ΕΡΤ1- CINE AFTER «Όταν θέλουν οι γυναίκες» 29.07.2017

ΕΡΤ1- CINE AFTER «Όταν θέλουν οι γυναίκες» 29.07.2017

CINE AFTER – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Όταν θέλουν οι γυναίκες»

(Et Maintenant On Va Où? / Where Do We Go Now?)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 00:15

Where Do We Go Now (1)

Δραματική κομεντί, με στοιχεία μιούζικαλ, συμπαραγωγής Γαλλίας-Λιβάνου-Αιγύπτου-Ιταλίας 2011.

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί.

Πρωταγωνιστούν: Κλοντ Μπαζ Μουσαβμπά, Λεϊλά Χακίμ, Ναντίν Λαμπακί, Τζούλιαν Φαρχάτ, Ιβόν Μαλούφ, Αντουανέτ Νουφαϊλί.

Διάρκεια: 110΄

Where Do We Go Now (4)

Υπόθεση: Σ’ ένα απομονωμένο χωριό του Λιβάνου, μια ομάδα γυναικών, μουσουλμάνες και ορθόδοξες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να κρατήσουν τα μίση μακριά από την τοπική κοινωνία. Μητέρες στην πλειονότητά τους, αποφασίζουν να προστατέψουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους από έναν εμφύλιο πόλεμο: κάνουν δολιοφθορές στην κεραία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καίνε εφημερίδες και καταστρέφουν οτιδήποτε ενδέχεται να μολύνει την ειρηνική συμβίωση.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να παραμείνει αποστειρωμένο από τη θλιβερή πραγματικότητα, με το θρησκευτικό μίσος ν’ αρχίζει να αναζωπυρώνεται ανάμεσα στους συγχωριανούς…

Βασισμένο στην αρχετυπική αντιπαλότητα ανάμεσα στο ένστικτο της μητρότητας και τη βαναυσότητα του πολέμου, η δραμεντί της Ναντίν Λαμπακί ουσιαστικά αποτελεί μια ελεύθερη διασκευή της «Λυσιστράτης».

Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο πρόγραμμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής. Επίσης, έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στα διεθνή Φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ  ήταν η επίσημη πρόταση του Λιβάνου για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.