ΕΡΤ2 – «Με λένε Ερνέστο» 20.02.2017

ΕΡΤ2 – «Με λένε Ερνέστο» 20.02.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Με λένε Ερνέστο»

(Infancia Clandestina / Clandestine Childhood)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στις 21:50

 Infancia Clandestina (1)

 

Υπόθεση: Αργεντινή, 1979. Έπειτα από χρόνια εξορίας από τη χούντα ως μέλη της Αντίστασης, ο δωδεκάχρονος Χουάν και η οικογένειά του επιστρέφουν στο Μπουένος Άιρες με καινούργιες, πλαστές ταυτότητες. Οι γονείς του Χουάν μαζί με τον θείο Μπέτο είναι μέλη της οργάνωσης των Μοντονιέρος, που εξακολουθεί να μάχεται κατά της σκληρής δικτατορίας που κυβερνά ακόμη τη χώρα, και διώκονται αλύπητα λόγω της δράσης τους. Γι’ αυτό, έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν ως Ερνέστο – ένα όνομα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια της οικογένειάς του. Η γνωριμία του με τη συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους.

Μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης, αλλά και μια ιδιότυπη πολιτική ταινία μέσα από τα μάτια ενός δωδεκάχρονου αγοριού…

Το «Infancia Clandestina» έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και κατάφερε να φτάσει στις Κάννες, να βραβευτεί στο Σαν Σεμπαστιάν και να αποτελέσει την επίσημη πρόταση της Αργεντινής για Ξενόγλωσσο Όσκαρ! Αποτελεί την πρώτη ταινία του Μπέντζαμιν Αβίλα και βασίζεται στην ιστορία της παιδικής ηλικίας του Αργεντινού σκηνοθέτη.

Πολιτικό δράμα, συμπαραγωγής Αργεντινής-Ισπανίας-Βραζιλίας 2012.

Σκηνοθεσία: Μπέντζαμιν Αβίλα.

Σενάριο: Μπέντζαμιν Αβίλα, Μαρτσέλο Μίλερ.

Φωτογραφία: Ιβάν Γκιεράσιντσουκ.

Μοντάζ: Γκουστάβο Τζιάνι.

Μουσική: Μάρτα Ρόκα Αλόνσο, Πέντρο Ονέτο.

Πρωταγωνιστούν: Νατάλια Ορέιρο, Τεό Γκουτιέρες Ρομέρο, Ερνέστο Αλτέιρο, Μαγιάνα Νέιβα, Σέζαρ Τρονκόσο, Κριστίνα Μπανέγας.

Διάρκεια: 110΄

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.