναγκάζει να αντιμετωπίσουν μια καινούργια πραγματικότητα: η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται σε κρίση και η μόνη πιθανότητα σωτηρίας εξαρτάται από τις ίδιες.

Τώρα, ο τρόπος ζωής που ήξεραν, πρέπει να αλλάξει ριζικά. Έχουν μόνο η μία την άλλη. Οι ζωές τους αρχίζουν να στροβιλίζονται μέσα στο πάθος, στη φιλοδοξία, τη ζήλια, την εξαπάτηση, την απογοήτευση, την άρνηση και την αποδοχή της αληθινής αγάπης, που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμα και να σώσει μια επιχείρηση σε ερείπια.

Γιατί ο έρωτας παραμονεύει σε κάθε στροφή.

Επεισόδιο 98ο. Οι αδελφές Σίλβα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση που δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη του θανάτου του πατέρα τους. Η Ντιάνα συνεχίζει να δουλεύει στο εργοστάσιο, παρά την κακή συμπεριφορά του δον Ρικάρντο, ο οποίος απειλεί να τη διώξει αν δεν αλλάξει η στάση της απέναντί του. Η Μπιάνκα προσπαθεί να πείσει τον Ροδόλφο ότι εξακολουθεί να τον αγαπά, αλλά εκείνος αντιδρά με μια παρορμητική πρόταση.

Επεισόδιο 99ο. Η Μπιάνκα αποδέχεται την πρόταση του Ροδόλφο να παντρευτούν, αν και η δόνα Ντολόρες είναι τελείως αντίθετη. Η γιορτή της Ελίσα καταλήγει σε φιάσκο και η μικρή Σίλβα κατηγορεί τις αδελφές της για την αποτυχία.  Από την άλλη πλευρά, ο Μπερνάρντο υποπτεύεται ότι το εργοστάσιο χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για άλλες ύποπτες συμφωνίες.

 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY)   –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Θρυλικοί καλλιτέχνες της κωμωδίας, όπως ο Γούντι Άλεν, η Λουσίλ Μπολ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μπιλ Κόσμπι και πολλοί άλλοι, άφησαν το σημάδι τους ανεξίτηλο στην κινηματογραφική τέχνη του 20ού αιώνα, ο Σταν και ο Όλι όμως, υπήρξαν αληθινές κωμικές μεγαλοφυίες: ο αδέξιος και αφελής Λιγνός με τον πομπώδη Χονδρό, μπλέκουν σε καβγάδες και περιπέτειες που καταλήγουν σε γκάφες και στην απόλυτη καταστροφή.

Το ντουέτο τους ήταν τόσο μοναδικά ταιριαστό, τόσο τέλεια συμπλήρωναν ο ένας τον άλλο, που επί 25 ολόκληρα χρόνια το άστρο τους έλαμπε στο μαγικό στερέωμα του σινεμά. Τόσο αστείοι, τόσο φυσικοί, τόσο ανεξάντλητοι, που ξεπέρασαν το χρόνο. Παντού και πάντα, οι θεατές δεν παύουν να ξεκαρδίζονται και να τους απολαμβάνουν.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

  1. «Berth Marks»
  2. «The Hoose – Gow»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

21:50 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ» (Gett, The Trial of Viviane Amsalem)

Δικαστικό δράμα, συμπαραγωγής Ισραήλ-Γερμανίας-Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σλομί Ελκαμπέτζ.

Παίζουν: Ρονίτ ΕλκαμπέτζΣιμόν ΑμπκαριάνΓκαμπί Αμρανί.

Διάρκεια: 115΄

Υπόθεση: Δικαστικό δράμα και, ταυτόχρονα, μια κωμικοτραγική ματιά στη θέση της γυναίκας στο σημερινό Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος, πόσω μάλλον το διαζύγιο. Μόνο οι ραβίνοι νομιμοποιούν έναν γάμο και, αν χρειαστεί, τη διάλυσή του. Όμως, σ’ αυτή την περίπτωση απαιτείται η συναίνεση του συζύγου, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εξουσία ακόμα και από τους δικαστές. Η Βίβιαν Αμσαλέμ κάνει αιτήσεις διαζυγίου για τρία ολόκληρα χρόνια, όμως ο σύζυγός της Elisha δεν συμφωνεί και το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στη δικαστική αίθουσα καταγγελτικό δράμα, το οποίο διαθέτει χιούμορ, συναίσθημα, κριτική διάθεση και αφηγηματική σπιρτάδα.

Η ταινία συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας το 2015.

ΕΚΠΟΜΠΕΣΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

24:00 ΚΕΙΜΕΝΑ: documenta 14    GR – LIVE STREAMING 

Πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών της documenta 14, που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2, έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 24:00.

Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών, την οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει ένα διαφορετικό κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/1/2017

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, σύντομα εισαγωγικά κείμενα στα Ελληνικά με αγγλική και γερμανική μετάφραση, καθώς και τα πρώτα λεπτά της κάθε ταινίας θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της documenta 14 μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14.

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί τόσο για την επίκαιρη θεματική τους όσο και για τα ιδιαίτερα κινηματογραφικά είδη που εκπροσωπούν. Κάθε μία αντικατοπτρίζει ορισμένες από τις πιο δυσδιάκριτες, φευγαλέες και καθημερινές πλευρές των κοινωνικών σχέσεων και των παγκόσμιων δομών εξουσίας. Κάθε ταινία αναπτύσσει τη δική της μοναδική γλώσσα για να αποδώσει την άυλη πραγματικότητα που παρουσιάζει. Η εκπομπή περιλαμβάνει ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1970, αλλά και πρόσφατες παραγωγές, καθώς και ταινίες που γυρίστηκαν ειδικά για την documenta 14. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που αφορούν στη ζωή στην Ελλάδα και αλλού σε μια εποχή κοινωνικού μετασχηματισμού.

«Σπίτια δίχως πόρτες» (Manazil bela abwab)

Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Συρίας-Λιβάνου 2016.

Σκηνοθεσία: Avo Kaprealian.

Εισαγωγικό κείμενο: Rasha Salti.

Διάρκεια: 90΄

Το ντοκιμαντέρ «Σπίτια δίχως πόρτες» είναι το διεισδυτικό χρονικό της επιβίωσης μιας συροαρμενικής οικογένειας στο Χαλέπι μεταξύ 2011 και 2014. Κινηματογραφώντας από το μπαλκόνι του οικογενειακού του διαμερίσματος, ο σκηνοθέτης Avo Kaprealian καταγράφει τη μεταμόρφωση της πόλης του σε πεδίο μάχης και δημιουργεί ένα συγκλονιστικό πορτρέτο της καθημερινής ζωής εν μέσω πολέμου.

Ο Avo Kaprealian ήταν γύρω στα 25 όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία. Συνέχισε να κινηματογραφεί τις σκηνές στους δρόμους και να καταγράφει τους φόβους της οικογένειάς του, καθώς η βία πλησίαζε. Για τους Αρμένιους της Συρίας, απογόνους όσων επέζησαν της γενοκτονίας των αρμενικών πληθυσμών της Τουρκίας, η προοπτική της αναγκαστικής εξορίας ξυπνά μνήμες τραυματικές.

Η Rasha Salti, συγγραφέας, επιμελήτρια και υπεύθυνη προγραμματισμού του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο, υπογράφει το εισαγωγικό κείμενο.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

01:30 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

03:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) ημέρας

04:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «GREAT FOOD REVOLUTION» (Ε) ημέρας

05:30 JANE EYRE (E) ημέρας

ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Pajanimals» Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (τεχνική puppet animation), παραγωγής ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 3ο & 4ο

07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 7ο & 8ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Επεισόδια 22Α & 22Β

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«ANIMALS IN FOCUS»

Επεισόδια 3ο & 4ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«GREAT FOOD REVOLUTION»

Επεισόδιο 2ο 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

«ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ»

Κωμική σειρά, παραγωγής 1991.

Επεισόδιο 14ο

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή. 

«Πασχάλης Αρβανιτίδης»

 ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

12:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  –  GR 

«Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής»

Κωμωδία, παραγωγής 1973.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Ασημάκης Γιαλαμάς, Κώστας Πρετεντέρης.

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Καίτη Παπανίκα, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Βογιατζής, Έλια Καλλιγεράκη, Μαρίκα Κρεββατά, Έλσα Ρίζου, Σταύρος Ξενίδης, Νίκος Κυριακίδης, Ρίτα Μπενσουσάν.

Διάρκεια: 98΄

Υπόθεση: Σε δύο διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας που έχουν κοινό μπαλκόνι, διαμένουν δύο ομόφυλα ζευγάρια. Στο ένα διαμένει ο Στέφανος με τον Φάνη και στο άλλο η Μυρτώ με την Τατιάνα. Όμως, τα πράγματα άλλα δείχνουν και άλλα είναι, καθώς στα διαμερίσματα κατοικούν δύο αντρόγυνα. Ο Στέφανος με τη Μυρτώ και ο Φάνης με την Τατιάνα, οι οποίοι κρατούν κρυφούς τους γάμους τους, επειδή οι γυναίκες εργάζονται ως αεροσυνοδοί σε μια αεροπορική εταιρεία που δεν τους επιτρέπει το γάμο. Η άφιξη του διευθυντή της εταιρείας, που έχει έδρα το Παρίσι, του Μισέλ Σαραντίδη, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Μυρτώ, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Ένα μικροψεματάκι, ότι ο Στέφανος δήθεν είναι σύζυγος της Λουκίας, της χήρας μητέρας της Μυρτώς, μπερδεύει τελείως τα πράγματα και δημιουργεί απανωτές παρεξηγήσεις. Μια απειλή αεροπειρατείας, που τελικά δεν πραγματοποιείται, γίνεται η αιτία να προσληφθεί και ο Στέφανος στην εταιρεία. Κάποτε, ο Μισέλ μαθαίνει το μυστικό, αλλά δεν απολύει τις δύο κυρίες. Στο μεταξύ, η Λουκία γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του νεαρού ζωγράφου Άγγελου κι όλα βαίνουν αισίως για όλους.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

14:15 «Ο Μικρός Νικόλας» (Le Petit Nicolas / Little Nick) – Α΄ Κύκλος (E)

Βραβευμένη κωμική, παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ινδίας, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδιο 1ο 

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (ΝΕΟ)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 29ο & 30ό 

 ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY) (Ε) –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

«Berth Marks» (Eπανάληψη από την προηγούμενη μέρα, στις 21:00)

 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

 15:30  «Τζέιν Έιρ» (Jane Eyre) (E) –  GR  

Δραματική μίνι σειρά εποχής 4 επεισοδίων, παραγωγής BBC 2006.

Σκηνοθεσία: Σουζάνα Γουάιτ.

Πρωταγωνιστούν: Τόμπι Στίβενς, Ρουθ Ουίλσον, Λορέιν Όσμπορν, Παμ Φέρις, Τάρα Φιτζέραλντ, Άινταν ΜακΆρντλ, Τιμ Γκούντμαν, Άρθουρ Κοξ, Ντάνιελ Πίρι, Φραντσέσκα Άνις, Κριστίνα Κόουλ.

να ξεπεράσουν τα σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος.

Επεισόδια 3o & 4(τελευταίο)

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»

Επεισόδια 4ο, 5ο & 6ο

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Β΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

Επεισόδιο 100ό. Η Πέτρα ζητάει καλύτερες συνθήκες εργασίας από τη δόνα Καρολίνα ως αντάλλαγμα για να μην αποκαλύψει το μυστικό της. Ο Ροδόλφο εκμυστηρεύεται στο φίλο του Σαλβαδόρ ότι η τράπεζα Λοϊγκόρι αντιμετωπίζει  προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, η Αντόνια και ο Ενρίκε ανακαλύπτουν ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον της Φραντζέσκα στο Αμπιγκού.

Επεισόδιο 101ο. Η Ντιάνα συνέρχεται από το μυστηριώδες χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την έρευνα για να ανακαλύψει τις σκοτεινές δραστηριότητες του εργοστασίου. Η σχέση της Μπιάνκα με τη δόνα Ντολόρες φτάνει στα άκρα και ο Ροδόλφο παρεμβαίνει για να δώσει λύση. Ο δον Λουίς φοβάται ότι θα χάσει τη φιλία της Φραντζέσκα αν εκείνη ανακαλύψει ότι ο ίδιος κρυβόταν πίσω από τις άσχημες εμφανίσεις της στο Αμπιγκού.

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY)   –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

  1. «Men O’ War»
  2. «Unaccustomed as we are»

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

21:50 ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ    

«Παράδεισος»

Δράμα, παραγωγής 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Παναγιώτης Φαφούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος.

Σύνθεση μουσικής: G-Pal.

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη.

Παραγωγή: PAN ENTERTAINMENT AE, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ.

Παίζουν: Ερρίκος Λίτσης, Όλια Λαζαρίδου, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λίλα Μπακλέση, Μίλτος Νίκας.

Διάρκεια: 104΄

ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

Υπόθεση: Η καρναβαλική ομάδα «Lost in Paradise» βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού. Το Σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον δικό τους Παράδεισο. Η Μαριάννα γυρίζει στην Πάτρα από το Λονδίνο αποφασισμένη να ζήσει για πάντα με τον Μιχάλη, ο Νίκος προσπαθεί να εκδηλώσει τον κρυφό πόθο του για το αφεντικό του Σωκράτη, τρέμοντας την ενδεχόμενη απόρριψη, η Ευγενία φοβάται να αντιμετωπίσει την κριτική της κόρης της για τη σχέση της με τον κατά πολύ νεότερό της Αντώνη και ο Ηλίας επιχειρεί με κάθε τρόπο την επανασύνδεση με την πρώην γυναίκα του Βίκυ. Όλοι μαζί βουτάνε χωρίς ανάσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της Αποκριάς. Χάνονται σους ήχους της τέκνο και της σάμπα και περιτριγυρισμένοι από εξωτικά πουλιά, χρυσές στολές και γκλίτερ περούκες θα διεκδικήσουν το συναισθηματικό Παράδεισό τους.

Ο έρωτας και τα ερωτηματικά για το μεγάλο στοίχημα της συντροφικότητας αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης στήνει ένα δυνατό πάρτι χαρακτήρων με τη μουσική του G.Pal να κυριαρχεί και να καθοδηγεί τα συναισθήματά τους. Όπως κάνουν κάθε χρόνο, οι ήρωες της ταινίας φοράνε τις αποκριάτικες μάσκες τους. Πίσω απ’ αυτές μπορούν επιτέλους να είναι αληθινοί και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ώς τα όρια του Παραδείσου ή… της Κόλασης.

Συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2011.

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012: Καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου (Όλια Λαζαρίδου) και Καλύτερου ήχου.

μικροΦΙΛΜ

23:30 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ (Ε) W

α) «Arundel»  

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Χρήστος Πασσαλής, Μισέλ Βάλεϊ, Νίκος Φλέσσας.

Διάρκεια: 18΄

Υπόθεση: Σ’ ένα απομονωμένο μέρος, μια νεαρή γυναίκα δέχεται γράμματα από έναν αινιγματικό αποστολέα. Παρών-απών, ο αποστολέας τους γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή της, την κατευθύνει από απόσταση, συνδέει με αόρατο νήμα τα πρόσωπα που συνιστούν τον μικρόκοσμό της. Ο νέος ταχυδρόμος καταφθάνει εκεί, ενώ ένας άγνωστος σκύλος από την πρώτη στιγμή τον ακολουθεί. Οι χαρακτήρες αρχικά ζουν ξεχωριστά χωρίς να τους συνδέει κάτι. Ωστόσο όσο προχωράει η ροή της αφήγησης, τα γράμματα του αποστολέα μοιάζουν να διαπλέκουν μ’ έναν ασυνήθιστο τρόπο τους ήρωες.

ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

β) «Stone Story»

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σπύρος Παπαναστασίου.

Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Ανδρέου.

Διάρκεια: 17΄

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης διαλογισμού στην άκρη ενός γκρεμού, ο Α βιώνει μια υπερβατική εμπειρία: το χέρι του αρχίζει να βυθίζεται μέσα στο βράχο. Όμως η παράξενη διαδικασία διακόπτεται απότομα από ένα αναπάντεχο γεγονός με αποτέλεσμα το χέρι του να

παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πέτρα, χωρίς να μπορεί πλέον να κάνει κάτι. Όταν τελικά –ύστερα από ατελείωτες ώρες αγωνίας– καταφέρνει να απεγκλωβιστεί με τη σωτήρια παρέμβαση ενός βοσκού, θα βρεθεί στην ευτράπελη κατάσταση να έχει αντί για χέρι… μια κοτρόνα. Πώς θα το αντιμετωπίσει; Και τι νόημα μπορεί να έχουν όλα αυτά;

 ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 24:00 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Ο Τερματισμός» (Finish Line)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελλάδας 2016.

«Ο Τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων», που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

Υπόθεση: Διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν. Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος έναν λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία.

Οι τρεις τους μοιράζονται μια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιμο. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

Σενάριο-σκηνοθεσία-παραγωγή: Ελιάνα Αµπραβανέλ.

Διεύθυνση φωτογραφίας-ήχος: Δηµήτρης Κασιµάτης GSC.

Μοντάζ: Δηµήτρης Πεπονής.

Hχητικός σχεδιασµός και μίξη ήχου: Λέανδρος Ντούνης.

Associate Producer: Δέσποινα Παυλάκη.

Σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ.

Διάρκεια: 52΄

ΤΡΙΤΗ,  31/1/2017

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

01:15 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας 

02:45 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) ημέρας 

04:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «GREAT FOOD REVOLUTION» (Ε) ημέρας

05:30 JANE EYRE (Ε) ημέρας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Pajanimals» Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (τεχνική puppet animation), παραγωγής ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 5ο & 6ο

07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 9ο & 10ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Επεισόδια 23Α & 23Β

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«ANIMALS IN FOCUS»

Επεισόδια 5ο & 6ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«GREAT FOOD REVOLUTION»

Επεισόδιο 3ο 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

«ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ»

Κωμική σειρά, παραγωγής 1991.

Επεισόδιο 15ο

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή. 

«Δημήτρης Χορν»

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

12:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Αγάπη μου παλιόγρια»

Κωμωδία, παραγωγής 1972.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Κώστας Καραγιάννης, βασισμένο στην ομότιτλη θεατρική επιτυχία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη.

Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Μαρία Φωκά, Έλσα Ρίζου, Μίτση Κωνσταντάρα, Κώστας Παληός, Αντιγόνη Κουκούλη, Νίκος Βερλέκης, Ανθή Γούναρη, Μανώλης Δεστούνης, Δήμητρα Νομικού κ.ά.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αναπολεί τη ζωή και τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σχέση τους. Η αναδρομή γίνεται σταδιακά: ξεκινούν από την ημέρα που ο σύζυγος ζήτησε το χέρι της μέλλουσας νύφης, ακολουθεί ο γάμος, τα πρώτα καβγαδάκια και οι συζυγικές παρεξηγήσεις, τα προβλήματα με την υιοθεσία, καθώς δεν μπορούσαν ν’ αποκτήσουν παιδί κλ.π. Από τη μνήμη τους παρελαύνουν όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Από τις γλυκόπικρες αναπολήσεις του ζευγαριού επανερχόμαστε στην πεζή πραγματικότητα και στη γεροντική μοναξιά. Όμως, η αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους ζεσταίνει τις καρδιές τους και αναπυρώνει το κουράγιο τους.

 ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Σκηνοθεσία: Sandra Derval.

Μουσική: Alain Mouysset, Fabien Nataf.

Ο κεντρικός ήρωας της σειράς είναι μια εφηβική εκδοχή του θρυλικού Ρομπέν των Δασών.

Υπόθεση: Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος  λείπει στον πόλεμο και το Σέργουντ βρίσκεται στο έλεος του σατανικού Πρίγκιπα Ιωάννη. Ο νεαρός Ρομπέν του Λόξλι και οι καινούργιοι του φίλοι αναστατώνουν συχνά την περιοχή, προκειμένου να σώσουν τους κατοίκους από πολύ σοβαρότερους μπελάδες.

Επεισόδιο 1ο

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (ΝΕΟ)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 31ο & 32ο 

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY) (Ε) –  GR   

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

«Unaccustomed as we are» (Eπανάληψη από την προηγούμενη μέρα, στις 21:00)

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

15:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR 

«Έμα» (Emma)

Ρομαντική κομεντί εποχής 4 επεισοδίων, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, παραγωγής Αγγλίας (BBC/WGBH) 2009.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Ο’ Χάνλον («Mutual Friends», «House of Saddam»).

Σενάριοδιασκευή: Σάντι Γουέλτς («Our Mutual Friend», «Jane Eyre», «North, South»).

Πρωταγωνιστούν: Ρομόλα Γκαράι, Μάικλ Γκάμπον, Τζόνι Λι Μίλερ, Τζόντι Μέι, Ρόμπερτ Μπάτχερστ, Ταμσίν Γκρεγκ.

Βραβεία: Βραβείο Primetime Emmy καλύτερου  Hairstyling για μίνι σειρά.

Υποψηφιότητες: Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού (Ρομόλα (Γκαράι)  σε μίνι σειρά.

Γενική υπόθεση: Η προξενήτρα βρήκε το δάσκαλό της;

Η Έμα Γούντχαουζ, φαίνεται να τα έχει όλα: έναν αξιαγάπητο πατέρα για τον οποίο νοιάζεται, φίλους, καθώς και ένα σπιτικό. Αλλά η Έμα έχει μία τρομερή συνήθεια: το προξενιό. Δεν μπορεί ν’ αντισταθεί να βρίσκει ταίρια στους γνωστούς της, προκαλώντας όμως αναστάτωση και κυρίως παραμελώντας τα δικά της αισθήματα.

Επεισόδιο 1ο. Η πλούσια, ανεξάρτητη και καλοπροαίρετη Έμα Γουντχάουζ δεν αισθάνεται την ανάγκη να παντρευτεί η ίδια, αλλά τίποτα δεν την ευχαριστεί περισσότερο από το να προξενεύει τους γύρω της. Από τη στιγμή που πάντρεψε τις στενές της φίλες, ασχολείται με την όμορφη Χάριετ Σμιθ με σκοπό να την κάνει συμπαίκτρια και σύμμαχό της. Πείθει τη Χάριετ ότι παραείναι καλή για το μνηστήρα της, τον κτηματία Ρόμπερτ Μάρτιν και την ενθαρρύνει να κοιτάξει πιο ψηλά. Αλλά ο στενός οικογενειακός φίλος κ. Νάιτλι προειδοποιεί την Έμα ότι αυτές οι παρεμβάσεις της θα προκαλέσουν μεγάλα βάσανα -και στον Ρόμπερτ και στη Χάριετ. Η Έμα αρνείται να ακούσει και ο κ. Νάιτλι γίνεται έξαλλος με το πείσμα της.

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

Επεισόδιο 2ο. Η Έμα συνεχίζει τις απόπειρές της να παντρέψει τη Χάριετ με τον κ. Έλτον, εφημέριο του Χάιμπερι. Παρόλο που η ίδια δεν ενδιαφέρεται για γάμο, της κινεί το ενδιαφέρον ο μυστηριώδης και απόμακρος Φρανκ Τσόρτσιλ, τον οποίο ελπίζει να γνωρίσει για πρώτη φορά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του χωριού. Ο Φρανκ δεν εμφανίζεται και αντ’ αυτού η Έμα υφίσταται το ενοχλητικό και ανεπιθύμητο φλερτ του κ. Έλτον. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το κουτσομπολιό του χωριού επικεντρώνεται στην άφιξη της νεαρής Τζέιν Φέρφαξ και ενός μεγάλου πιάνο που της έστειλε κάποιος κρυφός θαυμαστής. Η Έμα αρνείται να πιστέψει ότι ο κ. Νάιτλι θα μπορούσε να είναι ο κρυφός θαυμαστής. Αποκλείεται να είναι αυτός, ε;

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Επεισόδια 7ο, 8ο & 9ο

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Β΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

Επεισόδιο 102ο. Η δόνα Ντολόρες εμπιστεύεται  στην Μπιάνκα το νέο της σχέδιο: να δείξουν σε όλη την πόλη ότι έχουν καλές σχέσεις, με σκοπό να σώσουν την τράπεζα Λοϊγκόρι. Ο Μιγκέλ ζηλεύει τον Μπερνάρντο για τη φιλία του με την Πέτρα. Η Ντιάνα κατηγορεί τον Σαλβαδόρ για την πρόσφατη συνεργασία του με τον δον Ρικάρντο, η απάντησή του όμως δεν είναι αυτή που περίμενε και η Ντιάνα παίρνει μια μεγάλη απόφαση.

Επεισόδιο 103ο. Η Αντέλα αναρρώνει και αισθάνεται τυχερή που βρίσκεται στο σπίτι, όπου προσπαθεί να λύσει τις διαφορές και τις εντάσεις  μεταξύ των αδελφών Σίλβα, πράγμα  καθόλου εύκολο. Ο Σαλβαδόρ προσπαθεί να πείσει την Ντιάνα ότι συνεργάστηκε με τον δον Ρικάρντο για να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από το όπιο. Όμως, η εμφάνιση ενός προσώπου από το παρελθόν της Ντιάνα θα προκαλέσει αναστάτωση.

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY)   –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

  1. «Perfect Day»
  2. «They go Boom»

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

21:50 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Το μυστικό της Μέιζι» (What Maisie knew)

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2012.

Σκηνοθεσία: Σκοτ ΜακΓκί, Ντέιβιντ Σίγκελ.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Στιβ Κούγκαν, Τζοάνα Βάντερχαμ, Ονάτα Έιπριλ, Έμα Χόλζερ.

Διάρκεια: 95΄

Υπόθεση: Ο επιτυχημένος έμπορος έργων Τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα, ζουν μαζί με την κόρη τους Μέιζι σ’ ένα πολυτελές διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Όταν στη ζωή της οικογένειας θα αρχίσουν να εισέρχονται νέοι και όμορφοι πειρασμοί, τότε η σχέση του ζευγαριού θα διαλυθεί και ένας σκληρός δικαστικός αγώνας για την επιμέλεια του παιδιού θα ξεκινήσει. Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της και στα φορτωμένα επαγγελματικά τους προγράμματα.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς, που γράφτηκε το 1897 και περιγράφει τις τραυματικές μνήμες που προκύπτουν από ένα διαζύγιο.

Η ταινία έχει αποσπάσει τρία (3) βραβεία και δεκαοκτώ (18) υποψηφιότητες μεταξύ αυτών: 

  • Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Ονάτα Έιπριλ) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιάτλ 2013.
  • Βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού (Ονάτα Έιπριλ) στο Women Film Critics Circle Awards 2013.
  • Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο 2012.
  • Υποψηφιότητα για βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης ηθοποιού (Τζούλιαν Μουρ, Ονάτα Έιπριλ) στα Dublin Film Critics Circle Awards 2013.
  • Υποψηφιότητα για βραβείο Άγγλου ηθοποιού της χρονιάς στα London Critics Circle Film Awards 2014.

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/02/2017

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:30 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε) W

Τριάντα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας το «Μονόγραμμα» στη δημόσια τηλεόραση έχει καταγράψει με μοναδικό τρόπο τα πρόσωπα που σηματοδότησαν με την παρουσία και το έργο τους την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του τόπου μας. «Εθνικό αρχείο» έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο του Τύπου και για πρώτη φορά το 2012 η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε και βράβευσε οπτικοακουστικό έργο, απονέμοντας στους δημιουργούς παραγωγούς και σκηνοθέτες Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου τους και ιδίως για το «Μονόγραμμα» με το σκεπτικό ότι: «…οι βιογραφικές τους εκπομπές αποτελούν πολύτιμη προσωπογραφία Ελλήνων που έδρασαν στο παρελθόν αλλά και στην εποχή μας και δημιούργησαν, όπως χαρακτηρίστηκε, έργο “για τις επόμενες γενεές”».

Η ιδέα της δημιουργίας ήταν του παραγωγού-σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη, προκειμένου να παρουσιαστεί με αυτοβιογραφική μορφή η ζωή, το έργο και η στάση ζωής των προσώπων που δρουν στην πνευματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και γενικότερα στη δημόσια ζωή, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση και να διατηρηθεί ατόφιο το κινηματογραφικό ντοκουμέντο.

Η μορφή της κάθε εκπομπής έχει σκοπό την αυτοβιογραφική παρουσίαση (καταγραφή σε εικόνα και ήχο) ενός ατόμου που δρα στην πνευματική, καλλιτεχνική, πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική και γενικά στη δημόσια ζωή, κατά τρόπο που κινεί το ενδιαφέρον των συγχρόνων του.

«Νίκος Καβουκίδης» (Α΄ μέρος)

Το επίσημο βιογραφικό τον αναφέρει ως «Διευθυντή φωτογραφίας-μοντάζ», μα εκείνος δηλώνει πως του ταιριάζει περισσότερο η λέξη «κινηματογραφιστής». Ο Νίκος Καβουκίδης που έγραψε τη δική του ιστορία αλλά και διαμόρφωσε εν πολλοίς τον ελληνικό κινηματογράφο για μισό και πλέον αιώνα, αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα».

Από γονείς Μικρασιάτες, γεννήθηκε στον Πειραιά και η πορεία του καθορίστηκε από την παιδική του ηλικία. Πατέρας του ο πρωτοπόρος κινηματογραφιστής Γιώργος Καβουκίδης, πιστός φίλος και στενός συνεργάτης του Φιλοποίμενα Φίνου, τον οποίο ο Νίκος Καβουκίδης αποκαλεί πνευματικό πατέρα. Η ζωή του, συνυφασμένη από όλα εκείνα τα συστατικά που συνθέτουν την 7η Τέχνη. Οι σπουδές του στη μεγαλύτερη σχολή του Ελληνικού Κινηματογράφου, που ήταν η Φίνος Φιλμ και στην οποία άρχισε να δουλεύει και να εκπαιδεύεται από τα 15 του χρόνια.

Ο κινηματογράφος είναι το πάθος του. Πιστεύει πολύ «στη δύναμη της εικόνας».  Ακόμα και για την τηλεόραση, δηλώνει πως του αρέσει, αλλά  «…μόνο αν τη δουλεύεις κινηματογραφικά!».

ΤΕΤΑΡΤΗ,  1/2/2017

Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες, από τον Αλέκο Σακελλάριο έως το Νίκο Κούνδουρο και από τον Ντίνο Δημόπουλο μέχρι τον Παντελή Βούλγαρη. Στη συναρπαστική αφήγησή του, τους αναφέρει όλους, σε μία ευρεία γκάμα, από τις πρώτες ελληνικές ταινίες μέχρι τους νεότερους κινηματογραφιστές. Αναφέρεται επίσης, με σεβασμό, σε όλα τα ιερά τέρατα της εποχής με τα οποία συνεργάστηκε, από την εκθαμβωτική Τζένη Καρέζη και την εργασιομανή Αλίκη Βουγιουκλάκη έως την καθηλωτική Κατίνα Παξινού. Πρώτη του ταινία η «Καφετζού» με τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Παράλληλα με τις ταινίες του, άφησε και μια σημαντική παρακαταθήκη από ντοκουμέντα, αφού από το 1957 και μετά κατέγραφε με το φακό του, κάθε πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα, από πορείες Ειρήνης μέχρι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Το ντοκιμαντέρ του «Μαρτυρίες» αναφέρεται σ’ αυτά ακριβώς τα γεγονότα. Από τα τελευταία του ντοκιμαντέρ είναι και «Η στάχτη που μένει», στην οποία κατέγραψε τις φωτιές και την καταστροφή στην Ολυμπία.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Ακρίδας.

Φωτογραφία: Στάθης Γκόβας.

Ηχοληψία: Νίκος Παναγοηλιόπουλος.

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Σγουράκης.

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

24:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Ο κυνηγός της περιπέτειας»   (Itineraire d’ un Enfant Gate)

Περιπετειώδες δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Δυτικής Γερμανίας 1988.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κλοντ Λελούς.

Μουσική: Φράνσις Λάι.

Παίζουν: Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Ρισάρ Ανκονινά, Λίο, Ζαν-Φιλίπ Καρτιέ, Μπεατρίς Ατζενίν, Πιέρ Βερνιέ, Φιλίπ Λορίν, Ντάνιελ Τζέλιν.

Διάρκεια: 117΄

Υπόθεση: Ο απολογισμός της ζωής ενός πενηντάρη αυτοδημιούργητου βιομήχανου, ο οποίος εγκαταλείπει τα πάντα για να ζήσει ινκόγνιτο στην Αφρική.

Βραβείο-Υποψηφιότητες:

  • Βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού (Ζαν-Πολ Μπελμοντό), Γαλλία 1989.
  • Υποψήφια για βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο.
  • Υποψήφια για βραβείο Σεζάρ καλύτερης μουσικής, Γαλλία 1989.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

02:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

03:30 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) ημέρας

05:15 EMA (Ε) ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ,  2/2/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Pajanimals» Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (τεχνική puppet animation), παραγωγής ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 7ο & 8ο

07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 11ο & 12ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Επεισόδια 24Α & 24Β

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«ANIMALS IN FOCUS»

Επεισόδια 7ο & 8ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«GREAT FOOD REVOLUTION»

Επεισόδιο 4ο 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

«ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ»

Κωμική σειρά, παραγωγής 1991.

Επεισόδιο 16ο

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:00 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή. 

«Παιδάκια στα σίριαλ»

 ΠΕΜΠΤΗ,  2/2/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

12:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  GR 

«Να ζει κανείς ή να μην ζει» 

Κωμωδία, παραγωγής 1966.

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος.

Σενάριο: Ντίνος ΔημόπουλοςΛάζαρος ΜοντανάρηςΓιώργος Λαζαρίδης (προσαρμογή κειμένου).

Μουσική: Κώστας Κλάββας.

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλιαν Μηνιάτη, Σωτήρης Μουστάκας, Ρίτα Μουσούρη, Τάκης Μηλιάδης, Δημήτρης Ζακυνθινός, Μπάμπης Ανθόπουλος, Μαρίνα Πεφάνη, Νίκος Τσουκαλάς, Ζωή Κουρούκλη, Βέρα Κρούσκα, Αντώνης Παπαδόπουλος.

Διάρκεια: 92΄

Υπόθεση: Ένας βιομήχανος που έχει χρεοκοπήσει, σκέφτεται σοβαρά να αυτοκτονήσει. Την απόφασή του αυτή ενθαρρύνει και το σόι του, που θα ωφεληθεί οικονομικά από την ασφάλεια ζωής. Εμπόδιο στις βλέψεις των συγγενών θα σταθούν ένας ευσυνείδητος υπάλληλος και η μνηστή του.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 2ο

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (ΝΕΟ)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 33ο & 34ο 

 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY) (Ε) –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

«They go Boom» (Eπανάληψη από την προηγούμενη μέρα, στις 21:00)

ΠΕΜΠΤΗ,  2/2/2017

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

15:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR 

«Έμα» (Emma)

Ρομαντική κομεντί εποχής 4 επεισοδίων, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, παραγωγής Αγγλίας (BBC/WGBH) 2009.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Ο’ Χάνλον («Mutual Friends», «House of Saddam»).

Σενάριοδιασκευή: Σάντι Γουέλτς («Our Mutual Friend», «Jane Eyre», «North, South»).

Πρωταγωνιστούν: Ρομόλα Γκαράι, Μάικλ Γκάμπον, Τζόνι Λι Μίλερ, Τζόντι Μέι, Ρόμπερτ Μπάτχερστ, Ταμσίν Γκρεγκ.

Βραβεία: Βραβείο Primetime Emmy καλύτερου  Hairstyling για μίνι σειρά.

Υποψηφιότητες: Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού (Ρομόλα (Γκαράι)  σε μίνι σειρά.

Γενική υπόθεση: Η προξενήτρα βρήκε το δάσκαλό της;

Η Έμα Γούντχαουζ, φαίνεται να τα έχει όλα: έναν αξιαγάπητο πατέρα για τον οποίο νοιάζεται, φίλους, καθώς και ένα σπιτικό. Αλλά η Έμα έχει μία τρομερή συνήθεια: το προξενιό. Δεν μπορεί ν’ αντισταθεί να βρίσκει ταίρια στους γνωστούς της, προκαλώντας όμως αναστάτωση και κυρίως παραμελώντας τα δικά της αισθήματα.

Επεισόδιο 3ο. Η Έμα πειράζει τον κ. Νάιτλι για την Τζέιν, αλλά δεν του παίρνει κουβέντα! Στο μεταξύ, ο Φρανκ και η Έμα οργανώνουν χορό και η Έμα αναρωτιέται μήπως είναι ερωτευμένη μαζί του. Παρόλο που πέρασε υπέροχα στο χορό του χωριού, αποφασίζει πως όχι. Έχοντας οριστικά εγκαταλείψει τα προξενιά, η Έμα αισθάνεται εγκλωβισμένη και βαριεστημένη. Ο κ. Νάιτλι προτείνει ημερήσια εκδρομή στο Μποξ Χιλ για αλλαγή σκηνικού και προσωρινή απόδραση. Λέει επίσης στην Έμα ότι υποψιάζεται πως ο Φρανκ και η Τζέιν είναι ερωτευμένοι κρυφά. Η Έμα απορρίπτει την ιδέα –μπορεί προσωπικά να εγγυηθεί για την αδιαφορία του Φρανκ προς την Τζέιν– και αυτό πληγώνει τον Νάιτλι, με την αδιαφορία της Έμα προς τον ίδιο.

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο). Έπειτα από μια καταστρεπτική μέρα στο Μποξ Χιλ, όλοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα της καρδιάς. Αυτό που ξεκίνησε ως ημέρα διασκέδασης εξελίσσεται σε ημέρα πόνου για όλους στην εκδρομή στο Μποξ Χιλ. Τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά όταν, ενοχλημένη από τον Φρανκ, η Έμα συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και προσβάλλει τη δεσποινίδα Μπέιτς. Την κατσαδιάζει ο Νάιτλι και συνειδητοποιεί ότι η συμπεριφορά της ήταν επαίσχυντη. Προσπαθεί να τα μπαλώσει με την Τζέιν και τη δεσποινίδα Μπέιτς, αλλά η Τζέιν δεν θέλει να τη δει, παρόλο που η δεσποινίς Μπέιτς της λέει ότι η Τζέιν δέχτηκε τη δουλειά της γκουβερνάντας και έκλαιγε όλη νύχτα. Στο μεταξύ, ο Νάιτλι πηγαίνει να μείνει με τον αδερφό του στο Λονδίνο – θα λείπει για λίγο. Όταν πεθαίνει η αυταρχική θεία του Φρανκ, οι Γουέστον περιμένουν ότι θα κάνει πρόταση γάμου στην Έμα, αλλά οι πράξεις του πυροδοτούν μια σειρά από γεγονότα που σοκάρουν την Έμα και την κάνουν να συνειδητοποιήσει κάτι που ήταν ολοφάνερο από καιρό…

ΠΕΜΠΤΗ,  2/2/2017

 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Επεισόδιο 10ο

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00  EUROLEAGUE BASKET  (Ζ)   GR  &  HD

           21η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: «ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

20:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Β΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

Επεισόδιο 104ο. Ο Κριστόμπαλ και η Μαρίνα βρίσκονται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα: τα φάρμακα για τη θεραπεία δεν υπάρχουν και δεν ξέρουν πότε θα φτάσουν στο νοσοκομείο. Η Αουρόρα ανακαλύπτει έκπληκτη τον πραγματικό λόγο της θεραπείας της Σίλια, ενώ η Ντιάνα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη για τη σχέση της με τον Αλόνσο, ένα φίλο από το παρελθόν που επέστρεψε στην πόλη.

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY)   –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

  1. «Below Zero»
  2. «Blotto»

ΠΕΜΠΤΗ,  2/2/2017

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 EUROLEAGUE SHOW  (Ζ)   GR 

Εκπομπή

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

24:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

00:30 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) ημέρας

02:15 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «GREAT FOOD REVOLUTION» (Ε) ημέρας

03:15 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ANIMALS IN FOCUS»  (Ε) ημέρας

04:15 ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ (Ε από τις 15:00)

04:45 ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ (Ε) ημέρας

05:15 ΕΜΑ (Ε) ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Pajanimals» Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μουσική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (τεχνική puppet animation), παραγωγής ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 9ο & 10ο

 07:30 «Μάγια η μέλισσα» (Maya the beeMaya 3D)  (Ε) 

Παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 78 επεισόδια.

Επεισόδια 13ο & 14ο

08:00 «Όλι: Περιπέτειες στο βυθό» (Dive Olly Dive!) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Αυστραλίας-ΗΠΑ-Αγγλίας 2005.

Επεισόδια 25Α & 25Β

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  GR

«ANIMALS IN FOCUS»

Επεισόδια 9ο & 10ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   GR A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«SECRETS OF THE SUGAR»

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

10:20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

«ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ»

Κωμική σειρά, παραγωγής 1991.

Επεισόδιο 13ο

Επεισόδια 17ο & 18ο  (τελευταίο)

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:15 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή. 

«Μάριος Τόκας»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

12:40 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη»

Κωμωδία, παραγωγής 1972.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Μίτση Κωνσταντάρα, Έλια Καλλιγεράκη, Δήμητρα Νομικού, Λαυρέντης Διανέλλος κ.ά.

Διάρκεια: 91΄

Υπόθεση: Ο Λουκάς επιστρέφει στην πατρίδα έπειτα από απουσία 20 χρόνων στο Κονγκό και νιώθει πολύ ευτυχισμένος που θα δει ξανά την οικογένειά του. Μαζί του φέρνει το μαύρο του υπηρέτη, τον Χουσεΐν, ο οποίος αποδεικνύεται και ο μόνος με τον οποίο μπορεί να συνεννοηθεί καλά. Κι αυτό, επειδή τα παιδιά του Λουκά έχουν φτιάξει τις ζωές τους και αρνούνται να συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις που έχει ο πατέρας τους…

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 3ο

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (ΝΕΟ)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 35ο & 36ο 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY) (Ε) –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

«Below Zero» (Eπανάληψη από την προηγούμενη μέρα, στις 21:00)

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

15:30 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  GR 

«Το πάρκο του Μάνσφιλντ» (Mansfield Park)

Δραματική μίνι σειρά εποχής δύο επεισοδίων, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, παραγωγής Αγγλίας 2007.

Σκηνοθεσία: Ίαν Μπ. ΜακΝτόναλντ.

Σενάριο: Μάγκι Γουέιντι.

Παίζουν: Μπίλι Πάιπερ, Μπλέικ Ρίτσον, Ντάγκλας Χοτζ, Τζέμα Ρεντγκρέιβ, Μάγκι Ο’ Νιλ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι, Μισέλ Ράιαν, Κάθριν Στέντμαν, Χέιλι Άτγουελ, Τζόζεφ Μπίτι, Ρόρι Κίνιαρ, Τζόζεφ Μόργκαν, Τζούλια Τζόις.

Υπόθεση: Νορθάμπτον, Αγγλία. Αρχές του 19ου αιώνα. Η 10χρονη Φάνι Πράις, με την προτροπή της μητέρας της που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, φεύγει από το σπίτι και πηγαίνει να ζήσει με τους πλούσιους συγγενείς τους, το λόρδο και τη λαίδη Μπέρτραμ, στην έπαυλη  του Μάνσφιλντ Παρκ. Εκεί οι αριστοκράτες συγγενείς της δεν της δίνουν μεγάλη σημασία και την αντιμετωπίζουν ως «παρακατιανή». Ο μόνος που ασχολείται μαζί της είναι ο ξάδερφός της Έντμουντ, γιος των Μπέρτραμ. Η σχέση τους, όσο περνάει ο χρόνος, γίνεται όλο και πιο στενή και ερωτική.

Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν όταν θα επιστρέψουν στο Μάνσφιλντ Παρκ τα δύο ξαδέρφια της από το Λονδίνο. Κάνοντας παρέα μαζί τους, η Φάνι τούς εκπλήσσει με τις ιδέες της. Φτάνοντας στα 18 της, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια ώριμη, σκεπτόμενη και όμορφη κοπέλα. Η οικογένειά της θα αρχίσει να τη βλέπει σαν μια κοπέλα της παντρειάς, προωθώντας την για κάποιον πλούσιο αριστοκράτη. Εκείνη θα βρεθεί όμως μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: να παντρευτεί για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή ή να κυνηγήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον Έντμουντ…

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

17:15  ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ –  W   (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η νέα εκπομπή «Εντός Αττικής» προτείνει αποδράσεις -τί άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Επεισόδιο 3ο: «Πεντέλη: απόδραση σε ένα βουνό με ιστορία, θρύλους και ένα υδάτινο μυστικό»

Από τις σημαντικές εξάρσεις του ανάγλυφου της αττικής γης, από τα σπλάχνα της, «γεννήθηκαν» ο Παρθενώνας, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το φράγμα του Μαραθώνα.

Τρία καλλιμάρμαρα αρχιτεκτονήματα, ανθρώπων έργα. Είναι ένα καλό κίνητρο για μια απόδραση στην Πεντέλη. Ένα βουνό με έντονα τα σημάδια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, που όμως ταυτίστηκε με σημαντικές στιγμές της Ιστορίας.

Η βόλτα μπορεί να αρχίσει από την οδό Λιθαγωγίας. Τη χειροποίητη οδό από την οποία στην αρχαίοτητα κατέβαζαν ογκόλιθους μαρμάρου από το Πεντελικό έως το λόφο της Ακρόπολης των Αθηνών για την ανέγερση του Παρθενώνα.

Από τα περίπου 700 μέτρα υψόμετρο μπορείς να αντιληφθείς πού βρισκόσουν  πριν από περίπου μισή ώρα και να αφήσεις σώμα και νου στη φύση να αναλάβει τα πάντα για το υπόλοιπο της ημέρας, εκεί ψηλά.

Επιβλητικό το σπήλαιο των Αμώμων με τα ξωκλήσια στο εντυπωσιακό, σαν στόμα γίγαντα,  άνοιγμα-είσοδό του. Εντέλει ήταν ορμητήριο του λήσταρχου Νταβέλη και όλα αυτά περί ειδυλλίου με τη δούκισσα της Πλακεντίας έχουν υπόσταση ή είναι απλώς μύθοι;

Σε κοντινή απόσταση από τη θερινή κατοικία της δούκισσας Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν,  που λάτρεψε την αττική γη, η φύση έχει κάνει το θαύμα της. Χάρη σ’ ένα φυσικό σκαλοπάτι η ροή των νερών του Βαλανάρη πέφτει από ύψος περίπου οκτώ μέτρων, σχηματίζοντας έναν δίδυμο καταρράκτη. Καλή απόδραση. Καλή απόλαυση.

 Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία:  Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:30 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

 «ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ

Επεισόδια 11ο, 12ο & 13ο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Β΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

Επεισόδιο 105ο. Η απουσία ειδήσεων από το μέτωπο ανησυχεί τη δόνα Ντολόρες που φοβάται για τη ζωή του Κριστόμπαλ. Η Ντιάνα βάζει σε εφαρμογή ένα απίθανο σχέδιο για να μάθει τι συμβαίνει στο εργοστάσιο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Πέτρα, υπό την απειλή του Μιγκέλ. Από την άλλη πλευρά, η Φραντζέσκα και ο Γκαμπριέλ δεν καταφέρνουν να εξομαλύνουν τις διαφορές τους, παρά τη μεσολάβηση της Αντόνια.

Επεισόδιο 106ο. Η επιστροφή της Φραντζέσκα στο σπίτι δημιουργεί προβλήματα. Ο Ροδόλφο θυμώνει όταν μαθαίνει τα νέα και απαιτεί από την Μπιάνκα να διώξει την αδελφή της. Η Μπιάνκα νιώθει διχασμένη ανάμεσα στην πίστη προς τον αρραβωνιαστικό της και την οικογενειακή αρμονία.  Η Μαρίνα εξομολογείται την αγάπη της στον Κριστόμπαλ, ο οποίος καταλαβαίνει ότι ήρθε η στιγμή να πάρει μια σημαντική απόφαση.

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: «ΧΟΝTΡΟΣ – ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY)   –  GR  

Οι Όλιβερ Χάρντι και Σταν Λόρελ, το μοναδικό κωμικό δίδυμο Χοντρός – Λιγνός, χάρισαν στον κόσμο περισσότερο γέλιο απ’ όλους τους κωμικούς ηθοποιούς και αγαπήθηκαν όσο κανείς.

Στο Άσπρο – Μαύρο, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 θα απολαύσουν τα κλασικά αριστουργήματά τους: 29 ταινίες του βωβού (παραγωγής 1927-1929) και άλλες 40 με ήχο (παραγωγής 1929-1935), όλες μικρής διάρκειας, σ’ ένα μοναδικό πανόραμα νοσταλγίας και γέλιου.

  1. «Another fine mess»
  2. «Hog Wild»

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

22:00 EUROLEAGUE SHOW  (Ζ)   GR 

           Εκπομπή

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  3/2/2017 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

24:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

01:30 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ  (Ε) ημέρας

03:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «SECRETS OF THE SUGAR» (Ε) ημέρας           

04:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: «ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΙΑΓΙΑ» (Ε) ημέρας

05:00 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ (Ε) ημέρας από τις 15:00

05:30 MANSFIELD PARK (E) ημέρας