Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, οι «Άιντε Ψιλά Ψιλά» και ο Νάσος Ματράκας στο...

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, οι «Άιντε Ψιλά Ψιλά» και ο Νάσος Ματράκας στο «SummERTime 2017» 20.07.2017

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, οι «Άιντε Ψιλά Ψιλά» και ο Νάσος Ματράκας

στο «SummERTime 2017»

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, στις 21:00

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή 2017», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συναντά μια παρέα νέων ταλαντούχων μουσικών-δημιουργών από τη Θεσσαλονίκη, τους «Άιντε Ψιλά Ψιλά», και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Νάσος Ματράκας με την κιθάρα του. Ο Χαλκιδέος τραγουδοποιός έρχεται στο «SummERTime 2017», με τραγούδια από τους δίσκους του «Ένας ξανθομάλλης ήλιος», «Hellas as Hell» και την καινούργια ακυκλοφόρητη δουλειά του.

Ο εξαίρετος Δημήτρης Ζερβουδάκης θα ερμηνεύσει παλιά και καινούργια τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, αλλά και από τις συμμετοχές που έκανε σε δίσκους συναδέλφων του, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.  Στο τραγούδι τον συνοδεύει η Ευτυχία Μητρίτσα.

Ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός πλαισιώνεται από μία πολύ καλή ορχήστρα, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Οικονομίδη (πιάνο), Θανάση Αρχανιώτη (τύμπανα), Θάνο Κολοκυθά (μπάσο), Νίκο Παπαδόπουλο (κιθάρες) και Παναγιώτη Κουτσούρα (τρίχορδο μπουζούκι). Στον ήχο είναι ο Μάκης Δρακόπουλος.

Οι «Άιντε Ψιλά Ψιλά» είναι ένα σχήμα μουσικών από τη Θεσσαλονίκη, που τους απασχολεί ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων με βασικό άξονα το παλαιό και νέο έντεχνο-εναλλακτικό τραγούδι, αλλά και με αναφορές στην καλή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική.

Τους «Άιντε Ψιλά Ψιλά» αποτελούν οι Νίκος Χρηστίδης (μπουζούκι – τζουράς – μπαγλαμάς – ηλ. κιθάρα – τραγούδι), Ιωάννα Κουρκούδιαλου (βιολί – τραγούδι), Πλάτωνας Τσιπίδης (κιθάρα – τραγούδι), Γιάννης Ριζόπουλος (κρουστά) και Δημήτρης Γουμπερίτσης (μπάσο).

Σας καλούμε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ -με ελεύθερη είσοδο- να απολαύσετε δύο γενιές της «σχολής» Θεσσαλονίκης που συνεχίζουν δυναμικά στις μέρες μας να «δίνουν» με την εκτός των τειχών δημιουργική ζωή και παρουσία τους.

Τη συναυλία παρουσιάζει η Βάνα Δαφέρμου.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς επίσης και σε live streaming από τα μέσα στα οποία η ΕΡΤ έχει παρουσία μέσω Διαδικτύου.

Ώρα προσέλευσης 20:30