ΕΡΤ2 – Ελληνική ταινία: «Αρχάγγελος του πάθους» 03.12.2017

ΕΡΤ2 – Ελληνική ταινία: «Αρχάγγελος του πάθους» 03.12.2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Αρχάγγελος του πάθους» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 23:40

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (1)

Ψυχολογικό δράμα, παραγωγής 1987.

Σκηνοθεσία: Νίκος Βεργίτσης.

Σενάριο: Νίκος Βεργίτσης, Μαλβίνα Κάραλη.

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Μπέλλης.

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιζαμπέλ Οτερό, Πατρίκ Μποσό, Όλια Λαζαρίδου, Φένια Παπαδόδημα, Αρτό Απαρτιάν, Λίντια Εβάντε, Ιλόνα Κουλόν, Βασίλης Λάγγος, Λίλη Πεζανού, Κώστας Καλημέρης, Αλίκη Τσελεμέγκου.

Διάρκεια: 103΄

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (2)

Υπόθεση: Ένα ελικόπτερο μαζεύει από τη θάλασσα ένα δεκατετράχρονο κορίτσι από τη Γαλλία, την Αφροδίτη, μοναδική επιζήσασα ενός αεροπορικού δυστυχήματος, ενώ στην Ελλάδα ένας νεαρός συνθέτης συμφωνικής μουσικής, ο Άρης, την ερωτεύεται μέσα από τις φωτογραφίες της στις εφημερίδες. Σήμερα, δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Άρης τριανταπεντάρης πια και αντιμετωπίζοντας μια προσωπική κρίση, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Την τελευταία στιγμή, όμως, ένας φίλος του θα τον πείσει να δώσει στον εαυτό του άλλη μία ευκαιρία.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (5)

Έτσι ο Άρης αποφασίζει να ζήσει μόνο εάν μέχρι τα μεσάνυχτα των γενεθλίων του, που είναι έπειτα από ένα μήνα, ακούσει τη λέξη «πάθος» από την ίδια εκείνη Αφροδίτη, τον έρωτα των νεανικών του χρόνων. Το ίδιο εκείνο βράδυ φτάνει στο Παρίσι. Ο Άρης συναντά επιτέλους την Αφροδίτη και σύντομα καταφέρνει να κερδίσει τόσο τη δική της συμπάθεια όσο και του άντρα της, του Γκρεγκουάρ, ενός πενηντάχρονου συγγραφέα της γενιάς του Μάη του ’68. Θα φιλοξενηθεί στο σπίτι τους, κανείς όμως από τους «σκακιστές» αυτής της θανάσιμης παρτίδας δεν θα αποκαλύψει τα πραγματικά του αισθήματα…

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (3)

Παιχνίδια της ζωής, της μοίρας και των συμπτώσεων, στο πλαίσιο της μητροπολιτικής ατμόσφαιρας του Παρισιού.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (4)

 Βραβεία στο 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1987:

Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ερμηνείας Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Όλια Λαζαρίδου), Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Μουσικής.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (6)

Κρατικά Βραβεία Ποιότητας ΥΠΠΟ στο 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1987: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Μουσικής.

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ (11)