ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις Προγράμματος 8 – 17.02.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις Προγράμματος 8 – 17.02.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι η κυπριακή σειρά «ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» θα μεταδίδεται ως εξής:

8/2/2017 – Επ. 21+22+23+24

9/2/2017 – Επ. 25+26+27+28

10/2/2017 – Επ. 29+30+31+32

13/2/2017 – Επ. 33+34+35+36

14/2/2017 – Επ. 37+38+39+40

15/2/2017 – Επ. 41+42+43+44

16/2/2017 – Επ. 45+46+47+48

17/2/2017 – Επ. 49+50+51+52

Επεισόδιο 44ο. Ο Ρένος ακόμη μία φορά λέει ψέματα στη Ραφαέλλα, αυτή όμως δεν τα πιστεύει και τον διώχνει από τη ζωή της. Μια κληρονομιά από έναν μακρινό συγγενή στην Αμερική έρχεται να αλλάξει σιγά-σιγά τη ζωή του Βασίλη. Αυτός αρχίζει την παρακολούθηση της οικογένειας του Ρένου Χαριλάου. Η Χριστίνα είναι πολύ αναστατωμένη από τη συνάντησή της με την Τζούλια Αριστείδου, που ήρθε από την Κύπρο. Αν είναι αλήθεια τα όσα της λέει, θα καταστραφεί η ζωή της. Η Τζένη βρίσκει μια φωτογραφία του Φίλιππου στο γραφείο της και βρίσκεται σε δίλημμα τώρα που περιμένει το μωρό του. Ο Ανδρέας αντιλαμβάνεται αυτό το δίλημμα και τσακώνονται.

Επεισόδιο 45ο. Η Ραφαέλλα, απογοητεύμενη από τον Ρένο, πάει να συναντήσει  τον Σπύρο και για πρώτη φορά του λέει όλη την αλήθεια για τη σχέση της με το Ρένο, για το παιδί  και τα όσα έκρυψε τόσα χρόνια ο παππούς της. Η Χριστίνα είναι πολύ αγχωμένη μετά τη συνάντησή της με την Τζούλια Αριστείδου. Η δεύτερή της επίσκεψη στο σπίτι και οι απαιτήσεις της βάζουν σε κίνδυνο όσα έκτισε τόσα χρόνια στο Λονδίνο. Ο Ρένος αποφασίζει να δράσει για να σώσει τη σχέση του με τη Ραφαέλλα και πηγαίνει στο σπίτι του Έκτορα για να τον απειλήσει. Η Χριστίνα ακούει τυχαία  τη συνομιλία του Ανδρέα με τον Μάικλ για τη φαρμακευτική του αγωγή και ζητάει εξηγήσεις από τον Ανδρέα.

Επεισόδιο 46ο. Ο Μάικλ βρίσκει στο γραφείο του τον Φίλιππο. Η Χριστίνα δεν πείθεται με τις δικαιολογίες του Ανδρέα για τα φάρμακα που συζητούσε με τον Μαικλ και ζητάει εξηγήσεις και από την Τζένη.  Η μητέρα του Ανδρέα νομίζει ότι η Τζένη μετέδωσε τον ιό στον Ανδρέα και ετοιμάζεται να πάει στο Λονδίνο για να τον συναντήσει. Η Ραφαέλλα αποκαλύπτει στον Αλέξανδρο όλη την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της και το μωρό. Ο Αλέξανδρος ξαφνιάζεται που τόσα χρόνια αγνοούσε αυτό το μυστικό και θυμώνει με τον Έκτορα. Ο Βασίλης ανακαλύπτει ότι ο Ρένος είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Επεισόδιο 47ο. Ο Ανδρέας κόβει κατά λάθος το χέρι του στην κουζίνα της Χριστίνας. Δεν αφήνει ούτε τη Χριστίνα αλλά ούτε και την Τζένη να τον βοηθήσουν για να μην αγγίξουν το αίμα, πράγμα που παραξενεύει πολύ τη Χριστίνα, η οποία δεν καταλαβαίνει τη στάση του Ανδρέα. Η Ραφαέλλα επισκέπτεται τη μικρή Δάφνη και αγνοεί συνεχώς τα σημάδια της μοίρας που την έφεραν κοντά σ’ αυτό το κορίτσι.  Μετά την αποκάλυψη  για το χαμένο μωρό της Ραφαέλλας και την εγκυμοσύνη της πριν από 14 χρόνια, ο Αλέξανδρος πάει στον Έκτορα να συζητήσουν και διαπληκτίζονται. Ο Αλέξανδρος τονίζει στον πατέρα του ότι θα αναλάβει αυτός δράση αν δεν αποκαλύψει στη Ραφαέλλα τι κρύβει τόσα χρόνια.

Επεισόδιο 48ο. Ο Αλέξανδρος συναντάει τη Λουίζα σ’ ένα μπαράκι, όπου υπάρχει ερωτική διάθεση και από τις δύο πλευρές. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Μιράντα και τον Πάνο. Ο Έκτορας θα φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια τη Ραφαέλλα και τον Ρένο. Με βίαιο τρόπο φέρνει στο σπίτι του τον Ρένο για να αντιμετωπίσει τη Ραφαέλλα και να της αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την κρυφή ζωή του.  Ο Σπύρος αποκαλύπτει στη Μιράντα ότι η Ραφαέλλα είναι ερωτευμένη με άλλον και χρειάζεται τη βοήθειά της για να την κερδίσει πίσω. Στο Λονδίνο, η Τζούλια Αριστείδου διεκδικεί το σπίτι της Χριστίνας και απειλεί την οικογένεια με έξωση.

Επεισόδιο 49ο. Η Ραφαέλλα αναστατώνεται φοβερά από τα όσα μαθαίνει και η αποκάλυψη ότι τελικά δεν έχει κανένα θαμμένο μωρό φέρνει μεγάλη αναστάτωση.  Σίγουρα δεν θέλει να ξαναδεί τον Ρένο. Είναι τόσο θυμωμένη μαζί του που αποφασίζει να μείνει στον Έκτορα εκείνη τη μέρα και να μην επιστρέψει στο σπίτι της. Αυτός της δείχνει φωτογραφίες με τη γυναίκα και το παιδί του Ρένου. Αναγνωρίζει την Κλειώ και τον μικρό Νικόλα. Ο Αλέξανδρος πιέζει τον Γιάννη να του πει τι συμβαίνει με τη ζωή του, γιατί νιώθει ότι συνέβη κάτι με τη  Μαρία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στο γραφείο. Ο Ανδρέας πηγαίνει ξανά για εξετάσεις στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο Μάικλ. Όμως συναντάει τον Φίλιππο που αρχίζει να υποψιάζεται και να απειλεί ότι θα μάθει τι κρύβει ο Ανδρέας.

Επεισόδιο 50ό. Ο Ανδρέας φοβάται ότι ο Φίλιππος μπορεί να μάθει για την οροθετικότητά του και να το πει στη Χριστίνα. Ο Ρένος επιστρέφει στο σπίτι του Έκτορα για να συζητήσει με τη Ραφαέλλα. Αυτή τον διώχνει,  πολύ πληγωμένη μαζί του. Αυτός, έξαλλος με τον Έκτορα, φεύγοντας συναντάει τον Σπύρο μπροστά του και θεωρώντας μέσα στην οργή του ότι ο Σπύρος είναι και αυτός μία αιτία που τον έδιωξε η Ραφαέλλα, τον μαχαιρώνει. Στο Λονδίνο έρχεται η μητέρα του Ανδρέα, η οποία γνωρίζει πλέον ότι ο γιος της είναι φορέας του AIDS και ζητάει εξηγήσεις από την Τζένη, θεωρώντας ότι απ’ αυτήν κόλλησε ο γιος της. Στο σπίτι της Χριστίνας έρχεται ο Φίλιππος για να της μιλήσει, έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να εξηγήσει ο ίδιος στη Χριστίνα την κατάστασή του.

Επεισόδιο 51ο. Η μητέρα του Ανδρέα συναντάει την Τζένη στο γραφείο της. Τη βρίζει και την κατηγορεί ότι κόλλησε τον γιο της AIDS. Μάταια  η Τζένη προσπαθεί να της εξηγήσει την αλήθεια. Τελικά,  η Τζένη χάνει το μωρό και η Χριστίνα αποκαλύπτει  στον Φίλιππο ότι το μωρό που έχασε η Τζένη ήταν δικό του.  Η μητέρα του Ανδρέα αποφασίζει να μιλήσει και στη Χριστίνα για τον Ανδρέα, το HIV και την Τζένη. Όταν της λέει ότι ο Ανδρέας είναι φορέας HIV, η Χριστίνα κεραυνοβολείται γιατί δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτή την ιστορία.

Επεισόδιο 52ο. Η Χριστίνα σοκάρεται με τις αποκαλύψεις του Ανδρέα, τον διώχνει από το σπίτι μαζί με τη μάνα του και μαλώνει και με την κόρη της γιατί της το έκρυβαν τόσο καιρό. Η Τζένη της λέει ότι αυτή θα αποφασίζει για τη ζωή της και ότι δεν κινδυνεύει. Ο Ανδρέας μαλώνει και με τη μάνα του για τη συμπεριφορά της, φεύγει και πάει σ’ ένα μπαρ, όπου συναντάει τον Φίλιππο και καβγαδίζουν για την Τζένη. Η Έλντα  αποφασίζει να εκδικηθεί τον Έκτορα και τον Αλέξανδρο για την απόλυσή της και  καταστρώνει  σχέδιο δράσης. Η Ραφαέλλα αποφασίζει να μιλήσει στην Κλειώ για τη σχέση της με τον Ρένο. Τη  συναντάει στο γραφείο του, μπροστά του, για να της μιλήσει για τη σχέση τους.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι τα ξένα ντοκιμαντέρ στη ζώνη των 09:30 τροποποιούνται ως εξής:

8/2/2017: PASTRIES, BREAD AND MASS DECEPTION (E) 

9/2/2017: DETOX (E) – Mέρος 1ο 

10/2/2017: DETOX (E) – Μέρος 2ο 

13/2/2017: «Καμαμπέρ: Γεύση Γαλλίας» (Camembert: a taste of France)

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2006.

Συνήθως το συνοδεύει κρασί Μπορντό. Το τυρί καμαμπέρ όμως, δεν περιγράφεται, το τρως, το απολαμβάνεις. Ο βασιλιάς των τυριών δεν μοιάζει με κανένα άλλο: σύμβολο της Γαλλίας, είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ με εικόνες αρχείου, συνεντεύξεις με μεγάλους σεφ και ιστορικούς, μαθαίνουμε την ιστορία αυτού του μυθικού τυριού, που είναι η ιστορία και της Γαλλίας: η βιομηχανοποίηση στο τέλος του 19ου αιώνα, ο 20ός αιώνας και η καταναλωτική κοινωνία, η τρίτη χιλιετία με τη νέα αντίληψη για το φαγητό.

14/2/2017: WOMEN & CHAMPAGNE

15/2/2017: «Οι  αμπελουργοί στην άκρη του κόσμου» (Les Vignerons du bout du monde / Winemakers of the New World)

Ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2016.

Τρεις Γάλλοι αμπελουργοί ζουν την περιπέτειά τους στις ακτές του Ειρηνικού, σ’ αυτό το νέο σύνορο του κρασιού από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Χιλή.

Πήραν μαζί τους την πατρογονική γνώση για τα αμπέλια και την εφαρμόζουν με πάθος στη νέα πατρίδα.

Η γαλλική παράδοση συναντά το δυναμισμό και το πάθος της καινοτομίας στο Νέο Κόσμο σ’ ένα ντοκιμαντέρ για την πανανθρώπινη αγάπη για το κρασί.

16/2/2017: «Οι Μάστορες του Τσαγιού» (Les Maitres Du The / Masters of Tea) (Ε)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Ένα παθιασμένο ταξίδι στον κόσμο του εξαιρετικού τσαγιού.

Μετά το νερό, το τσάι είναι το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Ένα προϊόν απλό στην εμφάνιση, αλλά που απαιτεί πολλή δουλειά για να καλλιεργηθεί, να συλλεγούν τα φύλλα του και να μεταμορφωθούν σε τσάι. Όπως στην Ευρώπη υπάρχει ο κόσμος του κρασιού, στην Ασία υπάρχει ο πολιτισμός του τσαγιού, με μεγάλες ιδέες, με τους κώδικές του και μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής που το συνοδεύει.

Από τις μυθικές κοιλάδες του Νταρζίλινγκ στην Ινδία μέχρι τους λόφους Σιζουόκα στην Ιαπωνία μέσα από την επαρχία Γιουνάν στην Κίνα, τις κοιτίδες δηλαδή του τσαγιού, αυτό το ντοκιμαντέρ μας ανοίγει την πόρτα σ’ ένα μυθικό σύμπαν με τη βοήθεια ειδικών που μας ξεναγούν.

Μια μοναδική ανακάλυψη της Ασίας μέσα από το αγαπημένο της ρόφημα.

17/2/2017: MASTERS OF RICE (E)