ΕΡΤ1 – Εκπομπή «Η ζωή μου, η υγεία μου» 03-07.04.2017

ΕΡΤ1 – Εκπομπή «Η ζωή μου, η υγεία μου» 03-07.04.2017

ΕΚΠΟΜΠΗ

«Η ζωή μου, η υγεία μου»

Με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη 

Μιχάλης Κεφαλογιάννης «Η ζωή μου, η υγεία μου»Η εκπομπή -που έχει σκοπό να γίνει ο καθημερινός μας «σύμβουλος» σε θέματα υγείας και καλής ζωής- έγκυρα, απλά, σύντομα και ανθρώπινα προσεγγίζει καθημερινά προβλήματα υγείας και όχι μόνο, αναζητώντας τις λύσεις τους. Πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος ζει ανάμεσά μας. Μέσα από την ιστορία του και τη γνώση των επιστημόνων, οι τηλεθεατές γίνονται δέκτες όλων των νεότερων πληροφοριών που αφορούν μικρά και μεγάλα ζητήματα υγείας.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η εκπομπή, η οποία έχει σύγχρονη οπτικοποίηση,  είναι η έρευνα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, η διατροφή, η ψυχολογία, θέματα που αφορούν το παιδί, την ευεξία, τις εναλλακτικές μεθόδους αλλά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή μας.

Παρουσίαση: Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Αρχισυνταξία: Δήμητρα Τζούβελη.

Συντακτική ομάδα: Δήμητρα Πασσά, Κάτια Φωτιάδου.

Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 17:30

«Οι κήλες στο σώμα μας». Ένας στους δέκα θα εμφανίσει κήλη κάποια στιγμή στη ζωή του. Κήλες μπορεί να εμφανιστούν σε πολλά σημεία του σώματος και πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές. Πότε και γιατί πρέπει να χειρουργούνται; Μια κήλη που χειρουργείται μπορεί να εμφανιστεί ξανά;

Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 17:30

«Η μέση ηλικία σε άνδρες και γυναίκες». Η μέση ηλικία ουσιαστικά προσδιορίζεται ως η μετάβαση από τη νεότητα στη γήρανση. Το σώμα αλλάζει, ο οργανισμός επιδιορθώνει με πολύ αργό ρυθμό τις βλάβες, αλλά από την άλλη είμαστε πιο ώριμοι και συνήθως ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας. Ενημερωθείτε για τα υπέρ και τα κατά της μέσης ηλικίας, της εμμηνόπαυσης και της ανδρόπαυσης.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 17:30

«Οι εξετάσεις που «βλέπουν» μέσα στο σώμα μας». Όλες οι νεότερες εξελίξεις στις απεικονιστικές και ενδοσκοπικές εξετάσεις, που «βλέπουν» μέσα στο σώμα μας και έχουν χαρακτήρα διαγνωστικό αλλά και θεραπευτικό.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 17:30

«Το κρέας στη διατροφή μας». Αν και τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κρέατος έχει μειωθεί αισθητά για λόγους υγείας, αλλά και οικονομίας, το κρέας παραμένει στη διατροφική κουλτούρα του Έλληνα που δεν περιμένει μόνο το Πάσχα και τις γιορτές για να το καταναλώσει. Με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου θα δούμε τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης κρέατος, ενώ ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης δίνει χρήσιμες συμβουλές για το υγιεινό και γευστικό μαγείρεμα του κρέατος.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 17:30

«Η πίστη και τα οφέλη της στην υγεία».  Παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας, η εκπομπή ασχολείται με την πίστη -στον όποιο Θεό αλλά και σε αξίες ζωής- ένα θέμα που έχει μελετηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Έρευνες δείχνουν ότι η πίστη, υπό προϋποθέσεις, συμβάλλει σ’ ένα πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα αλλά και στην καλύτερη ψυχολογική αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και ψυχικών ασθενειών.