Η μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág στο Τρίτο Πρόγραμμα...

Η μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág στο Τρίτο Πρόγραμμα 04 & 11.10.2017

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η μουσική για πιάνο

του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág 

Ένας ιδιαίτερος μουσικός κόσμος

Τετάρτη 4 και 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00 – 19:00

trito

Το Τρίτο Πρόγραμμα αρχίζει ραδιοφωνικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες του 20ού και του 21ου αιώνα, σε συνδυασμό με μετάδοση έργων τους από νέες ηχογραφήσεις που γίνονται στα Στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με σημαντικούς ερμηνευτές.

György Kurtág

Το πρώτο αφιέρωμα της σειράς, είναι στη μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág (γεν. 1926), από τις ξεχωριστές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής, με δύο ωριαίες εκπομπές που θα μεταδοθούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 και στις οποίες συμμετέχουν τέσσερις εξέχοντες μουσικοί, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις πιανιστικές τους σπουδές στην Ακαδημία F. Liszt της Βουδαπέστης,  όπου δίδασκε ώς το 1993 ο Kurtág.

Οι πιανίστες Γιώργος Κωνσταντίνου, Beata Pincetic, Χρήστος Σακελλαρίδης και Δημήτρης Μιμίδης, ηχογράφησαν έργα του για σόλο πιάνο και πιάνο – 4 χέρια στο Στούντιο Ε και συζητούν με τον Μάρκο Μωυσίδη, ο οποίος έχει την επιμέλεια και την παρουσίαση αυτής της σειράς εκπομπών.

Οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες μιλούν, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία τους σ’ ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά-εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρώπης, καθώς και για την προσωπική τους γνωριμία μ’ έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους  συνθέτες: τον György Kurtág. Παράλληλα, μας μεταφέρουν με τις αφηγήσεις, αλλά και τις ερμηνείες τους, στο πιανιστικό έργο του συνθέτη και κυρίως στη γνωστή συλλογή κομματιών με γενικό τίτλο «Jatekok» (Παιχνίδια).

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μάρκος Μωυσίδης.

Info:

Τετάρτη 4 και 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00 – 19:00

Η μουσική για πιάνο του Ούγγρου συνθέτη György Kurtág

Ένας ιδιαίτερος μουσικός κόσμος

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma