«Τα “πι” της αγάπης» στο Τρίτο Πρόγραμμα 17.09.2017

«Τα “πι” της αγάπης» στο Τρίτο Πρόγραμμα 17.09.2017

«Τα “πι” της αγάπης» στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Η πλατεία του Αγίου Βαρδαρίου» του Γιώργου Ιωάννου

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 24:00

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 12

Το πεζογράφημα «Η πλατεία του Αγίου Βαρδαρίου», από τη συλλογή πεζογραφημάτων του Γιώργου Ιωάννου, «Το δικό μας αίμα», παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Ευσταθίου από την εκπομπή «Τα “πι” της αγάπης», που μεταδίδεται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 24:00, από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος.

Τα πεζογραφήματα «Το δικό μας αίμα» του Γιώργου Ιωάννου (Πρώτο Κρατικό Βραβείο Διηγήματος το 1979), σε πρώτο επίπεδο καλύπτονται από την πυκνή ατμόσφαιρα και τις περιπέτειες της Θεσσαλονίκης, καθώς και του κόσμου της, κατά τις τελευταίες, ώς τις μέρες μας δεκαετίες. Σε καμιά περίπτωση δεν αντλούν τα θέματα ή τις αφορμές τους από τη βιβλιογραφία, μα από την άμεση και ιδιαίτερα έντονη βίωση και σχέση του συγγραφέα τους με τη σύγχρονη, όπως και την παλαιότερη αυτή πόλη.

Η αλληλοανταπόκριση ακριβώς αυτή επιτρέπει στον Γιώργο Ιωάννου να συναντιέται έγκυρα και με το υπόλοιπο σώμα της Ελλάδας ή να ξαναβρίσκεται αδιάλειπτα μαζί με την πόλη του και τους ανθρώπους της, μέσα από τον άλλο κορμό της χώρας.

Τα πεζογραφήματα αυτά, όλα σχεδόν, πρωτοδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή». Η αραιή αυτή παρουσίαση, καθώς και διάφορες γνώμες που ακούσθηκαν, βοήθησαν το συγγραφέα να ξανασκεφτεί τα πράγματα, να ξαναδούλεψει τα κείμενα και πολλά συμπληρώνοντάς τα.

Παραγωγή-παρουσίαση: Γιώργος Ν. Ευσταθίου.

Από το Αρχείο του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 24:00

Εκπομπή: «Τα “πι” της αγάπης»

«Η πλατεία του Αγίου Βαρδαρίου» του Γιώργου Ιωάννου

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma