Η Ευγενία Φακίνου στο «Βιβλίο» της ΕΡΤ2 29.10.2017

Η Ευγενία Φακίνου στο «Βιβλίο» της ΕΡΤ2 29.10.2017

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Kυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στις 17:00

Επεισόδιο 2ο: «Ευγενία Φακίνου – Εκδόσεις Αλεξάνδρεια – Επί Λέξει»

FAKINOU 2

Στο δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου εκπομπών, η Ευγενία Φακίνου συνομιλεί από το χώρο των εκδόσεων Καστανιώτη με τον Γιώργο Χρονά. Η συζήτηση στρέφεται γύρω από τη ζωή και το έργο της συγγραφέως. Για την πεζογράφο καταθέτουν τις απόψεις τους οι σκηνοθέτες Δημήτρης Μαυρίκιος και Σωτήρης Χατζάκης, ο κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος, καθώς και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης.

XATZAKIS 2

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί και συνδιαλέγεται με τέσσερις νέους ποιητές, πριν αυτοί διαβάσουν αποσπάσματα των ποιημάτων τους. Οι τέσσερις νέοι ποιητές, είναι η Ευτυχία Παναγιώτου, η Λένα Καλλέργη, η Αγγελική Δημουλή και ο Νίκος Ερηνάκης.

Ο εκδότης Δημήτρης Φραγκούλης μάς μιλά για την ιστορική διαδρομή και τις επιλογές των εκδόσεων Αλεξάνδρεια στην τριαντάχρονη πορεία τους, ενώ η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει», Μαρία Παπαγεωργίου, μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα από τα κεντρικότερα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει από το βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες που συνεχίζουν να καταφτάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Χρονάς.

Εκτελεστής παραγωγός: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).