Το quinteto TANGartO και η Κλεονίκη Δεμίρη, οι De Todas Formas και...

Το quinteto TANGartO και η Κλεονίκη Δεμίρη, οι De Todas Formas και οι Akten Tirama στο «SummERTime 2017» 18.07.2017

Το quinteto TANGartO και η Κλεονίκη Δεμίρη, οι De Todas Formas

και οι Akten Tirama στο «SummERTime 2017»

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στις 21:00

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής-μουσικής δράσης «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή 2017», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, το quinteto TANGartO και η Κλεονίκη Δεμίρη, καθώς και οι De Todas Formas παρουσιάζουν μια διαφορετική μουσική-χορευτική παράσταση, γεμάτη ενέργεια, συναίσθημα και πάθος. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Akten Tirama, που συμμετείχαν με επιτυχία στο YourBand@ERT.

Οι Akten Tirama (Άκτεν Τιράμα) ιδρύθηκαν το φθινόπωρο του 2013. Η αξιόλογη αυτή μπάντα, που μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει διάφορες συνεργασίες, καταφέρνει να έχει έναν ιδιαίτερο «Μεσογειακό» προσωπικό ήχο.

Τους  Akten Tirama αποτελούν οι Δημήτρης Σκρέτας (σύνθεση, κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Μήτσιος (πλήκτρα, πνευστά), Χρήστος Σαγιέντ (κρουστά), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Απόστολος Σιδέρης (κοντραμπάσο).

Στη συνέχεια, το quinteto TANGartO και η Κλεονίκη Δεμίρη ανεβαίνουν στη σκηνή για να μας παρασύρουν στη δίνη του tango… Ένα ταξίδι στον έρωτα και το ρομαντισμό, στη δύναμη της έκφρασης που απελευθερώνει.

Η Κλεονίκη Δεμίρη (τραγούδι) και το quinteto TANGartO –Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο)- μας καλούν να χορέψουμε τον πιο ερωτικό χορό: το αργεντίνικο τάνγκο!

Οι De Todas Formas, έξι καλλιτέχνες με διαφορετικές καταγωγές, βιώματα, σπουδές, γούστα και αισθητική, με κοινό τους την αγάπη και την αφοσίωση στο flamenco, ενώνουν το μεράκι και τις γνώσεις τους και δημιουργούν μια παράσταση με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και χορογραφίες, ακολουθώντας την εξέλιξη του flamenco στις μέρες μας.

Χορός, μουσική, μουσικοί και χορευτές γίνονται ένα και μας παρουσιάζουν το «Imperfecto».

Τους De Todas Formas αποτελούν οι Ηλέκτρα Χρυσάνθου (χορός, χορογραφία, palmas, επιμέλεια), Πάνος Καρτίμπελης (κιθάρα, σύνθεση), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά, σύνθεση), Γιώτα «Baron» (τραγούδι), Παναγιώτης Μπουραζάνης (ηλ. μπάσο, σύνθεση), Ντίνα Κεσσέ (χορός, palmas).

Σας καλούμε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ -με ελεύθερη είσοδο- να απολαύσετε μια μουσική, αλλά και χορευτική εμπειρία, που αξίζει να δοκιμάσει κανείς!

Τη συναυλία παρουσιάζει η Γιώτα Κοτσέτα.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση ο Γιώργος Γιανναράκος.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς επίσης και σε live streaming από τα μέσα στα οποία η ΕΡΤ έχει παρουσία μέσω Διαδικτύου.

Ώρα προσέλευσης 20:30