Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 30.01.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 30.01.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Vasilopoulos Periklis (2)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς.

 Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017,  η εκπομπή ασχολείται με θέματα της εκπαίδευσης και της παιδείας. Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι οι:

-Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, ο οποίος, με αφορμή την εκκίνηση του διαλόγου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μιλάει για τις ανάγκες ριζικών τομών στο Λύκειο και στα ΑΕΙ.

-Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Φιλελευθερισμός», μιλάει για την επικαιρότητα αλλά και τα προβλήματα των φιλελεύθερων ιδεών στον σύγχρονο κόσμο.

-Τέλος, μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, μιλούν για την ανάγκη εκπαίδευσης για την ισότητα, τα δικαιώματα, τις έμφυλες ταυτότητες και την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και των διακρίσεων.

Τι είναι τα ΣΚΕ;

Το ΣΚΕ Αττικής της ΕΡΤ αποτελείται συνολικά από 110 μέλη με ίσο αριθμό εκπροσώπων 55 κοινωνικών φορέων και 55 πολιτών που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή. Το ΣΚΕ Αττικής μαζί με το ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο (2) πρώτα από τα δεκατρία (13) ΣΚΕ που θα συγκροτηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα ΣΚΕ αποτελούν μια καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ, υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ), υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

 Info:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, 22:00-24:00

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert