ΕΡΤ2 – «Νικόστρατος – Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» 29.01.2017

ΕΡΤ2 – «Νικόστρατος – Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» 29.01.2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – A΄ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Νικόστρατος – Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι»

(Nicostratos le pelican / Nikostratos the pelican)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00

Nikostratos the pelican (1)

 

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ελλάδας 2011.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ορλέ.

Σενάριο: Ολιβιέ Ορλέ, Ερίκ Μπουασέ.

Φωτογραφία: Μισέλ Αματιέ.

Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Εμίρ Κουστουρίτσα, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Τζέιντ-Ρόουζ Πάρκερ, Γεννάδιος Πάτσης, Βαλεριάν Ντε Βιλενέβ, Ιβ Ναντό, Βίκυ Μαραγκάκη.

Διάρκεια: 92΄

Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Υπόθεση: Ο 14χρονος Γιάννης ζει με τον πατέρα του, Δημοσθένη, σ’ ένα γραφικό νησάκι στις Κυκλάδες, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο από τη λαίλαπα της τουριστικής εκμετάλλευσης. Από την ημέρα που η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί και το μόνο σημείο επαφής τους αποτελεί, πλέον, η συνήθεια του Γιάννη να βοηθάει τον πατέρα του στο ψάρεμα και στην καλλιέργεια του κήπου τους, απ’ όπου προέρχονται και οι μοναδικοί τους πόροι.

Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο, όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ο Νικόστρατος, ένας αξιαγάπητος λευκός πελεκάνος, θα μπει στη ζωή του Γιάννη με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο και θα της δώσει ένα ολότελα νέο νόημα. Η τρυφερή σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο φιλότιμο αγόρι και το πανέξυπνο αυτό πτηνό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στη συμπεριφορά του Δημοσθένη απέναντί του, όσο και στην καθημερινότητα ολόκληρης της μικροκοινωνίας του νησιού.

Από τη στιγμή δε, που στην παρέα τους θα προστεθεί η Αγγελική, η γλυκιά κι αυθόρμητη ανιψιά του Αριστοτέλη, ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου του νησιού, οι τρεις τους θα μπλεχτούν σε μια σειρά από απίθανες περιπέτειες και θα βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη τους και θα τους συνοδεύουν για πάντα…

Ολόφρεσκη ταινία για όλη την οικογένεια, που αφηγείται τη βαθιά φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ ένα νεαρό αγόρι και έναν πελεκάνο. Λουσμένη στο ασύγκριτο αιγαιοπελαγίτικο φως και πλημμυρισμένη από τα εκθαμβωτικά χρώματα και τις μεθυστικές μυρωδιές των Κυκλάδων, η ταινία αποτελεί μια μεγάλη συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε επιλεγμένες τοποθεσίες της πανέμορφης Σίφνου και της μαγευτικής Μήλου.

Πρόκειται για το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ολιβιέ Ορλέ, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο σε συνεργασία με τον συμπατριώτη του Ερίκ Μπουασέ, καταξιωμένο συγγραφέα και υπεύθυνο για το πολυβραβευμένο best seller μυθιστόρημα «Nicostratos le pélican», στο οποίο βασίζεται η ταινία.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.