ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ιαπωνίας 08.10.2017

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ιαπωνίας 08.10.2017

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Ιαπωνίας 2017

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στις 15:00

EPA / FRANCK ROBICHON
EPA / FRANCK ROBICHON

Η Formula 1 ταξιδεύει στην Ιαπωνία και τη διάσημη πίστα της Σουζούκα για τον 16ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2017.

Το να χρίσει κάποιος έναν πιλότο ως φαβορί για το συγκεκριμένο αγώνα, θα ήταν αρκετά παρακινδυνευμένο. Αυτήν τη στιγμή, ο οδηγός με τη μεγαλύτερη ανάγκη για ένα καλό αποτέλεσμα μετά τις ατυχίες που του συνέβησαν σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία, είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε δύο αγώνες που η Ferrari ήταν ταχύτερη της Mercedes και μπορούσε να φύγει με τους 25 βαθμούς της νίκης, ο Γερμανός πιλότος αναγκάστηκε να αρκεστεί σε μία εγκατάλειψη και μία τέταρτη θέση.

Η φόρμα που επιδεικνύουν τελευταία τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας, δίνει πολλούς λόγους αισιοδοξίας στον Φέτελ για μια καλή εμφάνιση στη Σουζούκα. Ωστόσο, ο Γερμανός πιλότος δεν θα πρέπει να υπολογίζει μόνο στη σχεδόν σίγουρη αντίδραση της Mercedes, αλλά και στη Red Bull, η οποία μετά την επικράτηση του Φερστάπεν στη Μαλαισία, δείχνει ότι έχει ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικήσει την πρώτη θέση, τόσο από τα «Ασημένια Βέλη» όσο και από τη Scuderia.

Ποιος θα επικρατήσει τελικά; Ferrari, Mercedes ή Red Bull; Θα καταφέρει ο Φέτελ να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Χάμιλτον, ή ο Βρετανός θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του από τον Γερμανό;

Η απάντηση θα δοθεί, όταν έπειτα από 53 γύρους, η καρό σημαία θα πέσει στην πίστα της Σουζούκα.

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr

Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθούν σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Βασίλης Γούσιας, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

EPA / DIEGO AZUBEL
EPA / DIEGO AZUBEL