ΕΡΤ2 – «Γεύσεις από Ελλάδα» 08-12.05.2017

ΕΡΤ2 – «Γεύσεις από Ελλάδα» 08-12.05.2017

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα καθημερινό ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα,

γεύσεις και χαρά στην ΕΡΤ2

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017,

έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 13:30

«Γεύσεις από Ελλάδα» Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη

Η εκπομπή «Γεύσεις από Ελλάδα», που μεταδίδεται στην ΕΡΤ2 στις 13:30, κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

 Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

«Γεύσεις από Ελλάδα» Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη (2)

Αναλυτικά τα θέματα της εκπομπής για την εβδομάδα από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ 2017

«Μελιτζάνα». Ενημερωνόμαστε για την ιστορία της μελιτζάνας. Ο σεφ Βαγγέλης Μπιλιμπάς έρχεται από τη Σάμο και  μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη σουτζουκάκια με μελιτζάνα και ένα ιδιαίτερο burger με μελιτζάνα γιαvegans. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα γρήγορο σνακ που το ονομάζει «μελιτζανοσαλάτα του αγρού» για να το πάρουμε μαζί μας.

Ο καλλιεργητής και παραγωγός Σπύρος Λώλος μας μαθαίνει τη διαδρομή της μελιτζάνας από το χωράφι μέχρι τη συγκομιδή και την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Τίνα Αντωνίου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες της μελιτζάνας και τα θρεπτικά της συστατικά.

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 2017

«Κοτόπουλο». Ενημερωνόμαστε για το κοτόπουλο. Ο σεφ Ανδρέας Χατζηθεμελής μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη κοτόπιτα με καπνιστό τυρί και χυλοπιτάκια με κοτόπουλο και φέτα. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα νόστιμο και δροσερό σάντουιτς με κοτόπουλο για να το πάρουμε μαζί μας.

Ο Παύλος Τριανταφυλλίδης μας ενημερώνει για το μεγάλωμα του κοτόπουλου και τη διατροφή του και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Γιάννης Κάλφας μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του κοτόπουλου και τα θρεπτικά του συστατικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2017

«Κασέρι». Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του διάσημου και νόστιμου τυριού. Ο σεφ Γιάννης Στρατίκης μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μανιτάρια πόρτο μπέλο με κασέρι και σουφλέ κασέρι με κοτόπουλο. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα νόστιμο και γρήγορο σάντουιτς με κασέρι για να το πάρουμε μαζί μας. Μαθαίνουμε για τη διαδρομή του κασεριού από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Βασιλική Γρηγορίου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του κασεριού και τα θρεπτικά του συστατικά.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017

«Φιστίκι Αιγίνης». Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του διάσημου ξηρού καρπού με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Ο σεφ Χριστόφορος Ιωάννου μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη κοτόπουλο πανέ με φιστίκι Αιγίνης και παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια γρήγορη και νόστιμη πράσινη σαλάτα με φιστίκι Αιγίνης για να την πάρουμε μαζί μας. Μαθαίνουμε για τη διαδρομή του φιστικιού από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση από τον παραγωγό που έρχεται από την Αίγινα, Νίκο Σταμπουλή και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Αστερία Σταματάκη μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του φιστικιού Αιγίνης και τα θρεπτικά του συστατικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2017

«Πιπέρι». Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του διάσημου μπαχαρικού. Ο σεφ Πολυχρόνης Δαμάλας έρχεται από τη Σαντορίνη και  μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη τηγανίτες με κατσικίσιο τυρί, μέλι και πιπέρι και ταλιατέλες με πιπέρι και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει μια γρήγορη και νόστιμη πιπεράτη σάλτσα με καλοκαιρινά λαχανικά για να την πάρουμε μαζί μας. Μαθαίνουμε για τη διαδρομή και το ταξίδι του πιπεριού από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Δημήτρης Πέτσιος μας ενημερώνει για τις ιδιότητες του πιπεριού.

Για να δείτε το δελτίο Τύπου και επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.