ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 29.01.2017

ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 29.01.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

DSC_0072nn

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00

 

Εκπομπή 9η: «Θεόδωρος Τερζόπουλος – Ορέστης Ανδρεαδάκης,

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Κουζίνα Nikkei – Luxury brands»

Στην εκπομπή, που μεταδίδεται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, κατεβαίνουμε στο Μεταξουργείο και στο Θέατρο Άττις για να συναντήσουμε τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ο οποίος κλείνει 30 χρόνια πετυχημένης δημιουργικής πορείας και μας βάζει στην ατμόσφαιρα του «Ανκόρ» που ανεβάζει φέτος. Για τον σπουδαίο σκηνοθέτη μιλούν οι ηθοποιοί Σοφία Χιλλ και Αντώνης Μυριαγκός.

Στη συνέχεια, συναντάμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη, ο οποίος μας μιλάει για την ταινία που απέσπασε πέρυσι τον Χρυσό Αλέξανδρο (τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Ούγγρου Ατίλα Τιλ), η οποία βγαίνει τώρα στις αίθουσες, αλλά και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Ακόμη, μπαίνουμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα μοντέρνο αρχαιολογικό μουσείο που συνδυάζει τις αρχαιότητες με τη σύγχρονη τέχνη, τις διαλέξεις με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα πάρτι, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες. Θα ξεναγηθούμε από την πρόεδρο του Μουσείου Σάντρα Μαρινοπούλου και τον διευθυντή Νίκο Σταμπολίδη, τόσο στις μόνιμες συλλογές όσο και στις εκθέσεις που έχει ετοιμάσει για να γιορτάσει τα 30 του χρόνια.

Η κουζίνα Nikkei, η κουζίνα δηλαδή των Ιαπώνων μεταναστών στο Περού, είναι μια καυτή τάση σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στην Αθήνα. Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης μας μαθαίνει όλα τα μυστικά αυτού του fusion ιδιώματος που έχει κλέψει την καρδιά των διασημότερων μαγείρων του πλανήτη.

Τέλος, τι θα λέγατε να ανακαλύψουμε designer προϊόντα και εμβληματικά κομμάτια (ρούχα και αξεσουάρ) που οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα αποχωριστούν, ενώ οι νέοι, οι από δεύτερο χέρι, κάτοχοί τους θα καταφέρουν να τα αποκτήσουν σε τιμές που φτάνουν έως και -80% της αρχικής; Τα Luxury brands – second hand της πόλης μάς περιμένουν για ένα κυνήγι θησαυρού!

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή, Κατερίνα Μανωλαράκη, Χρήστος Μήτσης.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.