ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 08.11.2017

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 08.11.2017

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

ΤΕΤΑΡΤΗ  8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2017

…………………………………………………..

20:55    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ με την Δώρα Αναγνωστοπούλου  W

ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ  

22:10 «ΟΙ ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ» (PABLO’S HIPPOS) GR

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Pablo's Hippos

Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, παραγωγής Δανίας 2010.

Διάρκεια:  85’

Υπόθεση: Τριάντα χρόνια εμπόριο ναρκωτικών και εμφύλιος μαστίζουν την πολύπαθη Κολομβία. Το κουβάρι της απίστευτης ιστορίας που θα παρακολουθήσουμε ξετυλίγεται μέσα από το αθώο βλέμμα ενός ιπποπόταμου, που ήταν το κατοικίδιο ζώο του Πάμπλο Εσκομπάρ!

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ο πιο ισχυρός έμπορος ναρκωτικών του κόσμου και ο τρίτος πλουσιότερος. Έφτιαξε βαθιά μέσα στην κολομβιανή ζούγκλα ένα τεράστιο κτήμα με πολυτελέστατο μέγαρο και ξενώνες, στάβλους, νάιτ κλαμπ, ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων, ζωολογικό κήπο με εξωτικά ζώα, μεταξύ των οποίων  και δύο ιπποπόταμοι που ζουν στην τεχνητή λίμνη.

Μετά τη δολοφονία του το 1994 η περιουσία του κατασχέθηκε από την κυβέρνηση. Τώρα, μόνο ερείπια έχουν μείνει και όλα τα ζώα εξαφανίστηκαν. Όλα, εκτός από τους ιπποπόταμους που πολλαπλασιάστηκαν και ζουν και βασιλεύουν στη λίμνη και στα γύρω νερά. Όλη η χώρα πλέον τους αντιμετωπίζει σαν μυθολογικά τέρατα και παρακολουθεί τον αγώνα τους για επιβίωση, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να μετατρέψει το κτήμα σε θεματικό πάρκο, αλλά να στεγάσει επίσης εκεί σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους.

Αυτά τα 30 χρόνια διαδρομής των ιπποπόταμων που ταξίδεψαν από την Αφρική, προσαρμόστηκαν και έζησαν στην κολομβιανή ζούγκλα και έγιναν οι νέοι άρχοντες των ποταμών είναι βίοι παράλληλοι με την ίδια τη χώρα που αγωνίζεται να επιβιώσει και να προσαρμοστεί στο σύγχρονο κόσμο.

24:00    ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΑ – ΚΑΙΡΟΣ   W

…………………………………………………..