ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 04-13.10.2017

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 04-13.10.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

………………………………………………………………………………………………………………..

18.00  ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W    

18.15  Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε)

«Τροφές που προσθέτουν χρόνια ζωής»

19.00 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2017-2018  W

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ: «ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ»

20.55 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ W

22.00 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε) ● W

«Το ψάρι στο βουνό – Πέραμα»

Το ψάρι στο Βουνό (1)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015.

Σκηνοθεσία-σενάριο-κάμερα-μοντάζ-αφήγηση-παραγωγή: Στρατούλα Θεοδωράτου.

Ήxoς: Γιώργος Πόταγας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Διάρκεια: 85΄ 

Το Πέραμα, μια «πόλη της ανάγκης», χτισμένη πρόχειρα γύρω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καταρρέει, καθώς ο πυρήνας της, η ναυπηγοεπισκευή, συρρικνώνεται στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι προσπαθούν αιφνιδιασμένοι να κατανοήσουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τις συμμαχίες των εφοπλιστών και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κι ενώ η δίκη για το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στη Ζώνη, μοιάζει να συνεχίζεται ατέρμονα και ανώφελα, ο φασισμός εξαπλώνεται και η αξία της ανθρώπινης ζωής μειώνεται.

Πώς επιβιώνεις σε μια περιοχή με 80% ανεργία; Πώς διατηρείς τις αρχές σου; Καζάνια με χημικά, ψηλοί φράκτες, νεκρή γη, γυμνό βουνό.

Μια παραθαλάσσια περιοχή χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα.

Μια χώρα μέσα στη θάλασσα, χωρίς ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Πρόκειται για μια αναπόφευκτη πολιτισμική εξέλιξη ή για αναστρέψιμες πολιτικές αποφάσεις;

23.40  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W

24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

00:10 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)     

«Ταξίδι στον κόσμο του αύριο» (Exploration Nation: Earth 2050)

Σειρά ντοκιμαντέρ τεχνολογικού περιεχομένου, παραγωγής ΗΠΑ 2015-2016.

Επεισόδια 25ο & 26ο

………………………………………………………………………………………………………………..

Νυχτερινές Επαναλήψεις

01.10 Η ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ (Ε) ημέρας  W

01.45 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ» (Ε) ημέρας  

03.20 ΕΛ. ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ – ΠΕΡΑΜΑ» (Ε) ημέρας  W

04.50 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ» (Ε) ημέρας

05.45 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» (Ε) ημέρας  GR

06.45  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε)  W

………………………………………………………………………………………………………………..

Επίσης, σημειώνεται ότι την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017  στην εκπομπή «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» θα μεταδοθούν τα επεισόδια: «Η σκευωρία που οδήγησε στην περίφημη Δίκη των Αεροπόρων στα χρόνια του ψυχρού πολέμου στην Ελλάδα – Α΄ Μέρος» και «Η Δίκη των Αεροπόρων – Β΄ Μέρος» αντίστοιχα (W).

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ που θα μεταδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 5 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, όπως επίσης την ΠΕΜΠΤΗ 12 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 στις 22:00 είναι η εξής: «Έμα» (Emma)● (Ε)  Επεισόδια 1ο, 2ο, 3ο και 4ο (τελευταίο) αντίστοιχα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Έμα» (Emma) ●
Η προξενήτρα βρήκε το δάσκαλό της;

EMMA hi res

Εξαιρετική ρομαντική κομεντί εποχής, παραγωγής Αγγλίας (BBC / WGBH) 2009.

Η σειρά, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα (4) ωριαία επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Ο’ Χάνλον («Mutual Friends», «House of Saddam»).

Σενάριοδιασκευή: Σάντι Γουέλτς («Our Mutual Friend», «Jane Eyre», «North, South»).

Πρωταγωνιστούν: Ρομόλα Γκαράι, Μάικλ Γκάμπον, Τζόνι Λι Μίλερ, Τζόντι Μέι, Ρόμπερτ Μπάτχερστ, Ταμσίν Γκρεγκ.

Βραβεία: Βραβείο Primetime Emmy καλύτερου Hairstyling για μίνι σειρά.

Υποψηφιότητες: Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού (Ρομόλα Γκαράι)  σε μίνι σειρά.

Γενική υπόθεση: Η Έμα Γούντχαουζ, φαίνεται να τα έχει όλα: έναν αξιαγάπητο πατέρα για τον οποίο νοιάζεται, φίλους, καθώς και ένα σπιτικό. Αλλά η Έμα έχει μία τρομερή συνήθεια: το προξενιό. Δεν μπορεί ν’ αντισταθεί να βρίσκει ταίρια στους γνωστούς της, προκαλώντας όμως αναστάτωση και, κυρίως, παραμελώντας τα δικά της αισθήματα.

EMMA - high res

Επεισόδιο 1ο. Η πλούσια, ανεξάρτητη και καλοπροαίρετη Έμα Γούντχαουζ δεν αισθάνεται την ανάγκη να παντρευτεί η ίδια, αλλά τίποτα δεν την ευχαριστεί περισσότερο από το να προξενεύει τους γύρω της. Από τη στιγμή που πάντρεψε τις στενές της φίλες, ασχολείται με την όμορφη Χάριετ Σμιθ με σκοπό να την κάνει συμπαίκτρια και σύμμαχό της. Πείθει τη Χάριετ ότι παραείναι καλή για το μνηστήρα της, τον κτηματία Ρόμπερτ Μάρτιν και την ενθαρρύνει να κοιτάξει πιο ψηλά. Αλλά ο στενός οικογενειακός φίλος κ. Νάιτλι, προειδοποιεί την Έμα ότι αυτές οι παρεμβάσεις της θα προκαλέσουν μεγάλα βάσανα -και στον Ρόμπερτ και στη Χάριετ. Η Έμα αρνείται να ακούσει και ο κ. Νάιτλι γίνεται έξαλλος με το πείσμα της.

EMMA - hi res

Επεισόδιο 2ο. Η Έμα συνεχίζει τις απόπειρές της να παντρέψει τη Χάριετ με τον κ. Έλτον, εφημέριο του Χάιμπερι. Παρόλο που η ίδια δεν ενδιαφέρεται για γάμο, της κινεί το ενδιαφέρον ο μυστηριώδης και απόμακρος Φρανκ Τσόρτσιλ, τον οποίο ελπίζει να γνωρίσει για πρώτη φορά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του χωριού. Ο Φρανκ δεν εμφανίζεται και αντ’ αυτού η Έμα υφίσταται το ενοχλητικό και ανεπιθύμητο φλερτ του κ. Έλτον. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το κουτσομπολιό του χωριού επικεντρώνεται στην άφιξη της νεαρής Τζέιν Φέρφαξ και ενός μεγάλου πιάνου που της έστειλε κάποιος κρυφός θαυμαστής. Η Έμα αρνείται να πιστέψει ότι ο κ. Νάιτλι θα μπορούσε να είναι ο κρυφός θαυμαστής. Αποκλείεται να είναι αυτός, ε;

EMMA (5)

Επεισόδιο 3ο. Η Έμα πειράζει τον κ. Νάιτλι για την Τζέιν, αλλά δεν του παίρνει κουβέντα! Στο μεταξύ, ο Φρανκ και η Έμα οργανώνουν χορό και η Έμα αναρωτιέται μήπως είναι ερωτευμένη μαζί του. Παρόλο που πέρασε υπέροχα στο χορό του χωριού, αποφασίζει πως όχι. Έχοντας οριστικά εγκαταλείψει τα προξενιά, η Έμα αισθάνεται εγκλωβισμένη και βαριεστημένη. Ο κ. Νάιτλι προτείνει ημερήσια εκδρομή στο Μποξ Χιλ για αλλαγή σκηνικού και προσωρινή απόδραση. Λέει επίσης στην Έμα ότι υποψιάζεται πως ο Φρανκ και η Τζέιν είναι ερωτευμένοι κρυφά. Η Έμα απορρίπτει την ιδέα –μπορεί προσωπικά να εγγυηθεί για την αδιαφορία του Φρανκ προς την Τζέιν– και αυτό πληγώνει τον Νάιτλι, με την αδιαφορία της Έμα προς τον ίδιο.

EMMA

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο). Έπειτα από μια καταστρεπτική μέρα στο Μποξ Χιλ, όλοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα της καρδιάς. Αυτό που ξεκίνησε ως ημέρα διασκέδασης εξελίσσεται σε ημέρα πόνου για όλους στην εκδρομή στο Μποξ Χιλ. Τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά όταν, ενοχλημένη από τον Φρανκ, η Έμα συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και προσβάλλει τη δεσποινίδα Μπέιτς. Την κατσαδιάζει ο Νάιτλι και συνειδητοποιεί ότι η συμπεριφορά της ήταν επαίσχυντη. Προσπαθεί να τα μπαλώσει με την Τζέιν και τη δεσποινίδα Μπέιτς, αλλά η Τζέιν δεν θέλει να τη δει, παρόλο που η δεσποινίς Μπέιτς της λέει ότι η Τζέιν δέχτηκε τη δουλειά της γκουβερνάντας και έκλαιγε όλη νύχτα. Στο μεταξύ, ο Νάιτλι πηγαίνει να μείνει με τον αδερφό του στο Λονδίνο – θα λείπει για λίγο. Όταν πεθαίνει η αυταρχική θεία του Φρανκ, οι Γουέστον περιμένουν ότι θα κάνει πρόταση γάμου στην Έμα, αλλά οι πράξεις του πυροδοτούν μια σειρά από γεγονότα που σοκάρουν την Έμα και την κάνουν να συνειδητοποιήσει κάτι που ήταν ολοφάνερο από καιρό…

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

………………………………………………………………………………………….

12.30 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε) «Αυτή είναι η ζωή μας» (This way of life)

13.30 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)  ● W

«Σκάπετα»

«Σκάπετα»

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελλάδας 2013.

Σκηνοθεσία-σενάριο-διεύθυνση φωτογραφίας-παραγωγή: Μένιος Καραγιάννης.

Μουσική: Απόστολος Δημητρακόπουλος.

Μοντάζ: Αλέξανδρος Τηνιακός.

Διάρκεια: 69΄

Υπόθεση: Σκάπετα σημαίνει πέρα, πίσω από τη ράχη, εκτός εμβέλειας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή ενός ανθρώπου που ζει αποκομμένος από την κοινωνία. Ο Χρήστος ζει σ’ ένα χωριό χωρίς κατοίκους, είναι ο μόνος που έμεινε πίσω. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση και τηλέφωνο, η μόνη του παρέα είναι τα ζώα του. Δεν ξέρει πόσο χρόνων είναι, ούτε πόσα πρόβατα έχει. Η σύγχρονη κοινωνία υπάρχει τριγύρω, αλλά δεν τον αγγίζει. Την ακούει μόνο μέσα από ένα ραδιοφωνάκι.

«Σκάπετα» (1)

Κόντρα στη ζωή της αφθονίας και των παροχών που όλοι μας έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένη, ο τρόπος που ζει ο Χρήστος βάζει ερωτήματα γύρω από τις πραγματικές μας ανάγκες, τη μοναξιά, την επιβίωση, τις αξίες.

14.45 Σαν Σήμερα τον 20ό Αιώνα (Ε)  W

15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ W

16.00 BASKET LEAGUE SHOW – ΕΚΠΟΜΠΗ   W

1η Αγωνιστική

19.00 BASKET LEAGUE – ΑΓΩΝΑΣ  W

1η αγωνιστική: «ΠΑΟΚ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Απευθείας μετάδοση

20.55 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ  W

………………………………………………………………………………………….

Νυχτερινές Επαναλήψεις

02.00 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΣΚΑΠΕΤΑ» (Ε) ημέρας  W

03.20  ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ (Ε) ημέρας   W

04.15 ΑΡΧΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (Ε) ημέρας   W

05.15 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ (Ε) «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ»  W

05.45 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ» (Ε) ημέρας  

06.45 Σαν Σήμερα τον 20ό Αιώνα (Ε)  W

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

………………………………………………………………………………………….

19.00 ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ (Ε) W

20.00  ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)  ●

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries)  – Β΄ Κύκλος

Επεισόδιο 5ο. Έπειτα από μια πυρκαγιά που ξεσπά στον οίκο ανοχής της Έτι, ανακαλύπτουν νεκρή μία πόρνη. Μόνο που δεν τη σκότωσε η φωτιά, αλλά ένα σύρμα που κάποιος τύλιξε γύρω από το λαιμό της. Ο δικαστής που μόλις της είχε κάνει πρόταση γάμου είναι αυτός που τη σκότωσε σε μια έκρηξη ζήλιας, ή ο ζωγράφος που είναι γνωστός για τις βίαιες τάσεις του; Στο μεταξύ, κάποιοι συνεχίζουν τον αγώνα τους να κλείσει για πάντα ο οίκος ανοχής. Σιγά-σιγά, ο Μέρντοχ με την ομάδα του πλησιάζουν σ’ αυτόν που  έχει να κερδίσει πραγματικά απ’ αυτόν το θάνατο..

20.55 ΕΙΔΗΣΕΙΣ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ  W

………………………………………………………………………………………….