Μια νέα σελίδα στην ιστορία της «Ραδιοτηλεόρασης» ανοίγει!

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της «Ραδιοτηλεόρασης» ανοίγει!

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της «Ραδιοτηλεόρασης» ανοίγει!

RTV

Από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και κάθε Παρασκευή το ιστορικό περιοδικό της ΕΡΤ κυκλοφορεί ξανά δωρεάν!

Η «Ραδιοτηλεόραση» από την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα είναι στα χέρια σας. Και θα είναι κάθε εβδομάδα. Να σας κρατάει συντροφιά στις διαδρομές σας στην πόλη, να επιστρέφει μαζί σας στο σπίτι. Παραδοσιακή, αλλά και μοντέρνα. Οικεία για όσους μεγάλωσαν και έζησαν μαζί της, μια ανοιχτή αγκαλιά, ένας νέος φιλόξενος τόπος για όλους τους καινούργιους αναγνώστες της.

Σε αυτό, το πρώτο, τεύχος μας θα μάθετε όλα όσα θέλετε για την υβριδική τηλεόραση, το νέο πρωτοποριακό τεχνολογικό εγχείρημα της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ ανοίγει το δρόμο για την τηλεόραση του μέλλοντος.  Θα γνωρίσετε τους συντελεστές της «Πρώτης Είδησης» της ΕΡΤ1, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαίρη Πολλάλη, μιας εκπομπής που αγαπάτε, εμπιστεύεστε και ανεβάσατε στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που είναι και το εξώφυλλό μας. Ακόμη, ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας με τα πανεπιστήμιά μας. Εκεί όπου καθηγητές και φοιτητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και γράφουν ιστορία, σε δράσεις, έρευνες, διεθνείς διαγωνισμούς. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους. Με το σύνθημα «να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που να έχει χώρο για όλους» και σκοπό την κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία και την άρση των προκαταλήψεων αναδεικνύουμε εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης και εξοικείωσης.

Τέλος, το πρώτο τεύχος μας, κοσμεί με την παρουσία της η πολυβραβευμένη συγγραφέας Άλκη Ζέη, μια σπουδαία γυναίκα, που η  ζωή της είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Με αφορμή την επανέκδοση του περιοδικού ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, αναφέρει στο editorial του πρώτου τεύχους της  «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»:

Η επανέκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης»: το πέρασμα της ΕΡΤ σε μια εποχή σύγχρονη

Βασικός σκοπός της νέας διοίκησης είναι να κάνουμε την ΕΡΤ μια υποδειγματική δημόσια εταιρεία, ασφαλή και ζωντανή μέσα σ’ έναν κόσμο διάχυτο από τις αξίες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Η επανέκδοση του ιστορικού περιοδικού μας «Ραδιοτηλεόραση» δεν επιστρέφει σε μια παλιά και ξεπερασμένη εποχή, αλλά σε μια εποχή σύγχρονη, όπου όλοι καλούμαστε να δημιουργήσουμε πληροφορημένους πολίτες, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης και του πλουραλισμού.

Με τον τρόπο αυτό, η «Ραδιοτηλεόραση» γίνεται πλέον η επίσημη φωνή της ΕΡΤ, της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που θα προχωρήσει προς τα εμπρός με τη βοήθεια όλων όσοι πιστεύουν σε μας και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων μας.

Έτσι θα προχωρήσουμε, για να κάνουμε την ΕΡΤ αυτή που θέλουμε, έτσι απλά. Και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» θα είναι η έκφραση του μοναδικού μας όπλου, της αλήθειας, προς όλους.

Η «Ραδιοτηλεόραση» είναι πάλι εδώ! Η ΕΡΤ είναι παντού!

Ραντεβού σε μια βδομάδα. Την άλλη Παρασκευή…