ΕΡΤ1 – «Άνιμερτ»19.02.2017

ΕΡΤ1 – «Άνιμερτ»19.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

 ANIMΕΡΤ

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

ANIMΕΡΤ - Ability

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων, αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια, που μεταδίδεται στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «Άνιμερτ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινούμενων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος / The seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), καθώς και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30

  Επεισόδιο 6ο: «Ability»

Η πολιτιστική παραγωγή αφορά όλα τα μέλη της κοινωνίας. Ιδιαίτερα, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) διοχετεύουν μέσα απ’ αυτήν μεγάλα αποθέματα δημιουργικότητας και, έτσι, σταδιακά ανακαλύπτουν και καλλιεργούν νέες δεξιότητες.

Η ισότιμη συμμετοχή τους, που προτάσσει το άρθρο 21.6 του Συντάγματος της Ελλάδας, στην πολιτιστική παραγωγή, τους καθιστά ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Πολλές φορές, μάλιστα, τα ΑμεΑ καταλήγουν να ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτιστική βιομηχανία.

Μήνυμα ισότιμης και ενεργούς συμμετοχής εκπέμπουν  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δημιουργός ΑμεΑ Βαγγέλης Καραδήμας, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ενέταξε στην τελευταία τηλεοπτική του σειρά, την «Εθνική Ελλάδος», δύο ρόλους ατόμων με κινητικά προβλήματα καθ’ όλα ενταγμένων στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνεται, τέλος, εκπαιδευτικό εργαστήριο κινούμενων σχεδίων που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου με τη συμμετοχή ωφελουμένων και εκπαιδευτών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Σύρου-Ερμούπολης.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.