ΕΡΤ2 – Πρόγραμμα 01-07.04.2017

ΕΡΤ2 – Πρόγραμμα 01-07.04.2017

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1/4/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ο Γουάι στο Παραμυθοχωριό» (Super Why) (Ε)  

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής Καναδά-ΗΠΑ 2003.

Δημιουργός: Άντζελα Σαντομέρο.

Σκηνοθεσία: Πολ ντι Ολιβέιρα, Μπράιαν Ντέιβιντσον, Νάταλι Τούριελ.

Υπόθεση: Ο Γουάι ζει στο Παραμυθοχωριό μαζί με τους ήρωες των πιο αγαπημένων παραμυθιών. Κάθε φορά που ένα πρόβλημα αναζητεί λύση, ή κάποια ερώτηση πρέπει να απαντηθεί, καλεί τη φίλη του τη Νεράιδα. Στη μυστική τους Λέσχη συναντούν τους ήρωες των βιβλίων και μεταμορφώνονται σε «σούπερ αναγνώστες».

Οι ερωτήσεις βρίσκουν απαντήσεις και τα προβλήματα λύνονται, καθώς οι σούπερ αναγνώστες ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.

Επεισόδιο 14ο

07:30 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Υπόθεση: Η Ολίβια είναι μια ευφάνταστη κι ανήσυχη γουρουνίτσα. Μοιράζεται μία απλή ζωή με τα μέλη της οικογένειάς της και, με αφορμή καθημερινά ερεθίσματα, αλλάζει συνέχεια γνώμη για το επάγγελμα που θέλει ν’ ακολουθήσει. Έπειτα από μία επίσκεψη σε γκαλερί, ονειρεύεται να γίνει ζωγράφος, αλλά την επόμενη προτιμάει να διαπρέψει ως πιανίστρια ή χορεύτρια ή δασκάλα…

Οι φίλοι της, Τζούλια και Φρανσίν, είναι πάντα δίπλα της – όποια κι αν είναι τα καινούργια της σχέδια.

Δημιουργός: Ian Falconer.

Σενάριο: Jill Gorey.

Επεισόδια 7ο & 8ο

08:00 «Zoυ» (Zou) (Ε) 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Σενάριο: Herve Benedetti, Jimmy Hibbert, Darren Jones, Nicolas Robin.

Μουσική: Riccardo Mulhall, Ian Nicholls.

Υπόθεση: Η ζωή στη Ζεμπρούπολη είναι συναρπαστική όταν τη μοιράζεται κανείς με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς του. Οπλισμένος με αστείρευτη περιέργεια για τον κόσμο που τον περιβάλλει, ο πεντάχρονος Ζου, οδηγείται σε καθημερινές ανακαλύψεις. Πολύ συχνά, καταγίνεται με αποστολές, όπως η παρασκευή μιας τούρτας, η κατασκήνωση στην πίσω αυλή, η έκδοση εφημερίδας, η διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα κ.λ.π.

Επεισόδια 27ο & 28ο

08:30 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) (Ε) 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Charlie Sansonetti, Daniel Picouly, Frederic Pillot.

Μουσική: Felix Le Bars.

Υπόθεση: Η χελωνίτσα Λούλου και οι φίλοι της ζουν στην ύπαιθρο, σε μια τοποθεσία που θυμίζει απέραντη παιδική χαρά. Εξερευνώντας καθημερινά τη φύση, μαθαίνουν να σέβονται τους κανόνες της και να συνεργάζονται  αρμονικά ως ομάδα.

Επεισόδια 7ο & 8ο

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ – ΕΛΣΙΝΚΙ 2017 (Μ) GR 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:50  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖΕΛΣΙΝΚΙ 2017 (Ζ) GR 

ΑΝΔΡΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

15:15  ΣΕΦ ΠΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ  W  ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «Σεφ Πάστα Βράστα» είναι ο τίτλος της νέας παιδικής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ2 και στο webtv της ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παιχνιδοπεριπέτεια που συνδυάζει περιπέτειες και παραμύθια με τις κούκλες της οικογένειας Σοφιανού, παιχνίδι στο στούντιο, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών από το σπίτι, προτάσεις για δημιουργική ενεργοποίησή τους, επαφή με τη φύση, καθώς και ρεπορτάζ απ’ όλη την Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.

Το πλαίσιο της ιστορίας είναι ένας μαγικός κουκλότοπος, στον οποίο έχουν καταφύγει κούκλες και ήρωες παραμυθιών που έχουν ξεχαστεί μέσα στην αντάρα της εποχής, αλλά και αδέσποτα ζώα που έχασαν την επαφή με τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν. Στον κουκλότοπο της Μαμπρίβια, όπως τον ονόμασαν, μπορούν πάλι να παίξουν με τα παιδιά που έρχονται να τους δουν, να πουν ιστορίες, να περάσουν ανέμελα, χωρίς να ξέρουν όμως πως στην πλαγιά του βουνού Υμφητός που επιβλέπει τον

κάμπο, σε μια σπηλιά ο μάγος Μόισλι και η παρέα του δεν τους βλέπουν με καλό μάτι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η ιστορία αρχίζει μ’ ένα αναπάντεχο γεγονός. Ένας μεγάλος σάκος πέφτει ξαφνικά ουρανοκατέβατα στη λιμνούλα με τα χρυσόψαρα. Από μέσα θα βγει, λίγο τραυματισμένος, ο γλυκούλης Σεφ Πάστα Βράστα, ο οποίος θα γίνει το νέο μέλος της κουκλοπαρέας και θα προκαλέσει πολλά αναπάντεχα, αλλά και πολύ γέλιο.  Μαζί με τους παρουσιαστές, τον Μιχάλη, τη Νεφέλη και τον μικρό Ιάσονα, αλλά και τον Σκούφη, τον Παταπούφ, τον μικρό γαϊδαράκο του κουκλότοπου, τον Μανωλάκη, αλλά και την υπόλοιπη κουκλοπαρέα, θα ζήσουν περιπέτειες, θα παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια θα κάνουν ρεπορτάζ και θα φροντίσουν για μια πολύ κεφάτη ωριαία συντροφιά για τα παιδιά… και για τους μεγάλους.

Η κάθε εκπομπή έχει έναν βασικό μίτο πλοκής, εμπεριέχει παραμύθια, ρεπορτάζ, παιχνίδια, κατασκευές και ανταποκρίσεις παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρουσιάζουν: οι κούκλες -γνωστές και καινούργιες- της οικογένειας Σοφιανού, ο Μιχάλης Γλυνιαδάκης (επιστάτης του κουκλότοπου), η Νεφέλη Κυριακίδη (η ρεπόρτερ γραμματέας) και περιστασιακά ο μικρός Ιάσονας Κανδηλώρος.

Κείμενα: Ήβη Σοφιανού.

Σκηνικά: Τάκης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Λαχτάρας.

Μοντάζ: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος.

Επιμέλεια θεμάτων-μουσική-σκηνοθεσία: Φαίδων Σοφιανός.

Εκτέλεση παραγωγής: Φ. Σοφιανός και Σια Ο.Ε.

Επεισόδιο 8ο: «Το ηχοκοντρόλ»

Με κέφι ξεκινάει η εκπομπή, αλλά φαίνεται πως κάποιος έχει άλλα σχέδια. Ποιος είναι τελικά ο Μανωλάκης και ποιος ο Μιχάλης – ποιος ο Σκούφης και ποιος ο Ιάσονας – ποιος ο Σεφ και ποια η Νεφέλη.

Μήπως σκάλισε κάποιος την κασέλα με τα μαγικά σύνεργα του Μόισλι.

Και πόσα σακιά με φως θα χρειαστούν για να φωτιστεί το Δημαρχείο της Κουτόπολης. Και γιατί τα χέρια μένουν σε ανάταση, δεν μπορούν να υπογράψουν;

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:35  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ – ΕΛΣΙΝΚΙ 2017 (Ζ)  GR  

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

20:15  ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ  W   ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

Τα παιδιά αποκτούν το δικό τους βήμα μέσα από τη δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ2.

«Στα παιδιά ο λόγος», με τον Γιάννη Ζουγανέλη κι ένα εκρηκτικό μείγμα παιδικής αθωότητας, με συνεχείς εναλλαγές καταστάσεων, ανάμεσα στον παρουσιαστή, στα παιδιά και στους γονείς που τα συνοδεύουν.

Μέσα σ’ ένα μαγευτικά όμορφο, γεμάτο μνήμες πλατό, 30 παιδιά και 30 γονείς ξεχνούν τα «πρέπει» και τα «μη» και παρασύρονται, για δύο ολόκληρες ώρες, σ’ ένα ξέφρενο, διαδραστικό πάρτι. Με απόλυτο σεβασμό στο λόγο, στην αντίληψη και την προσωπικότητα των παιδιών, γέλιο, χαρά, πρωτότυπα τραγούδια, σκετς, πολλή μουσική και κυρίως αισιοδοξία.

Το παζλ συμπληρώνουν καλεσμένοι ηθοποιοί, αθλητές, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και δημοφιλείς μουσικοί και ερμηνευτές, που καλούνται με τη σειρά τους να «αποδεσμεύσουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους.

Τον Γιάννη Ζουγανέλη στο στούντιο συνοδεύουν οι μουσικοί και ηθοποιοί Σωκράτης Πατσίκας, Κώστας Κοράκης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Λήδα Μανιατάκου και Τάνια Ρόκκα, δίνοντας έναν ιδιαίτερο διαδραστικό παλμό και τόνο.

«Στα παιδιά ο λόγος», όπου τα παιδιά θα έχουν τον πρώτο και τον… τελευταίο λόγο!
Κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ2.

Εκπομπή 4η: «Δημήτρης Διαμαντίδης –  Γιάννης Κότσιρας – Locomondo»

Για μία ακόμα εβδομάδα στα «παιδιά ο λόγος» με τα παιδιά να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και οι συνεργάτες του, μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο, ξεδιπλώνουν τα μονοπάτια της αθωότητάς τους, εκμαιεύοντάς τους αφοπλιστικές αλήθειες.
Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, αποχεραιτούν τον κορυφαίο διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση, αφιερώνοντάς του ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν.
Στην ίδια εκπομπή, ο Γιάννης Κότσιρας σε συνέντευξή του μιλάει ως νέος πατέρας, μοιράζοντας με τους τηλεθεατές τις πατρικές του ανησυχίες.

Σε μία απο τις σπάνιες εμφανίσεις τους οι Locomondo, ζωντανά στο στούντιο, παρασύρουν σ’ ένα ξέφρενο πάρτι τα παιδιά, ταξιδεύοντάς μας με το «Μαγικό χαλί» τους, σολάροντας με «Φραγκοσυριανή» και υπενθυμίζοντάς μας, με τον πλέον μοναδικό τρόπο, «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα»!

Παρουσίαση: Γιάννης Ζουγανέλης.

Συμμετέχουν: Σωκράτης Πατσίκας, Κώστας Κοράκης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Λήδα Μανιατάκου και Τάνια Ρόκκα.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Αρχισυνταξία: Νίκος Κεραμίδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης.

Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου.

Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα.

Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου.

Executive producer: Σταύρος Καπελούζος.

Εκτέλεση παραγωγής: Pedio Productions.

 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

22:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΠΑΠ – ΛΟΤΤΟ 

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

22:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Ευχαριστούμε που καπνίζετε» (Thank You for Smoking)

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 2005.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζέισον Ράιτμαν.

Παίζουν: Άαρον ΈκχαρτΜαρία ΜπέλοΚέιτι ΧολμςΚάμερον Μπράιτ, Γουίλιαμ Μέισι, Σαμ Έλιοτ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ρομπ Λόου, Άνταμ Μπρόντι, Ντέιβιντ Κέσνερ.

Διάρκεια: 86΄

Υπόθεση: Ο όμορφος, γοητευτικός, πανέξυπνος και πάντα ετοιμόλογος Νικ Νέιλορ, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό μεγάλης καπνοβιομηχανίας και ο αντιπρόεδρος στην Ακαδημία Σπουδών Καπνού. Δουλειά του είναι να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάζει το κάπνισμα σαν μία μη-επιβλαβή συνήθεια προς όφελος των αφεντικών του, κάτι το οποίο κάνει με μεγάλη επιτυχία, προκαλώντας αμέτρητες αντιπάθειες, από την κοινή γνώμη μέχρι την πολιτική ηγεσία. Παράλληλα, προσπαθεί να είναι σωστό πρότυπο πατέρα για το δωδεκάχρονο γιο του, περνώντας χρόνο μαζί του και εξηγώντας του τη δουλειά του, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την πρώην σύζυγό του. Η Χέδερ Χολογουέι, μία νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφος, τον προσεγγίζει και τον… αποπλανεί με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για ένα άρθρο. Όταν όλα τα άπλυτα του Νικ βγαίνουν στη φόρα, οι εχθροί του θα βρουν την ευκαιρία που περίμεναν τόσο καιρό. Θα καταφέρει ο δαιμόνιος λομπίστας να ξεγλιστρήσει και αυτή τη φορά;

Διασκεδαστική σάτιρα, που βγάζει τη γλώσσα στις καπνοβιομηχανίες, στο υποκριτικό τους marketing και τις δημόσιες σχέσεις τους και κλείνει κατάμουτρα την πόρτα στην «πολιτική ορθότητα» των καιρών μας.

Η τολμηρή κωμωδία του Τζέισον Ράιτμαν, που βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Κρίστοφερ Μπάκλεϊ,  ήταν υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας και καλύτερου ηθοποιού για κωμωδία ή μιούζικαλ).

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

23:45 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Μέχρι το τέλος» (The Homesman)

Γουέστερν, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Χίλαρι Σουάνκ, Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Σπέιντερ.

Διάρκεια: 113΄

Υπόθεση: Στη Νεμπράσκα της δεκαετίας του 1850 μια μοναχική, αλλά δυναμική γυναίκα, σώζει έναν αναξιόπιστο λιποτάκτη από την αγχόνη, αναγκάζοντάς τον να τη συνοδεύσει σ’ ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα της Αιόβα, όπου θέλει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους.

Δίνοντας τον πρώτο ρόλο στη γυναικεία ματιά πάνω στην Άγρια Δύση και τυλίγοντας με μαύρο χιούμορ (φυσικές και ψυχολογικές) συγκρούσεις που εξελίσσονται απολύτως δραματικά, ο Τόμι Λι Τζόουνς προσεγγίζει με πρωτότυπο -τόσο ρεαλιστικό όσο και αντισυμβατικό- τρόπο το κλασικό γουέστερν, εντυπωσιάζει με τη γλυκόπικρη αναβίωση του απάνθρωπα ηρωικού κόσμου του και μας χαρίζει δύο ολοζώντανους, συμπληρωματικούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες που συγκινούν χαμένοι μέσα στις κωμικοτραγικές αντιφάσεις τους.

Μια ταινία που μπορεί να μην έχει την υπαρξιακή βαρύτητα των «Τριών ταφών του Μελκιάδες Εστράδα», αποτελεί όμως έργο ενός στιλάτου, ώριμου κινηματογραφικού δημιουργού.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

01:45 ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ (Ε) (ΑΡΧΕΙΟ)  W

Με τη Σεμίνα Διγενή

«Καίτη Γκρέυ»

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ 

04:30  ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ (Ε) ημέρας

06:30  ΛΟΥΛΟΥ ΖΙΠΑΝΤΟΥ (Ε) ημέρας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

07:00 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ε) W 

Η σημασία των Βιβλιοθηκών στην ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Οι Βιβλιοθήκες αποτελούν την κιβωτό της πνευματικής παρακαταθήκης των Ελλήνων. Εδώ καταγράφεται ο πλούτος της πορείας της ελληνικής σκέψης διά μέσου των αιώνων. Είναι ένα φυτώριο γνώσης, όπου εκεί «ανθίζουν» η έρευνα, η θεωρητική ανάπτυξη, οι επιστημονικές αναζητήσεις, καθώς και οι θεολογικές ζυμώσεις. Κύριος σκοπός των  Βιβλιοθηκών είναι αυτός ο πνευματικός πλούτος να μεταμορφωθεί σε γνώση που να είναι χρήσιμη και προσιτή σ’ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σε κάθε Βιβλιοθήκη, όταν έρθεις σε γνωριμία με τους ανεκτίμητους θησαυρούς της που συντηρεί, σου προσφέρει αληθινές εκπλήξεις και συγκινήσεις, υποδεικνύοντας έτσι και τη μεγάλη της χρησιμότητα. Στους φιλόξενους χώρους των Βιβλιοθηκών βρήκαν καταφύγιο, αλλά και άσυλο, παλιές εκδόσεις έργων πολύ σπουδαίων συγγραφέων. Γλύτωσαν έτσι από τη λησμονιά και είναι διαθέσιμα προς θαυμασμό από τους αναγνώστες και μελετητές.  Οι κατηγορίες των βιβλίων, η σωστή ταξινόμησή τους, η χρονική τους καταγραφή, το είδος τους, ακόμα και η βιβλιοδεσία τους, αποτελούν μαζί με πολλά άλλα, ζητήματα που άπτονται μιας οργανωμένης και πολύπλευρης Βιβλιοθήκης. Η ύπαρξη, ιδιαίτερα των σπάνιων Βιβλιοθηκών, συνέτεινε στο να διαφυλαχθεί η παρελθοντική γνώση, η έρευνα, η επιστήμη, η λογοτεχνία, η Τέχνη, η πολιτική και κάθε πολιτισμική έννοια της ανθρώπινης κοινότητας. Συνεπώς ο ρόλος τους, ο σκοπός τους και η προσφορά τους όσον αφορά στον άνθρωπο και στην πρόοδο, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ωφέλιμοι και χρησιμότατοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση του Κικέρωνα: «Αν έχεις έναν κήπο και μία βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

Μέσα από τις εκπομπές αυτές θα εξετάσουμε την κάθε Βιβλιοθήκη χωριστά, την ίδρυσή της, την ιστορία της  και τη σπουδαιότητά της  γενικότερα,  στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

«Βιβλιοθήκη του Ιταλικού Ινστιτούτου»

Στο κέντρο της Αθήνας, στην αρχή της οδού Πατησίων και απέναντι από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, δεσπόζει το επιβλητικό κτίριο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου. Στο ίδιο κτίριο φιλοξενείται και η Βιβλιοθήκη του Ιταλικού Ινστιτούτου. Η πλούσια συλλογή της, μας γνωρίζει την Ιταλική Γλώσσα και τη μεγάλη παράδοση της ιταλικής κουλτούρας. Εδώ μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με όλη την ιταλική πρωτοπορία ανά τους αιώνες, αρχίζοντας από την αρχαία Ρωμαϊκή Γραμματεία, περνώντας στην προσφορά της ιταλικής Αναγέννησης και φτάνοντας στη σύγχρονη ιταλική Τέχνη μέσα από την όπερα, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το κέντρο αυτό του ιταλικού πολιτισμού φέρνει κοντά τους Ιταλούς και τους Έλληνες και δίνει την ευκαιρία στους δύο λαούς να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους, αλλά και να ανακαλύψουν παράλληλες ιστορικές διαδρομές και πολιτιστικές ομοιότητες.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Ευγένιος Νινιός (αρχιτέκτων), Luigi Marras (πρέσβης της Ιταλίας), Monica Zecca (διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου), Χριστίνα Ταμπουρατζή (βιβλιοθηκονόμος), Ευρυδίκη Τρισόν-Μιλσανή (συγγραφέας- διδάκτωρ Ιστορίας Τέχνης), Άννα Παπασταύρου (μεταφράστρια), Γεράσιμος Ζώρας (καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών), Δημήτρης Μαυρίκιος (σκηνοθέτης – μεταφραστής), Στέφανος Σάμιος (καθηγητής Φιλοσοφίας).

Διαβάζει η ηθοποιός Francesca Minutoli.

Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος.

Κείμενα: Μπάμπης Παπαχαραλάμπους.

Μουσική: Πάνος  Μαλανδρής.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Λάκης Χονδροκώστας, Σταύρος Παπουτσάς.

Ηχοληψία: Θάνος  Σκοπελίτης.

Μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς.

Εκτελεστής παραγωγός: Εταιρεία Ήχος & Εικόνα ΕΠΕ.

 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

08:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ W

Από τον ιερό  ναό Αγίας Βαρβάρας Θεσσαλονίκης

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 

10:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)  

«Νέες εξερευνήσεις» (Mission Exploration: Nomad’s Land)

Σειρά ντοκιμαντέρ 15 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2009-2013.

Ο συγγραφέας και εξερευνητής, Κριστόφ Κάζιν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για ν’ ανακαλύψει τις τελευταίες νομαδικές φυλές και συναντά ανθρώπους που επιθυμούν έναν καλύτερο κόσμο. Ο Κριστόφ ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη στα βήματα των νομαδικών λαών. Βιώνει την καθημερινή τους ζωή και ακολουθεί τις εποχικές τους μεταναστεύσεις, ενώ προσπαθεί να κατανοήσει την κουλτούρα τους, συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους. Στην πορεία του, συναντά σύγχρονους «νομάδες», όπως οδηγούς φορτηγών για μακρινές διαδρομές και λαθρέμπορους.

«Vakoutie» 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

11:30 ΣΕΦ ΠΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ (Ε) W

«Το ηχοκοντρόλ» (Επανάληψη από το Σάββατο 01/04/2017)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

12:20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ   GR

«Όμορφες μέρες»

Μουσική κομεντί, παραγωγής 1970.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος.

Μουσική: Γιάννης Σπανός.

Παίζουν: Αλεξάνδρα Λαδικού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Γιώργος Τζώρτζης, Νικηφόρος Νανέρης, Ελένη Ανουσάκη, Βίλμα Κύρου, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Μαρίκα Νέζερ, Γιώργος Μαρίνος, Αλέκα Μαβίλη.

Διάρκεια: 95΄

Υπόθεση: Μια βαριά άρρωστη γυναίκα, που της απομένουν λίγοι μήνες ζωής, πηγαίνει σ’ ένα γραφικό νησί για να περάσει τις τελευταίες της διακοπές. Εκεί γνωρίζει τον μεγάλο της έρωτα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14:00  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ – ΕΛΣΙΝΚΙ 2017 (Ζ) GR 

 «GALA EXHIBITION»

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

16:35  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

Μπάστερ Κίτον, ο σιωπηλός κλόουν με το ανέκφραστο πρόσωπο, με τα απίστευτα ακροβατικά και την τρελή δράση, ο κωμικός που θεωρείται από πολλούς ο πλέον σημαντικός στην ιστορία του κινηματογράφου.

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την καλλιτεχνική διαδρομή του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη μέσα από 32 ταινίες μικρού μήκους, παραγωγής ΗΠΑ 1917 – 1923. Πρόκειται για ταινίες χαμένες  για πάνω από 80 χρόνια, τις οποίες θα τις απολαύσουμε σε όλη τους τη δόξα μετά την πλήρη αποκατάστασή τους σε συνεργασία με ταινιοθήκες απ’ όλο τον κόσμο.

«Back stage» & «The cook»

 

17:30 ART WEEK   W

Με τη Λένα Αρώνη

Το «Art Week» είναι η εκπομπή που κάθε εβδομάδα παρουσιάζει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Η Λένα Αρώνη συνομιλεί με μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς, με ανθρώπους οι οποίοι, με τη διαδρομή και την αφοσίωση στη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού.

Μιλούν στο «Art Week» για τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Η εκπομπή ευελπιστεί να ανάδειξει το προσωπικό στίγμα Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν εμπλουτίσει τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

«Γιάννης Στάνκογλου, Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Φωτεινή Τσαλίκογλου»

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής «Art Week», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 17:30 στην ΕΡΤ2, η Λένα Αρώνη φιλοξενεί τον Γιάννη Στάνκογλου και την Αλίκη Δανέζη-Knutsen. Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για τη γνωριμία και την κοινή ζωή τους, για την επαγγελματική συνεργασία τους και το έργο το οποίο σκηνοθετεί η Αλίκη Δανέζη-Knutsen και πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Στάνκογλου, τον «Καλιγούλα» του Αλμπέρ Καμί.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, καλεσμένη της Λένας Αρώνη είναι η ψυχολόγος, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου, σε μια συζήτηση για το πρόσφατο βιβλίο της «Η μετακόμιση» και τη διαχείριση της απώλειας.

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

18:30  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Κεντρική αγορά: Γεύσεις της πόλης» (Food markets: In the belly of the city)

Βραβευμένη σειρά δέκα (10) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2013-2015.

Ποιος δεν έχει ανακαλύψει μια ξένη πόλη μέσω της τοπικής αγοράς; Δέκα πόλεις -δέκα αγορές τροφίμων που σφύζουν από ζωή. Πανδαισία χρωμάτων, παλλόμενοι ήχοι, μυρωδιές, ελκυστικά προϊόντα που διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις μας.  Όμως, τι πραγματικά γνωρίζουμε για τις αγορές τροφίμων;

Η σειρά μας ξεναγεί στις κεντρικές αγορές τροφίμων της Βαρκελώνης, της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Λιόν, του Τορίνο, της Φλωρεντίας, της Τουλούζης, του Ζάγκρεμπ, της Ρίγα και του Φράιμπουργκ. Με τη χρήση γραφικών, εξερευνά τις αγορές και ανακαλύπτει τα προϊόντα τους και τους τοπικούς παραγωγούς μέσα από μια εντελώς νέα προσέγγιση.

Βραβείο καλύτερου ξενόγλωσσου προγράμματος 2013 στα Ιnternational Taste Awards, Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ.

«Λιόν» (In the belly of Lyon)

ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

19:30 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ   W   

Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ

20:00 ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ GR

«Λούκι Λουκ: Τρελές περιπέτειες στην Άγρια Δύση» (Go West: A Lucky Luke Adventure / Tous a lOuest: Une aventure de Lucky Luke) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Κωμική περιπέτεια-γουέστερν κινούμενων σχεδίων (2D animation), παραγωγής Γαλλίας 2007.

Σκηνοθεσία: Olivier Jean Marie.

Σενάριο: Jean – Francois Henry, Olivier Jean Marie, Morris.

Μουσική: Herve Lavandier.

Διάρκεια: 90΄

Υπόθεση: Οι Ντάλτον δραπετεύουν από το δικαστήριο και κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Νέα Υόρκη, στον παράδεισο των τραπεζών. Όταν η Αστυνομία Πόλεων σηκώνει τα χέρια ψηλά, ο Λούκι Λουκ συλλαμβάνει τη συμμορία και αποφασίζει να την οδηγήσει σε φυλακή της Καλιφόρνια. Στο μεταξύ, κάποιοι Ευρωπαίοι άποικοι, θύματα απάτης, προσπαθούν να φτάσουν εγκαίρως στην Καλιφόρνια για να μη χάσουν την κυριότητα της γης που έχουν αγοράσει. Ζητούν τη βοήθεια του καουμπόι για να τα καταφέρουν και η περιπέτεια αρχίζει…

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

21:45 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε) W

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής» προτείνει αποδράσεις -τί άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017  

Εκπομπή 10η: «Αφίδναι» (Επανάληψη από την Παρασκευή 24/03/2017)

Οι Αφίδνες του μύθου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Δύο βήματα από την Αθήνα είναι Αφίδνες. Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και το αντιλαμβάνεσαι όταν επισκεφθείς το λόφο Κοτρώνι, την ακρόπολη του ομώνυμου δήμου της αρχαίας Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο, λέει ένας μύθος, έφερε ο Θησέας την Ελένη της Σπάρτης -κοριτσάκι τότε- που μαγεύτηκε από την ομορφιά της και την απήγαγε. Απ’ αυτό το ύψωμα, ανατολικά, έχεις «πιάτο» τη λίμνη Μαραθώνα και δυτικά τις πλαγιές της Πάρνηθας που φιλοξενεί το σημερινό οικισμό με τα γραφικά σοκάκια. Προτού περιπλανηθείς στον πυρήνα του οικισμού οι περιμετρικοί περίπατοι και βόλτες σε σημεία θέας θα σε ανταμείψουν. Από το Κορακοβούνι έχεις θέα, με καθαρό ορίζοντα, στην Εύβοια από τη μία και από την άλλη στην περιοχή της λίμνης Μαραθώνα, η οποία μοιάζει να είναι μια σταλιά από εκεί ψηλά. Αλλά και το πλάτωμα κάτω από το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, λίγο μετά τα τελευταία σπίτια στα νοτιοδυτικά του χωριού, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα αλλά και την επιλογή να κάνεις πικνίκ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει. Οι βόλτες στα δρομάκια του χωριού έχουν την αξία τους. Δεν αποκλείεται σε κάποιο απ’ αυτά να είχε περπατήσει η Γεωργία Βασιλειάδου, καθώς οι Αφίδνες πρωταγωνίστησαν στην ηθογραφική κωμωδία «Η κυρά μας η μαμή» του Αλέκου Σακελλάριου. Αλλά και ο σιδηροδρομικός σταθμός των Αφιδνών έχει «παίξει» σε τηλεοπτικά πλάνα της σειράς «Μεθοριακός σταθμός». Αν έως τώρα έβλεπες τις Αφίδνες φευγαλέα από την εθνική οδό, τώρα έχεις λόγους να τις γνωρίσεις από κοντά.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

 

22:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΠΑΠ – ΤΖΟΚΕΡ & ΠΡΟΤΟ W

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ 

22:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ   

«Τα καλύτερα έρχονται» (Bright Days Ahead / Les Beaux Jours)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Σκηνοθεσία: Μαριόν Βερνού.

Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Λοράν Λαφίτ, Πατρίκ Τσεσνέ, Ζαν Φρανσουά Στεβενίν, Φανί Κοτενσιόν, Μαρί Ριβιέρ, Φεντόρ Ατκίν.

Διάρκεια: 88΄   

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017  

Υπόθεση: Επιτέλους! Η Καρολίν (Φανί Αρντάν), συνταξιοδοτήθηκε και έχει μία καινούργια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, το σύζυγο και πάνω απ’ όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μία κάρτα μέλους σ’ ένα club συνταξιούχων. Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με το νεαρό καθηγητή Πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Καρολίν θα βιώσει μία δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί το νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρό της. Ποιος είπε ότι η συνταξιοδότηση είναι το τέλος και όχι μια ολοκαίνουργια αρχή;

Μια αισιόδοξη και γλυκιά ταινία για τη ζωή και τις κινητήριες δυνάμεις της, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία στη Γαλλία, με πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητα γοητευτική Φανί Αρντάν.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες Βραβείων Σεζάρ το 2014 στις κατηγορίες: Καλύτερης Ηθοποιού για τη Φανί Αρντάν και Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Πατρίκ Τσεσνέ.

Στη χώρα μας προβλήθηκε στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, όπου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

23:45 DOC ON ΕΡΤ   GR

«Exotica, Erotica, Etc

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015.

Σκηνοθεσία-έρευνα: Ευαγγελία Κρανιώτη.

Παραγωγή: Aurora films, με την υποστήριξη της Région Île-de-France, του Ίδρυματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και του Fonds de Dotation Agnès b.

Διάρκεια: 71΄

Η Ευαγγελία Κρανιώτη μπαρκάρει σε ελληνικά πλοία και πιάνει λιμάνια σε είκοσι χώρες. Αφηγείται με εξαιρετική ευαισθησία τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας. Με μουσική που στοιχειώνει, όπως το τραγούδι των σειρήνων και υπέροχη φωτογραφία, η ταινία ξεδιπλώνει μια υπνωτική αφήγηση, μια μαγική οδύσσεια.

Πρώτη της ταινία, το «Exotica, Erotica, Etcγεννήθηκε ως φυσική συνέχεια της ενασχόλησής της ως φωτογράφου με τους ανθρώπους της Μεσογείου και την οργανική τους σχέση με τη θάλασσα. Η ταινία ολοκληρώθηκε σε διάστημα εννέα ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων μπάρκαρε δώδεκα φορές σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνι σε είκοσι χώρες!

Ως η μόνη γυναίκα πάνω σε τάνκερ, φορτηγά και κοντεϊνεράδικα, η Ευαγγελία Κρανιώτη διέπλευσε τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ταξίδεψε στον Ατλαντικό, στα Στενά του Μαγγελάνου και στον Ειρηνικό, από τον Παναμά έως τη Βαλτική, και από εκεί μέχρι το Βόρειο Πόλο και την Ασία, ακολουθώντας Έλληνες ναυτικούς και παρακολουθώντας τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2/4/2017

Με τη βοήθεια του μοντέρ Γιώργου Λαμπρινού και του μοντέρ ήχου Ζερόμ Γκοντιέ, οι 450 ώρες κινηματογραφημένου υλικού της, συνέθεσαν μια ταινία με εικαστική αξία και μουσική που στοιχειώνει σαν το τραγούδι των σειρήνων.

Το «Exotica, Erotica, Etc.», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Forum της 65ης  Berlinale και έκτοτε παρουσιάζεται σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Karlovy Vary, Hot Docs Toronto, Melbourne, Sarajevo, BFI London, Göteborg, ανάμεσα σε άλλα. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, IDFA International Documentary Film Festival Amsterdam, την επέλεξε ως μία από τις ταινίες που ξεχώρισαν στα διεθνή φεστιβάλ μέσα στο 2015 (κατηγορία Best of Fests).

Κέρδισε το Emerging International  Filmmaker Award στο καναδέζικο Hot Docs, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του κόσμου. Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο Ντοκιμαντέρ και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (εξ’ ημισείας με το Γιώργο Ζώη), από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (2016).

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

01:15 ART WEEK (Ε) ημέρας

02:15 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ  (Ε) ημέρας

02:45 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Ε) ημέρας

03:45 DOC ON ΕΡΤ (Ε) ημέρας

05:00 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ (Ε) ημέρας

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Ε) ημέρας

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Επεισόδια 18ο & 19ο

07:30 «Zoυ» (Zou) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 37ο & 38ο 

08:00 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 17ο & 18ο

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Τρομερά έντομα με τον Ντομινίκ Μόναχαν» (Wild things with Dominic Monaghan)

Επεισόδιο 1ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)

«Νέοι σεφ, νέοι κανόνες» (New chefs, new rules)

Σειρά ντοκιμαντέρ lifestyle και γαστρονομίας 8 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Βρίσκονται στα τριάντα τους, από νεαρή ηλικία έχουν τρέλα με τη μαγειρική και δημιουργούν στην κουζίνα.

Είναι οι νέοι σεφ, η νέα γενιά των μαγείρων, οι οποίοι τώρα εξασφαλίζουν το μέλλον.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ είναι μια εξερεύνηση, ένα ταξίδι μαζί με τους μελλοντικούς κορυφαίους σεφ, οι οποίοι μας δείχνουν το πάθος τους για τη μαγειρική αλλά και την τέχνη τους γύρω απ’ αυτήν. Άνετοι με την ποδιά μαγειρικής, θυμούνται τη σταδιοδρομία τους, το ντεμπούτο τους, τη δουλειά τους.

Κάθε επεισόδιο μάς παρέχει την ευκαιρία να μοιραστούμε ιδιαίτερες στιγμές μ’ έναν σεφ σε διάφορα μέρη: σε μια περιοχή, σ’ έναν κήπο, σε μια αγορά, σ’ ένα «ζωντανό» μέρος, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς μια ιδέα και κάποια προϊόντα καταλήγουν βελτιωμένα στο πιάτο, αλλά και πώς ξέφυγαν από τις επιρροές των παλαιότερων, πώς διαχειρίζονται την επιτυχία τους και ποιο είναι το όραμά τους για τον κόσμο και την κοινωνία.

Επεισόδιο 6ο: «Bertrand Grebaut»

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

 

ΕΛΛΗΝΙΚH TAINIA

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης»

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1970.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Παύλος Παρασχάκης.

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Φραγκιαδάκης.

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης.

Πρωταγωνιστούν: Καίτη Παπανίκα, Νίκος Δαδινόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Ειρήνη Κουμαριανού, Κώστας Παληός, Νικήτας Πλατής, Δημήτρης Μαράς, Άινα Μάουερ κ.ά.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Η Άννα, μια πλούσια κοπέλα από καλή νησιώτικη οικογένεια, σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας και είναι ερωτευμένη μ’ έναν φτωχό ψαρά, τον Δημήτρη, τον οποίο όμως ο πατέρας της δεν θέλει με κανένα τρόπο για γαμπρό του. Ο νεαρός έχει καλή φωνή και ταλέντο στο τραγούδι και με τη βοήθεια ενός παλιού μουσικού γίνεται γρήγορα δημοφιλής τραγουδιστής. Η νέα κατάσταση τον συνεπαίρνει και ξεχνάει την Άννα, μπλέκοντας με μια κακομαθημένη κούκλα, την Πέγκυ, αλλά αυτός ο δεσμός έχει τραγικό τέλος, καθώς σ’ ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, η μεν Πέγκυ σκοτώνεται, ο δε Δημήτρης τυφλώνεται. Οι φίλοι του προσπαθούν να τον βοηθήσουν, αλλά ο Δημήτρης κλείνεται ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του. Χάνεται σταδιακά από παντού, ώσπου μια μέρα η Άννα τον ανακαλύπτει στη Θεσσαλονίκη να ζητιανεύει. Με τη βοήθειά της υποβάλλεται σε εγχείρηση και έτσι ξαναβρίσκει το πολυπόθητο φως του, όπως και την ανέλπιστη φυσικά ευτυχία κοντά στην αγαπημένη του.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ   W

Καθημερινό μαγκαζίνο με επίκεντρο τη γυναίκα, που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και η Αθηνά Καμπάκογλου.

Ένα μαγκαζίνο για την εργαζόμενη γυναίκα, τη μητέρα, τη νοικοκυρά, τη σύζυγο, τη φίλη. Τη γυναίκα που έχει ενδιαφέροντα, στόχους, θετική σκέψη και όρεξη για ζωή!

Η θεματολογία της εκπομπής περιλαμβάνει, μόδα, ομορφιά, διατροφή, life style προτάσεις, μυστικά για μια καθημερινή αξιοπρόσεκτη εμφάνιση, οικοκυρικά, διακόσμηση, μεταποιήσεις, προτάσεις «φτιάξτο μόνος σου», θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, χορό, ψυχαγωγία, άθληση, ζωοφιλία.

Η Ρένια και η Αθηνά, με τους ειδικούς-καλεσμένους συνεργάτες, συζητούν και προτείνουν λύσεις σε διάφορα ζητήματα και ενημερώνουν για καθημερινά θέματα «ζωής» που χρήζουν βοηθείας και συμβουλής.

Επίσης, στο «Εδώ που τα λέμε», σχέσεις (συζυγικές, συντροφικές, μάνας-παιδιού, επαγγελματικές, φιλικές κ.ά.), success stories γυναικών αλλά και ανδρών, συνεντεύξεις με «σύμβολα» απ’ όλους τους χώρους, ταξιδιωτικές προτάσεις για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς στην Ελλάδα, παρουσίαση ντόπιων προϊόντων, τοπικών φορέων, εκπροσώπων συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

Ακόμα, ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από μεγάλες πόλεις του εξωτερικού για να μαθαίνουμε και για άλλα που μας αφορούν έξω από τα σύνορά μας, ειδήσεις διεθνών πρακτορείων, best viral video στο Διαδίκτυο, χιουμοριστικά, παράξενα και επίκαιρα θέματα.

Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα, θα τα λέμε όλα!

Η θεματολογία θα έχει ποικιλία, γιατί η ζωή έχει ποικιλία και «Εδώ που τα λέμε», όλα θα τα λέμε!

Παρουσίαση: Ρένια Τσιτσιμπίκου – Αθηνά Καμπάκογλου.

Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαριλένα Βασιλάκη, Σοφία Καλαντζή.

Εκπομπή 21η

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

13:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  W

Με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα», κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

«Σπανάκι»

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Σκηνοθεσία: Sandra Derval.

Μουσική: Alain Mouysset, Fabien Nataf.

Ο κεντρικός ήρωας της σειράς είναι μια εφηβική εκδοχή του θρυλικού Ρομπέν των Δασών.

Υπόθεση: Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος  λείπει στον πόλεμο και το Σέργουντ βρίσκεται στο έλεος του σατανικού Πρίγκιπα Ιωάννη. Ο νεαρός Ρομπέν του Λόξλι και οι καινούργιοι του φίλοι αναστατώνουν συχνά την περιοχή, προκειμένου να σώσουν τους κατοίκους από πολύ σοβαρότερους μπελάδες.

Επεισόδιο 38ο

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Xavier Giacometti.

Μουσική: Hervé Lavandier.

Υπόθεση: Ο Γιάκαρι, ένας μικρός ινδιάνος Σιού, έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Είναι γενναίος και τολμηρός και ζει την κάθε μέρα σαν να

πρόκειται για μία ακόμα περιπέτεια στην άγρια φύση. Μαζί του ο Μικρός Κεραυνός, το άλογό του, καθώς και οι φίλοι του Μπούφαλο και Ουράνιο Τόξο.

Η σειρά αποτελεί τηλεοπτική εκδοχή του ομότιτλου κόμικ συνεχείας των Job και Derib.

Επεισόδια 100ό & 101ο 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

Μπάστερ Κίτον, ο σιωπηλός κλόουν με το ανέκφραστο πρόσωπο, με τα απίστευτα ακροβατικά και την τρελή δράση, ο κωμικός που θεωρείται από πολλούς ο πλέον σημαντικός στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την καλλιτεχνική διαδρομή του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη μέσα από 32 ταινίες μικρού μήκους, παραγωγής ΗΠΑ 1917 – 1923. Πρόκειται για ταινίες χαμένες  για πάνω από 80 χρόνια, τις οποίες θα τις απολαύσουμε σε όλη τους τη δόξα μετά την πλήρη αποκατάστασή τους σε συνεργασία με ταινιοθήκες απ’ όλο τον κόσμο.

«My wifes relations»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1922.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 24΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ είναι παντρεμένος με μια τυραννική γυναίκα και μαζί με την οικογένειά της του κάνουν τη ζωή κόλαση, μέχρι που παίρνει ένα γράμμα και μαθαίνει ότι είναι πλέον πλούσιος κληρονόμος.

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ                                  

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ –  GR  

(THE LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE) – Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η σειρά, βασισμένη στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ και γυρισμένη στην αμερικανική Δύση, καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880.

Υπόθεση: Ύστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ίνγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.

Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ), που φοιτά στο σχολείο της περιοχής  και γίνεται δασκάλα στα δεκαπέντε της χρόνια. Πολύ αργότερα, η οικογένεια μετοικεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη στην περιοχή της Ντακότα – «κάπου στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής». Εκεί, η Μέρι (Μελίσα Σου Άντερσον), η μεγάλη κόρη της οικογένειας, που έχει χάσει την όρασή της, θα φοιτήσει σε σχολή τυφλών. Και η Λόρα θα γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.

Παίζουν: Μελίσα Γκίλμπερτ (Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ), Μάικλ Λάντον (Τσαρλς Ίνγκαλς), Κάρεν Γκρασλ (Καρολάιν Ίνγκαλς), Μελίσα Σου Άντερσον (Μέρι Ίνγκαλς Κένταλ), Λίντσεϊ και Σίντνεϊ Γκρίνμπας (Κάρι Ίνγκαλς), Μάθιου Λαμπόρτο (Άλμπερτ Κουίν Ίνγκαλς), Ρίτσαρντ Μπουλ (Νελς Όλσεν), Κάθριν ΜακΓκρέγκορ (Χάριετ Όλσεν), Άλισον Άρμγκριν (Νέλι Όλσεν Ντάλτον), Τζόναθαν Γκίλμπερτ (Γουίλι Όλσεν), Βίκτορ Φρεντς (Αζάια Έντουαρντς), Ντιν Μπάτλερ (Αλμάντσο Ουάιλντερ).

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Κλάξτον, Μόρι  Ντέξτερ, Βίκτορ Φρεντς, Μάικλ Λάντον.

Σενάριο: Μπλαντς Χανάλις, Μάικλ Λοντον, Ντον Μπάλακ.                    

Μουσική: Ντέιβιντ Ρόουζ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 3ο. Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα η ενδεκάχρονη Έλεν Τέιλορ χάνει τη ζωή της στη λίμνη, όπου έχει πάει να κολυμπήσει μαζί με τις αδελφές Ίνγκαλς. Η μητέρα της αρχικά κατηγορεί τη Λόρα και, στη συνέχεια, αρνούμενη να αποδεχτεί το γεγονός, φαντάζεται ότι η Λόρα είναι η Έλεν.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 4ο. Η Χάριετ Όλσεν βρίσκει ευκαιρία για κουτσομπολιό, όταν ένας  ευπαρουσίαστος περιπλανώμενος τεχνίτης διανυκτερεύει στον αχυρώνα των Ίνγκαλς. Ο ξένος βοηθάει την Καρολάιν, κάνοντας ξυλουργικές εργασίες για την επέκταση της κουζίνας και η Χάριετ σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι ο Τζο Ίνγκαλς λείπει από το Πλαμ Κρικ για δουλειά του κυρίου Χάνσον.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Κοινωνική-δραματική σειρά παραγωγής ΡΙΚ, εμπνευσμένη από το  μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

 

Στο ρόλο του Πάνου, ο  Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

Επεισόδιο 139ο. Ο Βασίλης και ο ΄Εκτορας είναι έτοιμοι να φύγουν αθόρυβα. Ο ΄Εκτορας είναι πια αποφασισμένος για όλα, προκειμένου να σωθεί η ζωή της Ραφαέλλας. Η Τζένη είναι πολύ στενοχωρημένη μετά τα τελευταία νέα που άκουσαν από τον Μάικλ για τη Ραφαέλλα και αναρωτιέται, πώς γίνεται να βρεθεί ένας συμβατός δότης που θα της σώσει τη ζωή; Θα ήταν τόσο διαφορετικά τα πράγματα αν η Ραφαέλλα είχε αδέρφια, αλλά όπως κι εκείνη, είναι μόνη στον κόσμο. Στο Λονδίνο χτυπά το κουδούνι της Χριστίνας και αντικρίζει τον ΄Εκτορα και τον Βασίλη.

Επεισόδιο 140ό. Η Χριστίνα, όταν βλέπει στην πόρτα  τον ΄Εκτορα και τον Βασίλη, τους λέει έξαλλη ότι δεν θα ανεχτεί άλλες απειλές. Συντετριμμένος όμως, ο ΄Εκτορας πέφτει στα γόνατα και της ζητά να λυπηθεί έναν γέρο, που ζητά βοήθεια για την εγγονή του. Μόνο η Τζένη μπορεί να σώσει τη Ραφαέλλα, η Τζένη, η μοναδική αδερφή που έχει η Ραφαέλλα, έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι συμβατός δότης. Ώστε ο μέγας ΄Εκτορας θέλει να μάθει η Τζένη την αλήθεια, λέει η Χριστίνα. Επί τριάντα οχτώ χρόνια έκρυβαν την αλήθεια και την απειλούσαν τόσο καιρό να μη μαθευτεί. Η Δάφνη έρχεται να δει τη μαμά της, τη Ραφαέλλα, στο νοσοκομείο και όλοι συγκινούνται.

Επεισόδιο 141ο. Ο ΄Εκτορας  παρακαλεί τη Χριστίνα να σώσει τη ζωή της Ραφαέλλας  του, ζητώντας από την Τζένη να υποβληθεί σε εξετάσεις για να γίνει εκείνη ο δότης. Η Χριστίνα ζητά από την Τζένη να περάσει από το σπίτι για να της μιλήσει και προετοιμάζεται για την μεγάλη αποκάλυψη.

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Γ΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Χερνάντεζ, Μιγκέλ Κόντε, Νταβίντ Ουγιόα, Χαϊμέ Μποτέλα και Ίνμα Τορέντε.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Λαγιάλντε (Ντιάνα Σίλβα), Μαριόνα Τένα (Μπιάνκα Σίλβα),  Σίλια Φρεϊχέιρο (Αντέλα Σίλβα), Μαρία Κάστρο (Φραντζέσκα Σίλβα), Καντέλα Σεράτ (Σίλια Σίλβα), Κάρλα Ντίαζ (Ελίσα Σίλβα), Άλεξ Αδροβέρ (Σαλβαδόρ Μοντανέρ), Χουάν Ριμπό (Δον Ρικάρντο Σίλβα).

Yπόθεση: Μαδρίτη, 1920. Οι έξι αδελφές Σίλβα είναι η ψυχή στις διασκεδάσεις της υψηλής κοινωνίας της Μαδρίτης. Όμορφες, κομψές, αριστοκρατικές, γλυκές και εκλεπτυσμένες, οι έξι αδελφές απολαμβάνουν μια ζωή χωρίς σκοτούρες, μέχρι που ο χήρος πατέρας τους παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα που τις αναγκάζει να αντιμετωπίσουν μια καινούργια πραγματικότητα: η οικογενειακή επιχείρηση βρίσκεται σε κρίση και η μόνη πιθανότητα σωτηρίας εξαρτάται από τις ίδιες.

Τώρα, ο τρόπος ζωής που ήξεραν, πρέπει να αλλάξει ριζικά. Έχουν μόνο η μία την άλλη. Οι ζωές τους αρχίζουν να στροβιλίζονται μέσα στο πάθος, στη φιλοδοξία, τη ζήλια, την εξαπάτηση, την απογοήτευση, την άρνηση και την αποδοχή της αληθινής αγάπης, που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμα και να σώσει μια επιχείρηση σε ερείπια.

Γιατί ο έρωτας παραμονεύει σε κάθε στροφή.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

 

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 40ό. Η Ντιάνα και ο Σαλβαδόρ γιορτάζουν τελικά τον αρραβώνα τους στο εργοστάσιο, ώστε να συμπίπτει με την επαναλειτουργία των Υφασμάτων Σίλβα. Στο μεταξύ, η Φραντζέσκα μαθαίνει ότι ο δον Λουίς δεν έχει αποσύρει τις κατηγορίες κατά του Γκαμπριέλ, που παραμένει στη φυλακή. Η Μπιάνκα δεν ξέρει τι να σκεφτεί για την άσεμνη πρόταση που της έκανε ο Σεραφίν Αραμπούρου και η κατάσταση περιπλέκεται όταν ακούει τον Ροδόλφο να προσφέρει ανταλλάγματα στον Κριστόμπαλ, για να μπορέσει να αγοράσει το σπίτι της. Η Αντέλα τη συμβουλεύει να μην υποκύψει στην πρόταση του Σεραφίν, γιατί θα χάσει κάθε αξιοπρέπεια και η Μπιάνκα τα έχει χαμένα.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 41ο. Ο Ροδόλφο προσβλέπει στην υπογραφή της συμφωνίας με τον Σεραφίν Αραμπούρου και μοιράζεται τα σχέδιά του με την Μπιάνκα, χωρίς να ξέρει ότι στην πραγματικότητα εξαρτάται από εκείνη το κλείσιμο της συμφωνίας. Θα δεχτεί την ανήθικη πρόταση του Σεραφίν; Ο Χερμάν συμβουλεύει την Αντέλα να μην εμπιστεύεται την Καρολίνα, παρά τα καλά λόγια που της λέει. Ο Γκαμπριέλ δέχεται στη φυλακή την επίσκεψη της μητέρας του, η οποία τον ενημερώνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το δικηγόρο.

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον –  GR

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«Convict 13»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1920.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 21΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ φυλακίστηκε άδικα και παθαίνει πολλά, κατορθώνει όμως να οργανώσει ανταρσία των κρατουμένων. Τελικά ξυπνά: τα ονειρεύτηκε όλα.

«Hard luck»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1921.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 24΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ χάνει τη θέληση για ζωή και επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Οδηγείται όμως σε ένα απρόσμενο κυνήγι.

 

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

21:50 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Λεβιάθαν» (Leviathan / Leviafan) 

Δράμα, παραγωγής Ρωσίας 2014.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ.

Σενάριο: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ, Όλεγκ Νέγκιν.

Φωτογραφία: Μικαΐλ Κρίχμαν.

Παίζουν: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιάντοβα, Ρόμαν Μαντιάνοφ, Βλαντιμίρ Βντοβιτσένκοφ, Σεργκέι Ποκοντάεφ.

Διάρκεια: 140΄

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

 

Υπόθεση: Ο Κόλια ζει σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα Μπάρεντς στη Βόρεια Ρωσία. Έχει ένα ιδιόκτητο συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο σπίτι του, όπου ζει με τη νεαρή γυναίκα του, Λίλια, και τον Ρόμα, καρπό του έρωτά του από την πρώτη του σύζυγο, η οποία έχει πεθάνει. Ο Βαντίμ Σελεβγιάτ, ο διεφθαρμένος δήμαρχος της πόλης, θέλει να του πάρει την επιχείρηση, το σπίτι και τη γη. Αρχικά ο Βαντίμ προσπαθεί να εξαγοράσει την περιουσία του Κόλια, αλλά όταν εκείνος αρνείται, καθώς δεν αντέχει να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει – όχι μόνο τη γη, αλλά και την ομορφιά που τον περιβάλλει από τη μέρα που γεννήθηκε, οι εξελίξεις θα είναι τραγικές και απρόσμενες, καθώς ο Βαντίμ Σελεβγιάτ αρχίζει να γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Ο Κόλια, μην έχοντας πολλές επιλογές, ζητά από τον καλό του φίλο και δικηγόρο Ντμίτρι, να ταξιδέψει από τη Μόσχα, όπου και εργάζεται, για να τον βοηθήσει, μη γνωρίζοντας όμως ότι μοιραία η έλευση του Ντμίτρι θα αλλάξει τη ζωή, τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, για πάντα….

Ο σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και της «Ελένα» κάνει την πιο επίκαιρη, σκληρή και ταυτόχρονα αιθέρια όμορφη ταινία για τη σύγχρονη Ρωσία και κερδίζει Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κανών 2014, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καθώς και άλλες διεθνείς διακρίσεις. 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

00:15 ΚΕΙΜΕΝΑ: documenta 14   GR

Πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών της documenta 14, που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2, έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 24:00.

Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών, την οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει ένα διαφορετικό κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, σύντομα εισαγωγικά κείμενα στα Ελληνικά με αγγλική και γερμανική μετάφραση, καθώς και τα πρώτα λεπτά της κάθε ταινίας θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της documenta 14 μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14.

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί τόσο για την επίκαιρη θεματική τους όσο και για τα ιδιαίτερα κινηματογραφικά είδη που εκπροσωπούν. Κάθε μία αντικατοπτρίζει ορισμένες από τις πιο δυσδιάκριτες, φευγαλέες και καθημερινές πλευρές των κοινωνικών σχέσεων και των παγκόσμιων δομών εξουσίας. Κάθε ταινία αναπτύσσει τη δική της μοναδική γλώσσα για να αποδώσει την άυλη πραγματικότητα που παρουσιάζει. Η εκπομπή περιλαμβάνει ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1970, αλλά και πρόσφατες παραγωγές, καθώς και ταινίες που γυρίστηκαν ειδικά για την documenta 14. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που αφορούν στη ζωή στην Ελλάδα και αλλού σε μια εποχή κοινωνικού μετασχηματισμού.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3/4/2017

 

«Η δημοκρατία δέχεται επίθεση – Μια παρέμβαση» (Angriffauf die DemokratieEineIntervention)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γερμανίας 2012.

Σκηνοθεσία: Romuald Karmakar.

Εισαγωγικό κείμενο: Olaf Möller.

Διάρκεια: 102΄

Τον Δεκέμβριο του 2011, δέκα Γερμανοί διανοούμενοι συναντήθηκαν στο Βερολίνο για να συζητήσουν την πολιτική και οικονομική κρίση, από την οποία σπαρασσόταν η Ευρώπη. Ανάμεσά τους ήταν ο Romuald Karmakar, ένας από τους πιο ελευθερόστομους και προκλητικούς κινηματογραφιστές-καλλιτέχνες, ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο φιλμάκι δίπλα στις παρουσιάσεις των υπόλοιπων συντελεστών. Αυτή η ταινία καταγράφει εκείνη τη συνάντηση και καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε δράση.

Οι ταινίες του Romuald Karmakar χαρακτηρίζονται από την πιστότητα στην πραγματική κατάσταση.

Στην ταινία «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση» χρησιμοποιεί υλικό που είχε καταγραφεί από τους διοργανωτές της συνάντησης, ενσωματώνοντας τις τεχνικές ατέλειές του στην αισθητική της ταινίας του. Πέντε χρόνια αργότερα, τα επιχειρήματα που προτάσσονται στη συγκεκριμένη ταινία, φαντάζουν προφητικά της αποτυχίας του αριστερού κατεστημένου. Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Brexit και της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, η ταινία του Karmakar είναι ακόμα πιο σημαντική.

            ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

02:00 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ (Ε) ημέρας

03:15 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

04:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

05:45 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε) ημέρας

 

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Επεισόδια 20ό & 21ο

07:30 «Zoυ» (Zou) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 39ο & 40ό

 

08:00 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 19ο & 20ό

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Τρομερά έντομα με τον Ντομινίκ Μόναχαν» (Wild things with Dominic Monaghan)

Επεισόδιο 2ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)

«Νέοι σεφ, νέοι κανόνες» (New chefs, new rules)

Σειρά ντοκιμαντέρ lifestyle και γαστρονομίας 8 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Επεισόδιο 7ο: «Eric Guerin»

 

ΕΛΛΗΝΙΚH TAINIA

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  –  GR 

«Δύο μοντέρνοι γλεντζέδες»

Κωμωδία, παραγωγής 1971.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας.

Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου.

Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Σταυρίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Μαίρη Κυβέλου, Δήμητρα Νομικού, Γιώργος Γαβριηλίδης, Νένα Βαρδουνιώτου, Κώστας Φατούρος, Αθηνά Σταυρίδου, Κριστιάν Βιολάντη.

Διάρκεια: 88΄

 

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

Υπόθεση: Ο Αλέξανδρος Σκουρής είναι απογοητευμένος από τον σπάταλο γιο του Μάριο, του οποίου το μυαλό είναι μόνο στις διασκεδάσεις. Του προσφέρει, λοιπόν, μία τελευταία ευκαιρία. Του δίνει τριακόσιες χιλιάδες δραχμές κι έναν έμπιστο υπάλληλό του, τον Πολύδωρο, για να στήσει με το κεφάλαιο αυτό μια δική του επιχείρηση. Αλλά ο Πολύδωρος δεν πάει πίσω στα γλέντια και συνοδεύει επάξια τον Μάριο στις διασκεδάσεις. Τα πράγματα θα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, αν δεν βρισκόταν η Βέρα, η υπάλληλός τους, η οποία αναφέρει στον κύριο Σκουρή λεπτομερώς όλες τις κινήσεις των δύο χαροκόπων. Εκείνος, σε μια έσχατη προσπάθεια για τη σωτηρία του γιου του, συνεννοείται με τη Βέρα και προφασίζεται τον βαριά άρρωστο. Η όλως έκτακτη κατάσταση, οι σκληροί όροι της διαθήκης και η εν γένει συμπεριφορά της Βέρας, η οποία στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον Μάριο, βάζουν μυαλό στον άστατο και άσωτο νέο, ο οποίος από «ρεμάλι της κοινωνίας» γίνεται ένας συνετός και ευυπόληπτος σύζυγος.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ   W

Καθημερινό μαγκαζίνο με επίκεντρο τη γυναίκα, που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και η Αθηνά Καμπάκογλου.

Εκπομπή 22η

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

13:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  W

Με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

«Αχλάδι»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR 

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 39ο

 

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 102ο & 103ο 

 

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«Ηard luck» (Eπανάληψη από τη Δευτέρα 03/04/2017, στις 21:00)

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

 

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ –  GR  

(THE LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE) – Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Οικογενειακή σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Έχοντας σώσει από κυνηγετική παγίδα δύο «κουτάβια» και τη μητέρα τους, ο Άντι και η Λόρα αποφασίζουν να τα μεταφέρουν στη φάρμα των Ίνγκαλς. Εκεί ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για λύκους. Στο μεταξύ, ο Τζο και η Καρολάιν λείπουν για δουλειά και έχουν αναθέσει τη φροντίδα των μικρότερων κοριτσιών στη Μέρι. Την ίδια στιγμή κυκλοφορούν φήμες για άγρια σκυλιά που πραγματοποιούν επιθέσεις στην πόλη. Ενώ προσπαθεί να απαλλαγεί από την υπερπροστατευτική αδερφή της, η Λόρα μαθαίνει ότι ο Τζουντ Λάραμπι γνωρίζει για την ύπαρξη των λύκων στο Πλαμ Κρικ και ετοιμάζεται να λάβει τα μέτρα του.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Οι μικροί ντέτεκτιβ  Άντι και Λόρα αντιγράφουν τις μεθόδους ενός φανταστικού πράκτορα της Σκότλαντ Γιαρντ, ονόματι Φάρνσντεϊλ Φρίμοντ, προκειμένου να συλλάβουν τον μυστηριώδη κλέφτη του Γουόλνατ Γκρόουβ.

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Κοινωνική-δραματική σειρά, παραγωγής ΡΙΚ.

Επεισόδιο 142ο. Η Χριστίνα λέει στην Τζένη πως ήρθε η ώρα να της αποκαλύψει κάποια πολύ σημαντικά πράγματα για τη ζωή της, πράγματα  που ποτέ δεν βρήκε το κουράγιο να της  πει. Ο ΄Εκτορας για πρώτη φορά  σκέφτεται τι πέρασε η Τζένη και πόσο σκληρό ήταν το ψέμα που αναγκάστηκε να της πει όταν ήρθε στο σπίτι του. Η Χριστίνα αποκαλύπτει στην Τζένη τη μεγάλη αλήθεια. Ο πατέρας της είναι ζωντανός και τον έχει γνωρίσει τελευταία, χωρίς να ξέρει πως είναι ο πατέρας της. Γνώρισε ακόμα και τον παππού της η Τζένη κι εκείνος της είπε τα ίδια ψέματα, το μυστικό έπρεπε να κρατηθεί πάση θυσία. Η Τζένη αρχίζει να καταλαβαίνει. Ο πατέρας της είναι ο πατέρας της Ραφαέλλας, ο Αλέξανδρος Παπάζογλου; Η Χριστίνα ζητά  συγγνώμη που της το έκρυψε…

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

Επεισόδιο 143ο. Η Τζένη φτάνει στην Κύπρο για να συναντήσει τη Ραφαέλλα και επιτέλους να μιλήσει με τον πατέρα της, τον Αλέξανδρο. Είναι  ενθουσιασμένη αλλά και αγχωμένη. Πρώτα όμως θα δώσει αίμα και ευελπιστεί να είναι αυτή συμβατός δότης για να σώσει την αδελφή της, τη Ραφαέλλα. Η  Τζένη  αποκαλύπτει στη Ραφαέλλα την αλήθεια, την ιστορία της μητέρας της και του Αλέξανδρου. Έτσι τέλειωσε όλη αυτή η αναζήτηση του πατέρα της. Και ναι, είναι αδερφές και η Ραφαέλλα έχει ένα λόγο παραπάνω τώρα να ελπίζει ότι η Τζένη μπορεί να είναι ο συμβατός δότης, που θα της δώσει πάλι τη ζωή. Απίστευτη ιστορία, βαθιά συγκίνηση ανάμεσα στις δύο κοπέλες.

Επεισόδιο 144ο. Ο ΄Εκτορας αγωνιά. Θα είναι άραγε η Τζένη συμβατός δότης ή θα έχει αποκαλύψει το μυστικό χωρίς  αποτέλεσμα; Θα ήθελε να δει τη Ραφαέλλα στο νοσοκομείο, αλλά φοβάται την αντίδρασή της. Και η Τζένη αγωνιά για το αν είναι συμβατός δότης, η πιθανότητα που έχει είναι μία στις τέσσερις. Η Χριστίνα έρχεται στην Κύπρο και τρέχει να συναντήσει τον Αλέξανδρο για να του πει την αλήθεια. Ο Αλέξανδρος δεν πιστεύει στα μάτια του, έπειτα από 38 χρόνια η μοιραία συνάντηση. Η Χριστίνα του λέει όλη την αλήθεια.

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Γ΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 42ο. Ο Βίκτορ Ντουμάς φτάνει στην πόλη και στη ζωή της Σίλια, η οποία αλλιώς τον είχε φανταστεί από τις κάρτες του. Η Φραντζέσκα ανακαλύπτει ένα αντικείμενο που ανήκε στον πατέρα της και της κινεί την περιέργεια. Λίγο πριν από το γάμο του, ο δον Χιλάριο πρέπει να φύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι και η Ελίσα μένει μόνη με τον πατέρα της και τη νέα της αδελφή.  Στο μεταξύ, η στρατηγική της Ντιάνα για να ξανακερδίσουν τους πελάτες τους αρχίζει να αποδίδει, οι απογοητεύσεις όμως καραδοκούν και πάλι. Η Μπιάνκα, έπειτα από πίεση που δέχεται, αναγκάζεται να αποδεχθεί την ανήθικη πρόταση του Σεραφίν.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 43ο. Η Αντέλα βλέπει ότι ο Χερμάν βυθίζεται σε κατάθλιψη και για να τον βοηθήσει σκέφτεται κάτι ριψοκίνδυνο. Η Σίλια είναι ενθουσιασμένη με τον Βίκτορ Ντουμάς, ο ενθουσιασμός όμως δεν θα διαρκέσει πολύ. Ο Μπερνάρντο προσφέρεται να εκπροσωπήσει ως δικηγόρος τον Γκαμπριέλ χωρίς να ζητήσει χρήματα από την οικογένεια, απρόσμενα όμως, ο Γκαμπριέλ δηλώνει ότι θα παραδεχτεί την ενοχή του και ότι δεν χρειάζεται δικηγόρο. Ο Κριστόμπαλ  ανακαλύπτει το βρόμικο μέρος της συμφωνίας με το νέο συνεργάτη της Μπιάνκα και η απογοήτευσή του είναι τεράστια.

 

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ 

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον –  GR

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«The blacksmith»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1922.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 21΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ δουλεύει για τον σιδερά του χωριού με τον οποίο δεν τα πάει καθόλου καλά, αλλά ούτε και με τους πελάτες.

«The love nest»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1923.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 23΄

Υπόθεση: Μετά τη διάλυση του αρραβώνα του, ο Μπάστερ φεύγει για ένα μακρινό ταξίδι στη θάλασσα για να ξεχάσει.

 

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

 

21:50 ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  

«Βαριετέ»

Δράμα, παραγωγής 1985.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άρης Σταύρου.

Παίζουν: Βαγγέλης Γερμανός, Δέσποινα Γερουλάνου, Νικήτας Τσακίρογλου, Όλια Λαζαρίδου, Μίμης Χρυσομάλλης, Λευτέρης Βογιατζής, Ντόρα ΒολανάκηΘέμις ΜπαζάκαΆλκης Παναγιωτίδης, Δέσπω Διαμαντίδου, Γιώργος Νέζος, Κώστας Μπαλαδήμας.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Ένας σκηνοθέτης βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του με έντονα

υπαρξιακά και προσωπικά προβλήματα σχετικά με τη δημιουργία και την αμφίβολη ευτυχία που φέρνει στη ζωή του καλλιτέχνη. Έτσι λοιπόν προσπαθεί να ζήσει την περιπέτεια μιας ταινίας, ενώ οι ήρωές του προσπαθούν να ζήσουν μια πραγματική περιπέτεια.

Βραβεία-Διακρίσεις:

Η ταινία τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985 με τα εξής βραβεία: Καλύτερης ταινίας, καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου, καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου μακιγιάζ.

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

 

μικροΦΙΛΜ

23:30 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ (Ε) W

α) «Μαριονέτα»

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2007.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μίνως Νικολακάκης.

Μουσική: Μάριος Στρόφαλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Πρωταγωνιστεί ο Μανώλης Μαυρομματάκης.

Διάρκεια: 11΄

Υπόθεση: Μια φορά και έναν καιρό, σε μια απομονωμένη καλύβα, στην κορυφή ενός χιονισμένου λόφου, ζει ένας παιχνιδοποιός, αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Μοναδική ασχολία του παιχνιδοποιού, το σκάκι. Χρειάζεται οπωσδήποτε έναν αντίπαλο. Δεν έχει άλλη λύση, παρά να τον κατασκευάσει ο ίδιος. Μία ξύλινη μαριονέτα. Πόσο καλός αντίπαλος μπορεί να είναι όμως μία άψυχη ξύλινη μαριονέτα; Εκτός και αν…

β) «Το πατάρι»

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μίνως Νικολακάκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αντώνης Δαγκλίδης.

Ηχοληψία: Μαρίνος Αθανασόπουλος.

Μοντάζ: Κώστας Μακρινός.

Μουσική: Μηνάς Αλεξιάδης.

Πρωταγωνιστούν: Μάνος Βακούσης, Μάξιμος Μουμούρης, Ελένη Καλαμίδα, Μαριάννα Λαμπίρη.

Διάρκεια: 18΄

Υπόθεση: O Μάνος, ένας 50χρονος χωρισμένος πατέρας, ακούει τον ήχο ενός πιάνου, από κάπου, στο καινούργιο του διαμέρισμα όπου έχει μετακομίσει. Παράλληλα, δέχεται την κορούλα του για να περάσουν χρόνο μαζί, η οποία όμως είναι ψυχρή απέναντί του. Κάποια στιγμή, συνειδητοποιεί πως η μουσική που ακούγεται έρχεται από το πατάρι και πάει να κοιτάξει. Εκεί, ανακαλύπτει κάτι που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα.

 

ΤΡΙΤΗ, 4/4/2017

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

24:00 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ   W

«Bref»

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρα 24:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βραβευμένο κοινωνικό ντοκιμαντέρ «Bref» με θέμα την απάνθρωπη πρακτική της κλειτοριδεκτομής σε κορίτσια και γυναίκες, κυρίως σε χώρες της Αφρικής.

Γυναίκες αλλά και άνδρες από την Αφρική, μετανάστες στην Ισπανία, μιλούν για το πανάρχαιο έθιμο του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, ενώ μέσα από τις εξομολογήσεις τους αποκαλύπτεται η σύγκρουση της παράδοσης ενός παλιού κόσμου με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μία νέα παγκόσμια κοινότητα.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου είναι η διεθνολόγος-ερευνήτρια Νέλλη Καμπούρη από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, η πρόεδρος της Οργάνωσης των Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής στην Ελλάδα, Λορέτα Μακόλεϊ, και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ Χριστίνα Πιτούλη, η οποία ταξίδεψε από τη Βαρκελώνη, όπου ζει μόνιμα, ειδικά για την εκπομπή.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

01:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ (Ε) ημέρας

02:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

03:15 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ (Ε) ημέρας από τις 15:00

03:45 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας 

05:45 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε) ημέρας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Επεισόδια 22ο & 23ο

07:30 «Zoυ» (Zou) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 41ο & 42ο

08:00 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 21ο & 22ο

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Τρομερά έντομα με τον Ντομινίκ Μόναχαν» (Wild things with Dominic Monaghan)

Επεισόδιο 3ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)

«Νέοι σεφ, νέοι κανόνες» (New chefs, new rules)

Σειρά ντοκιμαντέρ lifestyle και γαστρονομίας 8 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Επεισόδιο 8ο: «Stephanie Le Quellec»

 

ΕΛΛΗΝΙΚH TAINIA

10:20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Στα σύνορα της προδοσίας»

Κατασκοπική δραματική περιπέτεια, παραγωγής 1968.

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας.

Σενάριο: Αντώνης Δαυίδ, Σταμάτης Φιλιππούλης.

Μουσική: Νίκος Ιγνατιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Παπακωνσταντής.

Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Ανδρέας Μπάρκουλης, Καίτη Παπανίκα, Ίλυα Λιβυκού, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Κλέρης, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μπάρτης, Βέρα Κρούσκα, Άλκης Γιαννακάς, Στέφανος Στρατηγός, Χάρης Παναγιώτου, Γιώργος Βελέντζας, Χρήστος Κεφάλας, Λάζος Τερζάς, Κώστας Παπαχρήστος, Ραφαήλ Ντενόγιας, Γιώργος Οικονόμου, Μανώλης Δεστούνης, Ανδρέας Βεντουράτος, Γιάννης Βασιλείου, Γιάννης Πετράκης, Μαξ Ρόμαν.

Διάρκεια: 117΄

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

Υπόθεση: Ένας μυστικός πράκτορας των Σοβιετικών, που δουλεύει στην Κα-Γκε-Μπε, ο Γιώργος Δημήτριεβιτς, φτάνει στην Ελλάδα με σκοπό να αποσπάσει στοιχεία και πληροφορίες για μια μυστική βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ, στην Κοζάνη. Εκεί, θα συναντήσει μια γυναίκα που μένει κοντά στη βάση, καθώς και μια δασκάλα από ένα γειτονικό χωριό. Η δασκάλα έχει έναν ξάδελφο, που είναι ο ταγματάρχης της ελληνικής αντικατασκοπίας Κώστας Δήμου, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή να βρει και να συλλάβει τον επικίνδυνο κατάσκοπο. Τελικά θα καταφέρει να τον συλλάβει και στη δίκη του στρατοδικείου, που γίνεται, θα αποκαλυφθεί ότι ο Σοβιετικός πράκτορας που συνέλαβε, δεν είναι άλλος από τον αδελφό του, ο οποίος την περίοδο του εμφύλιου πολέμου μεταφέρθηκε σε σοβιετικό στρατόπεδο…

Βραβεία-Διακρίσεις:

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 η ταινία κέρδισε το βραβείο αρτιότερης παραγωγής, σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου (Κώστας Πρέκας) και Β΄ γυναικείου ρόλου (Ίλυα Λιβυκού).

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Ίλυα Λιβυκού) στο Φεστιβάλ Cambridge Boston (ΗΠΑ) 1969.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ   W

Καθημερινό μαγκαζίνο με επίκεντρο τη γυναίκα, που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και η Αθηνά Καμπάκογλου.

Εκπομπή 23η  

13:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  W

Με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

 «Καρότο»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 40ό

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 104ο  (τελευταίο) και το 1ο (Ε)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«The love nest» (Eπανάληψη από την Τρίτη 04/04/2017, στις 21:00)

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ –  GR  

(THE LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE) – Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Οικογενειακή σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 7ο. Θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο ενός αγρότη, ο γιατρός Μπέικερ, διστάζει να αντικρίσει την έγκυο χήρα του. Παραιτείται από τα καθήκοντά του, αφήνοντας στο πόδι του έναν εγωκεντρικό γιατρό από τη Φιλαδέλφεια και αποφασίζει να ασχοληθεί με τις αγροτικές εργασίες.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 8ο. Η δεσποινίς Μπιντλ μιλάει στους μαθητές για τον Αμερικανικό Εμφύλιο. Η Μέρι Ίνγικαλς καταφέρνει να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, κάνοντας θελήματα για δύο μυστηριώδεις νεοφερμένους που πολέμησαν με τους Νότιους. Οι κάτοικοι του Γουόλνατ Γκρόουβ, όμως, δεν ξέρουν τι να υποθέσουν όταν ένα αστυνομικό απόσπασμα καταφτάνει στην πόλη και τη μετατρέπει σε φρούριο, προκειμένου να συλλάβει τους δύο ξένους.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Κοινωνική-δραματική σειρά, παραγωγής ΡΙΚ.

Επεισόδιο 145ο. Ο Αλέξανδρος ζητά για την ώρα να μη μιλήσουν για τη σχέση που τους συνδέει, θα δουν πρώτα τι θα γίνει με την υγεία της Ραφαέλλας, αν θα είναι η Τζένη ο συμβατός δότης. Ο Αλέξανδρος θέτει τον ΄Εκτορα προ των ευθυνών του, τον κατηγορεί με βαριά λόγια και τον διώχνει  από τη ζωή του. Ο ΄Εκτορας παθαίνει εγκεφαλικό. Ο Ανδρέας δεν λέει στη μητέρα του τον πραγματικό λόγο που αναβάλλουν το γάμο τους. Το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό, η Τζένη είναι συμβατός δότης, γίνεται η επέμβαση και όλοι εύχονται να πετύχει η μεταμόσχευση.

Επεισόδιο 146ο. Η Τζένη αισθάνεται πολύ καλύτερα. Θέλει τόσο πολύ να πετύχει αυτή η μεταμόσχευση και μετά να πετύχει και η εξωσωματική, της λέει ο Ανδρέας πού θα πάει στο Λονδίνο, για να αρχίσει τη διαδικασία. Ο γιατρός είναι αισιόδοξος, ο οργανισμός της Ραφαέλλας δείχνει να αποδέχεται τη μεταμόσχευση. ΄Ερχεται η Μιράντα, η οποία ακόμη δεν γνωρίζει ότι η Τζένη και η Ραφαέλλα είναι αδελφές. Ο ΄Εκτορας είναι πολύ σοβαρά, έχει υποστεί και καρδιακό επεισόδιο και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

 

Επεισόδιο 147ο. Ο αστυνόμος ψάχνει και πάλι τον Βασίλη. Ο Αλέξανδρος ανακοινώνει στη Χριστίνα το θάνατο του ΄Εκτορα, ακόμα δεν θέλει να το πει στη Ραφαέλλα. Ο γιατρός εξετάζει τη Ραφαέλλα, σε λίγο θα ξέρουν τα αποτελέσματα. ΄Εχει πετύχει η μεταμόσχευση;  Μετά την κηδεία, η αστυνομία συλλαμβάνει τον Βασίλη για το θάνατο της πρώην γυναίκας του.

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Γ΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 44ο. Στο κατάστημα του Χερμάν γίνεται ληστεία, γεγονός που προκαλεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον Χερμάν και στην Αντέλα. Η Ελίσα ανακαλύπτει τον ένοχο, όμως υπόσχεται να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του. Στο εργοστάσιο η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται για την Ντιάνα που υπογράφει μια νέα συμφωνία, ενώ ο ανδρισμός του Σαλβαδόρ τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους εργάτες. Η Μπιάνκα είναι έτοιμη να ενδώσει στον Σεραφίν Αραμπούρου, προκειμένου ο Ροδόλφο να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στην Ιταλία. Διαφορετικά, η συμφωνία δεν θα κλείσει.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 45ο. Η δόνα Ντολόρες ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να φύγει από το σπίτι και η Μπιάνκα της προτείνει να μείνει στο πατρικό της μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όμως τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Στο εργοστάσιο οι εργάτες συνεχίζουν την κοροϊδία προς τον Σαλβαδόρ, γιατί υπακούει σε διαταγές της Ντιάνα. Εκείνος θίγεται και επηρεάζεται η σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του. Από την άλλη πλευρά, η Φραντζέσκα προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Ιζαμπέλ Γκουζμάν μέσω του Μπενζαμίν. Η ιστορία αυτής της άγνωστης τραγουδίστριας θα την επηρεάσει περισσότερο από όσο περίμενε και θα τη βοηθήσει επίσης να πάρει μια σημαντική απόφαση για τη ζωή της.

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον –  GR

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«The high sign»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1921.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 21΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ φτάνει σε μια άγνωστη πόλη και βρίσκει δουλειά σ’ ένα κέντρο σκοποβολής, όπου τον βάζουν σωματοφύλακα σ’ έναν εκατομμυριούχο, όμως μπλέκει με μια συμμορία που απαιτεί να δολοφονήσει το αφεντικό του.

«The electric house»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1922.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 22΄

Υπόθεση: Από μια παρεξήγηση ο Μπάστερ βρίσκεται σ’ ένα πλουσιόσπιτο να παριστάνει τον ηλεκτρολόγο και να προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα αυτόματο σύστημα. Του αρέσει η κόρη του σπιτιού, όμως εμφανίζεται  ο αληθινός ηλεκτρολόγος που για να τον εκδικηθεί χαλάει ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

22:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΠΑΠ – ΛΟΤΤΟ (Μ) W

 

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

22:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ  

«Παγωμένο ποτάμι» (Frozen river)

Δραματική περιπέτεια, παραγωγής ΗΠΑ 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κόρτνεϊ Χαντ.

Παίζουν: Μελίσα ΛίοΜίστι Άπχαμ, Τσάρλι ΜακΝτέρμοτΜάικλ Ο’ Κιφ.

Διάρκεια: 93΄

Υπόθεση: Η Ρέι Έντι, μια Αμερικανίδα που ζει στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, είναι έτοιμη να αγοράσει το σπίτι των ονείρων της για τη μικρή της οικογένεια. Αλλά όταν ο τζογαδόρος άντρας της τους παρατάει, παίρνοντας μαζί του όλες της τις οικονομίες, η Ρέι βρίσκεται μόνη με δύο ανήλικα παιδιά και χωρίς σεντ στην τσέπη της. Στην προσπάθειά της ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του άντρα της, συναντά, μάλλον ανορθόδοξα, τη Λίλα Λίτλγουλφ, ένα μοναχικό κορίτσι της φυλής των Μοχόκ, η οποία της προτείνει ένα σχέδιο για να βγάλει γρήγορα λεφτά. Το σχέδιο είναι υψηλής επικινδυνότητας: παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών πάνω στο παγωμένο ποτάμι Σεντ Λόρενς με περιπολίες αστυνομικών και στις δύο όχθες του παγωμένου ποταμού. Μέσα στην απόγνωσή της και στην επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση χρημάτων, η Ρέι δέχεται την προσφορά: θα τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό της. Τα λεφτά μισά-μισά. Στην αρχή, όσο ο πάγος είναι συμπαγής, η δουλειά προχωράει, αλλά, καθώς αναλαμβάνουν κι άλλες αποστολές και ο πάγος αρχίζει να λιώνει, η Ρέι και η Λίλα θ’ ανακαλύψουν ότι η λαθραία μεταφορά μεταναστών έχει πολύ περισσότερες και βαθύτερες συνέπειες από την επικινδυνότητα του παράνομου. Περισσότερους από έναν αστάθμητους παράγοντες…

Βραβεία / Υποψηφιότητες:

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2008.

Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σεναρίου και Α΄ γυναικείου ρόλου).

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

24:00 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (Ε)  W

Τριάντα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας το «Μονόγραμμα» στη δημόσια τηλεόραση έχει καταγράψει με μοναδικό τρόπο τα πρόσωπα που σηματοδότησαν με την παρουσία και το έργο τους την πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική πορεία του τόπου μας. «Εθνικό αρχείο» έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο του Τύπου και για πρώτη φορά το 2012 η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε και βράβευσε οπτικοακουστικό έργο, απονέμοντας στους δημιουργούς παραγωγούς και σκηνοθέτες Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου τους και ιδίως για το «Μονόγραμμα» με το σκεπτικό ότι: «…οι βιογραφικές τους εκπομπές αποτελούν πολύτιμη προσωπογραφία Ελλήνων που έδρασαν στο παρελθόν αλλά και στην εποχή μας και δημιούργησαν, όπως χαρακτηρίστηκε, έργο “για τις επόμενες γενεές”».

Η ιδέα της δημιουργίας ήταν του παραγωγού-σκηνοθέτη Γιώργου Σγουράκη, προκειμένου να παρουσιαστεί με αυτοβιογραφική μορφή η ζωή, το έργο και η στάση ζωής των προσώπων που δρουν στην πνευματική, πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και γενικότερα στη δημόσια ζωή, ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους παρέμβαση και να διατηρηθεί ατόφιο το κινηματογραφικό ντοκουμέντο.

Η μορφή της κάθε εκπομπής έχει σκοπό την αυτοβιογραφική παρουσίαση (καταγραφή σε εικόνα και ήχο) ενός ατόμου που δρα στην πνευματική, καλλιτεχνική, πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική και γενικά στη δημόσια ζωή, κατά τρόπο που κινεί το ενδιαφέρον των συγχρόνων του.

 

«Κώστας Βαρώτσος» (γλύπτης – καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ)

Ο γνωστός και διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος, μας περιγράφει την εικαστική διαδρομή της ζωής του στο «Μονόγραμμα» αυτής της εβδομάδας.

Με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο, έγινε ευρέως γνωστός από το πλατύ κοινό με τον περίφημο γυάλινο «Δρομέα» του. Τα έργα του από γυαλί, μέταλλο και πέτρα, με το γυαλί να κυριαρχεί, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των φιλότεχνων αλλά και του απλού λαού, έγιναν οικεία, κτήμα του.

Τα ανήσυχα εφηβικά χρόνια σε πόλεις της ελληνικής επαρχίας την εποχή της χούντας αλλά και τα ταξίδια στο εξωτερικό, η πρώτη γνωριμία με τα μουσεία της Ευρώπης, τον καθόρισαν εν πολλοίς. Ήταν απ’ αυτά τα παιδιά που είχαν ταλέντο από μικρά. Κι έβλεπε την Τέχνη σαν ένα παράθυρο ελευθερίας και αυτονομίας.

Με σπουδές στην Ιταλία, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης αλλά και στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Fullbright, ο Κώστας Βαρώτσος, έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία. Επίσης, συμμετείχε σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχει κάνει, ήταν ο «Ποιητής» στην Κύπρο το 1983. Το έργο είναι φτιαγμένο όλο από γυαλί και υπήρξε (ως προς το υλικό κατασκευής) ο πρόδρομος του θρυλικού «Δρομέα» που έκανε τον Κώστα Βαρώτσο ευρύτερα γνωστό.

Ο «Δρομέας» έγινε ύστερα από ένα τηλεφώνημα του Σταύρου Ξαρχάκου, που ήταν τότε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο της Αθήνας. «Θέλω ένα έργο για την Αθήνα» του είπε. Έργο συμβολικό ο «Δρομέας», είχε την ατυχία να στηθεί στην Ομόνοια, επάνω ακριβώς από το χώρο που αργότερα θα γίνονταν τα έργα για το Μετρό! Έπρεπε να μετακινηθεί, πράγμα αδύνατον, γι’ αυτό… κατεδαφίστηκε και ξαναφτιάχτηκε σε άλλη περιοχή από την αρχή.

Ακολούθησαν τα «Συγκοινωνούντα Δοχεία» στην πλατεία του Ρέντη, το έργο στο Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας κ.ά. Έργα του κοσμούν πλατείες και κτίρια σε πολλές ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις, καθώς και στην Κίνα, τη Βραζιλία κ.ά.

Από τα κορυφαία και εντυπωσιακότερα έργα του είναι το ναυαγισμένο πλοίο, στο οποίο πνίγηκαν 81 Αλβανοί μετανάστες και το οποίο μετέτρεψε σε έργο Τέχνης. Το έργο με το συμβολικό τίτλο «Landing» (απόβαση) βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένο στο λιμάνι του Ότραντο.

Παραγωγός: Γιώργος Σγουράκης.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Πλαϊτάκης.

Φωτογραφία: Στάθης Γκόβας.

Ηχοληψία: Νίκος Παναγοηλιόπουλος.

Μοντάζ: Σταμάτης Μαργέτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Σγουράκης.

 

 

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

 

00:30 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Κυρίες και κύριοι» (Signore e signori / The birds, the bees and the Italians)

Κωμωδία, παραγωγής Ιταλίας 1966.

Σκηνοθεσία: Πιέτρο Τζέρμι.

Παίζουν: Βίρνα Λίζι, Γκαστόνε Μοσκίν, Νόρα Ρίτσι, Αλμπέρτο Λιονέλο, Όλγκα Βίλι, Φράνκο Φαμπρίτζι, Τζίτζι Μπαλίστα.

Διάρκεια: 115΄

Υπόθεση: Πρόκειται για σπονδυλωτή ταινία με τρεις (3) διαφορετικές ιστορίες με κοινό όμως θέμα: τον έρωτα, το φλερτ, το ερωτικό γαϊτανάκι των παντρεμένων ζευγαριών, όχι όμως μεταξύ τους.

Η ταινία παρουσιάζει τρεις ιστορίες αγάπης, που διαδραματίζονται στο Τρεβίζο τη δεκαετία του ’60. Στην πρώτη, ένας ψευτο-Ντον Τζοβάνι εμπιστεύεται την ανικανότητά του στο γιατρό του, αλλά αυτός κουτσομπολεύει τον ασθενή του σε φιλική παρέα. Στη δεύτερη, ένας τραπεζικός υπάλληλος -καταπιεσμένος σύζυγος και πατέρας- τολμά να πάει κόντρα στο κατεστημένο. Αποφασίζει, λοιπόν, ν’ απαλλαγεί από την καταπιεστική γυναίκα του και να κάνει καινούργια αρχή με μια νεότερή του, σερβιτόρα σε μπαρ. Τέλος, στην τρίτη ιστορία, μερικά αγόρια εκμεταλλεύονται την ευγνωμοσύνη μιας αφελούς κοπέλας από την περιοχή.  Ο πατέρας της τους στηλιτεύει, αλλά αποσύρει όλες τις ενέργειές του μετά την επανόρθωση και τους σώζει από τη φυλακή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 5/4/2017

Η ταινία, που στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Κυρίες και κύριοι», στην Αγγλία  «Τα πουλάκια, οι μέλισσες και οι Ιταλοί» και στη Γαλλία «Ωραίες κυρίες, κατεργάρηδες άντρες», αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα της ιταλικής κωμωδίας της δεκαετίας του ’60.

Η ταινία έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ αυτών:

  • Χρυσό Φοίνικα στο 20ό Φεστιβάλ των Καννών το 1966 (εξ ημισείας με την ταινία «Ένας άντρας, μία γυναίκα» του Κλοντ Λελούς).
  • Υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες 1967, για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

02:30 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ (Ε) ημέρας

03:45 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

04:30 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

06:00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ – Επεισόδιο 8ο (Ε) ημέρας

 

ΠΕΜΠΤΗ, 6/4/2017

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Επεισόδια 24ο & 25ο

07:30 «Zoυ» (Zou) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 43ο & 44ο

 

08:00 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 23ο & 24ο 

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Τρομερά έντομα με τον Ντομινίκ Μόναχαν» (Wild things with Dominic Monaghan)

Επεισόδιο 4ο 

 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)

«EAT, COOK, LOVE» 

Επεισόδιο 1ο

 

ΕΛΛΗΝΙΚH TAINIA

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  GR

«Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος»

Κομεντί, κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, παραγωγής 1960.

Κομεντί, παραγωγής 1960.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης.

Παίζουν: Σταύρος Ξενίδης, Κώστας Παπαχρήστος, Νίκος Φέρμας, Ντίνος Ηλιόπουλος, Τζένη Καρέζη, Λουΐζα Μπατίστα, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Τζόλυ Γαρμπή, Ρίκα Διαλυνά, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Διονύσης Παγουλάτος, Τάκης Βάβαλης.

Διάρκεια: 75΄

ΠΕΜΠΤΗ, 6/4/2017

 

Υπόθεση: Ένας φτωχός και έντιμος υπάλληλος, ο Γρηγόρης, έχει σαγηνευτεί από την τσαχπίνα αλλά κακομαθημένη κόρη του αφεντικού του, την Τζούλια. Κάποια στιγμή του κάνει κι εκείνη τα γλυκά μάτια, περισσότερο για να τον περιπαίξει και να διασκεδάσει μαζί του. Ο Γρηγόρης όμως πέφτει στην παγίδα. Από την άλλη, ο πατέρας της Τζούλιας γίνεται έξω φρενών όταν μαθαίνει τα καμώματά του και τον απολύει, φοβούμενος όμως μήπως ο απολυθείς υπάλληλος αποκαλύψει τις ρεμούλες του, τον προσλαμβάνει εκ νέου. Η Τζούλια συνεχίζει να βγαίνει μαζί με τον Γρηγόρη και να διασκεδάζει με το «κοροϊδάκι» της, μέχρι που τον ερωτεύεται για τα καλά και τον επιλέγει για σύζυγό της.

 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ   W

Καθημερινό μαγκαζίνο με επίκεντρο τη γυναίκα, που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και η Αθηνά Καμπάκογλου.

Εκπομπή 24η

13:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  W

Με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

 «Μπρόκολο»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

 

14:15 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 41ο

 

14:30 «Γιάκαρι» (Yakari) (Ε)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 2ο & 3ο 

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«The electric house» (Eπανάληψη από την Τετάρτη 05/04/2017, στις 21:00)

 

ΠΕΜΠΤΗ, 6/4/2017

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ –  GR  

(THE LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE) – Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Οικογενειακή σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 9ο. Ο αχυρώνας των Γκάρβεϊς παίρνει φωτιά και μαζί του καίγεται η ετήσια σοδειά της οικογένειας. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει μένει τίποτα που να μπορεί να  του αποφέρει έσοδα, ο περήφανος Τζόναθαν αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια του προσφέρεται. Ακόμα και ο γάμος του τίθεται σε δοκιμασία, όταν αρνείται τη συμπαράσταση της συζύγου του, Άλις.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 10ο. Ένας διάσημος μποξέρ, που έχει θυσιάσει την υγεία του και τη σχέση με την οικογένειά του για το μοναδικό επάγγελμα που γνωρίζει, φτάνει στο Γουόλνατ Γκρόουβ και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πιο κρίσιμο αγώνα της ζωής του.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Κοινωνική-δραματική σειρά. παραγωγής ΡΙΚ.

Επεισόδια 148ο, 149ο, 150ό

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Γ΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 46ο. Η Καρολίνα προσφέρεται να βοηθήσει οικονομικά τον Χερμάν και την Αντέλα μετά την κλοπή και ενώ ο Χερμάν αρνείται κατηγορηματικά, η Αντέλα τον πείθει ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Η Μπιάνκα προσπαθεί να συμφιλιώσει τη δόνα Ντολόρες με τον Ροδόλφο, αυτός όμως αρνείται να τη δεχτεί πίσω στο σπίτι και εκείνη απογοητευμένη ζητάει τη μεσολάβηση του Κριστόμπαλ. Η Σίλια λαμβάνει μια επιστολή από την Αουρόρα, με την οποία την ενημερώνει ότι διακόπτει κάθε σχέση μαζί της. Ο Βίκτορ προσπαθεί να την παρηγορήσει και να της τονώσει την αυτοπεποίθηση.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 47ο. Χάρη στην οικονομική βοήθεια της Καρολίνα, ο Χερμάν και η Αντέλα τακτοποιούν τα χρέη τους, όμως τώρα η Καρολίνα αισθάνεται ότι μπορεί να επεμβαίνει στο κατάστημα. Μετά το φιλί του Βίκτορ Ντουμάς, η Σίλια αισθάνεται μπερδεμένη. Το ίδιο μπερδεμένη είναι και η Καρολίνα, καθώς η Ελίσα προσπαθεί να την παγιδεύσει, με σκοπό να αποδείξει στον δον Ρικάρντο ότι η μεγαλύτερη κόρη του είναι διαταραγμένη. Η Μπιάνκα και ο Κριστόμπαλ προσπαθούν να πείσουν τον Ροδόλφο να συγχωρέσει τη μητέρα τους και να την αφήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Η Μαρίνα, έχοντας βαρεθεί να είναι συνεχώς η τελευταία προτεραιότητα για τον άντρα της, παίρνει μια απόφαση που θα τον εκπλήξει.

 

ΠΕΜΠΤΗ, 6/4/2017

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

21:00  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινιεσ μικρου μηκουσ του Μπάστερ κΙτον –  GR

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«Cops»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1922.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 20΄

Υπόθεση: Ένα μπέρδεμα και ο Μπάστερ βρίσκεται να τον κυνηγούν εκατοντάδες αστυνομικοί.

«The ballonatic»

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 1923.

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κίτον.

Διάρκεια: 24΄

Υπόθεση: Ο Μπάστερ βρίσκεται κατά λάθος πάνω σ’ ένα αερόστατο που και πέφτει σε μια ερημιά, όπου συναντά μια γυναίκα και αρχίζουν διάφορες περιπέτειες.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

22:00 ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΠΑΠ – ΤΖΟΚΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟ (Ζ) W 

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

22:15 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ (Ε)  W

«Σύκα Κύμης»

Άραγε ποιος ξέρει ότι κάθε φορά που δοκιμάζει το ξερό σύκο της Κύμης ή για την ακρίβεια αυτά τα ταιριαστά κολλημένα μεταξύ τους ανοιχτά συκαλάκια, τρώει μια «ασκάδα»;

Και πόσοι ξέρουν ότι πίσω από μία ασκάδα, κρύβεται μια πανάρχαιη χειροποίητη, κοπιαστική εργασία; Ότι κάθε σύκο περνάει περισσότερα από 7 χέρια, που με τίποτα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα μηχανήματα;

Ποιος ξέρει πως πίσω από κάθε γλυκιά μπουκιά, το σύκο ξεραίνεται στον ήλιο, θειαφίζεται, τρέφεται και στεγνώνει με την αύρα της θάλασσας μέχρι να παντρευτεί στις «ασκάδες», μέσα από μια διαδικασία που το τρέφει επί ένα μήνα με τον τελευταίο, δυνατό ήλιο του καλοκαιριού;

Και ποιος αλήθεια γνωρίζει τι διαφορά έχει η γεύση του ΠΟΠ σύκου της Κύμης από τα υπόλοιπα σύκα της χώρας;

Δύο οικογένειες, δύο βίοι παράλληλοι, που μας ξεναγούν στα ορεινά συκοχώρια της Εύβοιας. Από τον αρχαίο συκοφάντη μέχρι τις υγιεινές μπάρες σύκου με πορτοκάλι δεν έχει αλλάξει τίποτα και όλα είναι διαφορετικά.

ΠΕΜΠΤΗ, 6/4/2017

Οι «Τοπικές Κουζίνες» μας ξεναγούν στα μυστικά της καλλιέργειας, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μοναδικού, λεπτόφλουδου σύκου της Κύμης, μας το μαγειρεύουν γλυκό και αλμυρό, παραδοσιακό και μεταμοντέρνο, μέσα από δύο οικογενειακές ιστορίες που ξετυλίγονται στις καταπράσινες πλαγιές της ανατολικής Εύβοιας.

Κείμενα-αφήγηση: Ελένη Ψυχούλη.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεχαγιάς.

Έρευνα: Ζένια Αναστασιάδου, Αλεξάνδρα Σαλιμπά.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Μοντάζ: Αμαλία Πορλίγκη.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Βεϊόγλου.

Production Design: Αρετή Βαρδάκη.

Παραγωγή: Πάνος Παπαδόπουλος / Prosenghisi Film&Video.

Website: www.prostv.com

Facebook εκπομπής: Topikes Kouzines.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

23:00  EUROLEAGUE SHOW  (Z) GR  

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

00:30 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ (Ε) ημέρας

01:45 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

02:30  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ (Ε) ημέρας από τις 15:00

03:00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «EAT, COOK, LOVE»

04:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

06:00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ – Επεισόδιο 10ο  (Ε) ημέρας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/4/2017 

 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR

07:00 «Ολίβια» (Olivia) (Ε)

Οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας, που θα ολοκληρωθεί σε 76 επεισόδια.

Επεισόδια 26ο & 27ο

07:30 «Zoυ» (Zou) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI), παραγωγής Γαλλίας 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 52 επεισόδια.

Επεισόδια 45ο & 46ο

 

08:00 «Λούλου Ζίπαντου» (Lulu Zipadoo / Lulu Vroumette) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (3D Animation), παραγωγής Γαλλίας 2011-2013, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 25ο & 26ο

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

 

08:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Τρομερά έντομα με τον Ντομινίκ Μόναχαν» (Wild things with Dominic Monaghan)

Επεισόδιο 5ο 

09:30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (E)

«EAT, COOK, LOVE»

Eπεισόδιο 2ο

 

ΕΛΛΗΝΙΚH TAINIA

10:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ GR

«Ο παλιάτσος»

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1968.

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης.

Μουσική: Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης.

Παίζουν: Σταύρος Παράβας, Άννα Ιασωνίδου, Λαυρέντης Διανέλλος, Άννα Μαντζουράνη, Χρήστος Τσαγανέας, Νικήτας Πλατής, Νίτσα Τσαγανέα, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Παπαζήσης, Μαρίκα Νέζερ, Ερρίκος Κονταρίνης, Γιώργος Γρηγορίου, Πόπη Δεληγιάννη, Γιάννης Φύριος, Ρένα Πασχαλίδου, Γιώργος Κυριακίδης, Νίκος Πασχαλίδης, Ειρήνη Κουμαριανού, Νίκος Νεογένης, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Άννα Σταυρίδου, Έμυ Ζάννου, Μαρία Φαμέλη.

Διάρκεια: 90΄

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/4/2017 

Υπόθεση: Ο Σταύρος τελειώνει τη στρατιωτική του θητεία, νοικιάζει ένα δωματιάκι στο σπίτι της κυρίας Ολυμπίας και, με τη βοήθεια ενός φίλου του, βρίσκει δουλειά. Ο Σταύρος, όμως, δεν μπορεί να πει ψέματα κι αυτό θα του κοστίσει τρεις διαδοχικές απολύσεις από τις δουλειές, τις οποίες θα προσπαθήσει να κάνει. Παράλληλα, ερωτεύεται μια τυφλή κοπέλα, την οποία θα βοηθήσει να ξαναβρεί την όρασή της, με τη βοήθεια ενός χειρουργού. Το ζευγάρι θα φτιάξει ένα δικό του κουκλοθέατρο, προσφέροντας διασκέδαση στα παιδιά.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

12:15 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ   W

Καθημερινό μαγκαζίνο με επίκεντρο τη γυναίκα, που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και η Αθηνά Καμπάκογλου.

Εκπομπή 25η

 

13:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ  W

Με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2.

 «Πατάτα»

 

14:15  ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ –  W   (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ) 

Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής» προτείνει αποδράσεις -τί άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή  πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/4/2017 

 

Επεισόδιο 11ο: «Κήπος Διομήδους»

Ένας μικρός κήπος της Εδέμ «δύο βήματα» από τα σπίτια μας.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένα μέρος που προσφέρεται για μεγάλες αποδράσεις στη φύση.

Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους είναι ένα από τα περιβαλλοντικά κοσμήματα της Αττικής. Από το σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω αυτή η όαση πρασίνου, διεθνών προδιαγραφών, απέχει ελάχιστα και συνολικά από την Ομόνοια μόλις οκτώ χιλιόμετρα.

Αυτός ο μικρός επίγειος παράδεισος, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Αιγάλεω στο Χαϊδάρι (περιοχή Δαφνί) και αναπτύσσεται σε μια έκταση 1.860 στρεμμάτων, στοιχεία που τον καθιστά τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου.

Στον ανθώνα του περιμένουν να σε ταξιδέψουν χιλιάδες φυτά. Χωρίς να το καταλάβεις, περπατώντας μερικές εκατοντάδες μέτρα, ανάμεσα σε παρτέρια και βραχόκηπους, έχεις πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου ακριβώς, από τα περίπου 2.500 είδη φυτών (επί συνόλου 4.000) του κήπου. Φυτά από την Ασία, από την Αυστραλία, το Νότο της Ευρώπης και το Βορρά της Αφρικής.

Θα δεις κάκτους σε θερμοκήπια, μια εντυπωσιακή συστάδα μπαμπού, ιστορικά φυτά, φυτά με θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες, οικονομικά φυτά.

Το νερό είναι στοιχείο με έντονη παρουσία στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Εκτός από το ρέμα που τον διασχίζει στον ανθώνα υπάρχουν 25 λίμνες.

Ο δενδρώνας του είναι μια μικρή ζούγκλα. Εκτός από τα δέντρα της Μεσογειακής χλωρίδας, υπάρχουν βορειοαμερικανικές σεκόγιες με ύψος -οι συγκεκριμένες- που ξεπερνούν τα 20 μέτρα, κέδροι από τον Άτλαντα και τα Ιμαλάια,  κινεζική γλεδίσχια, ένα ζωντανό απολίθωμα, διότι υπάρχει στη Γη εδώ και 250 εκατομμύρια χρόνια κ.ά.

Αξίζει τον κόπο να ανέβεις από τους φροντισμένους δασικούς δρόμους του βοτανικού κήπου στα ψηλότερα σημεία του. Θα νιώσεις ότι κάνεις χαμηλή πτήση πάνω από το Λεκανοπέδιο.

Στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, επίσης,  οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αρπακτικά πτηνά και να πάρουν μια γεύση από την πανάρχαια τέχνη της γερακοτροφίας. Γεράκια, πετρίτες, κουκουβάγιες και μπούφοι δίνουν ένα σόου ικανοτήτων με ιλιγγιώδεις πτήσεις μερικά εκατοστά πάνω από τα κεφάλια των θεατών.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος.

Ηχοληψία: Κοσμάς Πεσκελίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου.

Παραγωγή: Άννα Κουρελά- View Studio.

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/4/2017 

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   GR 

14:30 «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ» (Robin HoodMischief in Sherwood) (NEO) Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Περιπετειώδης παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (CGI Animation), παραγωγής Γαλλίας.

Επεισόδιο 42ο

 

14:45 «Γιάκαρι» (Yakari) (Ε)

Περιπετειώδης παιδική οικογενειακή σειρά κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου, που θα ολοκληρωθεί σε 104 επεισόδια.

Επεισόδια 4ο & 5ο 

 

ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ

15:15  ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ: οι ταινίες μικρού μήκους του Μπάστερ κΙτον (Ε) –  GR  

(BUSTER KEATON, ALL COMPLETE SHORTS REMASTERIZED IN HD [1917-1923])

«The ballonatic» (Επανάληψη από την Πέμπτη 06/04/2017, στις 21:00)

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

 

15:30 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ –  GR  

(THE LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE) – Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Οικογενειακή σειρά, παραγωγής ΗΠΑ 1974-1983.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 11ο. Οι Ίνγκαλς περνούν τη μέρα τους στο τοπικό πανηγύρι. Η Καρολάιν και η Χάριετ συμμετέχουν σε διαγωνισμό μαγειρικής. Ο Νελς και ο Τζο διαγωνίζονται στο κυνήγι γαϊδουριών. Η Μέρι γνωρίζει έναν νεαρό και πηγαίνει βόλτα με αερόστατο, ενώ η Λόρα βρίσκεται μακριά από την Κάρι, όταν εκείνη εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

(Δ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 12ο. Ο Άνταμ Σιμς και ο γιος του μετακομίζουν στην πόλη. Ο νεαρός Λουκ ερωτεύεται τη Νέλι Όλσεν, αλλά η Χάριετ τον κρίνει κατώτερο και ζητάει από την κόρη της να σταματήσει να του μιλάει. Στο μεταξύ, μια παρεξήγηση πείθει τη Νέλι ότι ο αγαπημένος της ενδιαφέρεται και για τη Μέρι Ίνγκαλς. Θα χρειαστεί η παρέμβαση της δασκάλας του Γουόλνατ Γκρόουβ για να λυθεί η παρεξήγηση. Όμως, στην προσπάθειά της να βοηθήσει, η δεσποινίς Μπιντλ ερωτεύεται τον πατέρα του Λουκ. Τα δύο ζευγάρια θέλουν να παντρευτούν. Θα τα καταφέρουν;

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7/4/2017 

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

17:15 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ –  GR  

«ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ» 

Κοινωνική-δραματική σειρά. παραγωγής ΡΙΚ.

Επεισόδια 148ο, 149ο, 150ό (Επανάληψη από την Πέμπτη 06/04/2017)

 

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

19:00  ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ GR  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Οι έξι αδελφές» (Seis hermanas / Six sisters) – Γ΄ Κύκλος

Δραματική σειρά εποχής, παραγωγής Ισπανίας (RTVE) 2015.

(Γ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 48ο. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι αδελφές Σίλβα έχουν κουραστεί από την παρουσία της δόνα Ντολόρες στο σπίτι τους, συνεπώς δίνουν τελεσίγραφο στην Μπιάνκα η γυναίκα αυτή να φύγει το συντομότερο δυνατό. Όμως, το να επιστρέψει η γαλήνη μεταξύ των μελών της οικογένειας Λοϊγκόρι δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Στο εργοστάσιο, η Ντιάνα ξεχνάει μια παλιά παράδοση του πατέρα της: το δώρο Χριστουγέννων προς τους εργάτες. Μετά το απρόσμενο φιλί του Βίκτορ, η Σίλια δεν ξέρει πώς να χειριστεί τη σχέση τους, ενώ η Ιζαμπέλ Γκουζμάν καλεί τη Φραντζέσκα σε μια συναυλία που αναστατώνει την καρδιά και τα όνειρα της Σίλβα.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

20:00  EUROLEAGUE  (Z) GR   & HD

              30ή  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:  «ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»        

22:00  EUROLEAGUE SHOW (Z) GR    

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

00:30 ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ (Ε) ημέρας

01:45 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

02:30 ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ (Ε) ημέρας από τις 15:00

03:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «EAT, COOK, LOVE» (Ε) ημέρας

04:00 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Ε) ημέρας

06:00 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ – Επεισόδιο 12ο (Ε) ημέρας

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.