ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» 31.01.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» 31.01.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

(The Orange Girl / Appelsinpiken)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00

Αισθηματικό δράμα, συμπαραγωγής Νορβηγίας-Γερμανίας-Ισπανίας 2009.

Σκηνοθεσία: Εύα Νταρ.

Παίζουν: Μίκελ Μπρατ Σιλσέτ, Χάραλντ Ρόσενστρομ, Άνι Νταρ Νιγκάαρντ, Έμιλι Μπεκ, Ρεμπέκα Κάριγιορντ, Γκλεν Έρλαντ Τόστερουντ.

Διάρκεια: 73΄

Υπόθεση: Εκείνη την κρύα φθινοπωρινή μέρα στο Όσλο, ο Γιαν Όλαβ ίσα-ίσα προλαβαίνει το τραμ. Εκεί είναι που βλέπει για πρώτη φορά την όμορφη κοπέλα με το κόκκινο παλτό που κρατάει τη σακούλα με τα πορτοκάλια. Του χαμογελά και καθώς συναντιούνται τα βλέμματά τους, της πέφτει η σακούλα και τα πορτοκάλια ξεχύνονται στο πάτωμα του τραμ. Εκείνη κατεβαίνει στην επόμενη στάση, αλλά ο Όλαβ δεν μπορεί να την ξεχάσει. Ποια είναι; Θα τη δει ποτέ ξανά; Η αναζήτηση του κοριτσιού με τα πορτοκάλια τον οδηγεί από το παγωμένο Όσλο στην πολύχρωμη Σεβίλη, όπου ο αέρας είναι ζεστός και τα δέντρα γεμάτα πορτοκάλια.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Γκέοργκ λαμβάνει ένα γράμμα από τον πατέρα του, τον Γιαν Όλαβ. Του γράφει για μια κοπέλα που την αποκαλεί «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια». Τι θα μπορούσε ένας πατέρας -που έχει ήδη πεθάνει- να πει στον δεκαεξάχρονο γιο του; Ο Γκέοργκ αρχίζει να διαβάζει το γράμμα, καθώς ταξιδεύει με το τρένο για να πάει στα βουνά της Νορβηγίας για σκι. Σ’ αυτό το ταξίδι γνωρίζει τη Στέλλα. Μέσα από το γράμμα του πατέρα του και μια μαγευτική συνάντηση κάτω από τον ξάστερο ουρανό, ο Γκέοργκ συνειδητοποιεί ότι εκείνος και ο πατέρας του έχουν κάτι κοινό: την αναζήτηση του πραγματικού έρωτα…

Η τρίτη κατά σειρά ταινία στη φιλμογραφία της Εύα Νταρ, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με θέμα την απώλεια, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διεθνούς φήμης Νορβηγού συγγραφέα Γιοστέιν Γκάαρντερ («Ο Κόσμος της Σοφίας»).