ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Ανάμεσα» 01.06.2017

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Ανάμεσα» 01.06.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Ανάμεσα»

(Anche libero va bene / Libero / Along the Ridge)


Anche libero va bene (1)

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στις 22:15

Οικογενειακό δράμα, παραγωγής Ιταλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Κιμ Ρόσι Στιούαρτ.

Σενάριο: Λίντα Φέρι, Φεντερίκο Σταρνόνε, Φραντσέσκο Γκιαμούσο, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ.

Παίζουν: Αλεσάντρο Μοράτσε, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, Μάσιμο Βιντσέντι, Μάρτα Νόμπιλι.

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Ο δεκάχρονος Τόμι ζει με την αδελφή του τη Βιόλα και τον Ρενάτο, τον πατέρα του. Η μητέρα του, τους έχει εγκαταλείψει. Οι τρεις τους έχουν αναπτύξει μεταξύ τους πολύ δυνατούς αλλά και ιδιαίτερους δεσμούς, δεδομένων των συνθηκών. Η Βιόλα, που είναι και η μεγαλύτερη πειράζει συνέχεια τον αδελφό της, παραμένοντας όμως μια στοργική παρουσία για τον μικρό. Ο πατέρας, πιεστικός και καμιά φορά αυταρχικός, πάντα όμως με γνώμονα το καλό της οικογένειας. Οι τρεις τους έχουν φτιάξει μια κοινή, όχι πάντα αρμονική, οικογενειακή ζωή μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η Στεφάνια, η μαμά των παιδιών και σύζυγος του Ρενάτο.

Ξαφνικά, ακριβώς όπως είχε φύγει θα έρθει να ανατρέψει τις λεπτές ισορροπίες, να δημιουργήσει προσδοκείες, όνειρα και να ξύσει παλιές πληγές. Ο μικρός Τόμι, έχει όμως το δικό του καταφύγιο που του επιτρέπει να δραπετεύει από τον κόσμο των μεγάλων και να διατηρεί την πολύτιμη αθωότητά του. Πάνω στις στέγες των σπιτιών, μπορεί ακόμα να ονειρευτεί, να κάνει σκανταλιές… εν ολίγοις, να είναι παιδί.

Anche libero va bene (2)

Η Στεφάνια θα φύγει, αφήνοντας πάλι μετέωρους παιδιά και πατέρα. Ο Τόμι, για άλλη μία φορά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες των μεγάλων. Θα ανακαλύψει ότι και οι μεγάλοι, ο μπαμπάς του δηλαδή, έχουν και αυτοί αδύναμες στιγμές. Όταν πια ο κόμπος θα έχει φτάσει στο χτένι, ο πατέρας του θα καταρρεύσει μπροστά στα μάτια του. Το παιδί, θα ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά του και με τη δύναμη που μόνο η αγάπη κατέχει, θα σταθεί αντάξιο των περιστάσεων.

Ο Κιμ Ρόσι Στιούαρτ κερδίζει επάξια το στοίχημα στη σκηνοθετική του πρεμιέρα, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα εξαιρετικό οικογενειακό δράμα που δίνει βάση στους χαρακτήρες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη σχέση πατέρα-γιου.

Η ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες το 2006.

Anche libero va bene (4)