Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Ρ/Σ...

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Ρ/Σ Κέρκυρας 30.03.2017

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Ρ/Σ Κέρκυρας

kerkira (1)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (31 Μαρτίου 1957), από την έναρξη λειτουργίας του Ραδιοσταθμού της Κέρκυρας, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr στη διεύθυνση http://www.ert.gr/60-chronia-era-kerkyras-31-martiou-1957/ ηχητικό απόσπασμα από ρεπορτάζ του ΕΙΡ Ρ.Σ. Κέρκυρας, την ημέρα της τελετής των εγκαινίων του Ραδιοσταθμού της Κέρκυρας, την 31η Μαρτίου 1957. Ανακοινώνεται το γεγονός της λειτουργίας του ως σημαντικού βήματος στην εξάπλωση του ελληνικού ραδιοφωνικού δικτύου, καθώς και πληροφορίες τεχνικής φύσης σχετικά με την εμβέλεια του σταθμού. Επιτυγχανόταν έτσι η ραδιοφωνική κάλυψη της βορειοδυτικής πλευράς της χώρας, δυτικά της Αλβανίας και στα νησιά του Ιονίου, με αναμετάδοση στο μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του των προγραμμάτων του Ρ.Σ. Αθηνών.

Σε άρθρο του περιοδικού «Ραδιοπρόγραμμα», αρχές Απριλίου του 1957, με θέμα τα εγκαίνια του Ραδιοσταθμού Κέρκυρας -μεταξύ άλλων- διαβάζουμε: «Ο νέος σταθμός της Κερκύρας, τμήμα του ραδιοφωνικού δικτύου της χώρας μας, καθιστά ακουστήν την φωνήν της Ελλάδος εις τας βορειοδυτικάς περιοχάς των οποίων οι κάτοικοι, προτάσσοντες τα στήθη και το ακλόνητον φρόνημά των εις τας ποικιλομόρφους διεισδύσεις της ξενικής ανατρεπτικής προπαγάνδας, δικαιούνται ν’ ακούουν την φωνήν της πρωτευούσης και να ενισχύωνται εις την μεγάλην εθνικήν αποστολήν των».

Το ηχητικό απόσπασμα προέρχεται από την εκπομπή «Το Ηχογραφημένο 1957». Επρόκειτο για ηχογραφημένη ανασκόπηση των γεγονότων του έτους με επιλογές μεταδόσεων που είχε πραγματοποιήσει το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του ΕΙΡ. Την επιλογή των ηχογραφήσεων έκανε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μελετών και Επικαίρων Δημήτρης Χρονόπουλος, τη ραδιοφωνική επιμέλεια ο Ιάσονας Βροντάκης, τη μουσική επιμέλεια η Φραγκίσκη Καρόρη και την τεχνική επιμέλεια ο Στέφανος Ευαγγελίου.

Επίσης, στη συγκεκριμένη διεύθυνση έχει αναρτηθεί σχετικό φωτογραφικό και έντυπο υλικό για την έναρξη λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας, από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.