ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «The Rebound» 08.02.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «The Rebound» 08.02.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«The Rebound»

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:50

the_rebound (1)

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2009.

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρόιντλιχ.

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Τζάστιν Μπάρθα, Κέλι Γκουλντ, Τζον Σνάιντερ, Αρτ Γκαρφάνκελ, Τζοάνα Γκλίζον, Στιβ Αντονούτσι.

Διάρκεια: 90΄

the_rebound

Υπόθεση: Η Σάντι είναι μια όμορφη, σέξι μητέρα δύο παιδιών, που μόλις έκλεισε τα 40. Είναι μια υπέροχη σούπερ-μαμά που προλαβαίνει τα πάντα. Αυτή η τέλεια φαινομενικά εικόνα της όμως, καταρρέει όταν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά. Για χάρη των παιδιών της  συνέρχεται γρήγορα και μετακομίζει μαζί τους στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και να κάνει μια νέα αρχή. Εκεί, συναντά τον Άραμ Φίνκελσταϊν, έναν ρομαντικό 24χρονο, που δουλεύει στην καφετέρια κάτω από το σπίτι της και προσπαθεί και εκείνος να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του. Όταν η Σάντι βρίσκει δουλειά, προτείνει στον Άραμ να της κρατάει τα παιδιά τις ώρες που θα λείπει κι εκείνος σταδιακά γίνεται σα μέλος της οικογένειας. Κι ενώ υπάρχουν δεκάδες λόγοι, που θα μπορούσαν να τους κρατήσουν μακριά, τελικά η Σάντι και ο Άραμ, ερωτεύονται! Οι φίλοι και οι συγγενείς τους αντιδρούν, καθώς θεωρούν τη διαφορά ηλικίας απροσπέλαστο εμπόδιο. Το ερωτευμένο ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει αν αυτό, που βρήκε ο ένας στον άλλο είναι κάτι παροδικό ή αν θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα…

the rebound

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Νέα Υόρκη και ήταν επιλογή του σκηνοθέτη Μπαρτ Φρόιντλιχ. «Είναι σημαντικό για ένα σκηνοθέτη να γνωρίζει την πόλη όπου κινηματογραφεί. Εγώ έχω μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, οπότε είναι ο ιδανικός τόπος για τις ταινίες μου» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

The Rebound 10

Μετά το τέλος των γυρισμάτων στη Νέα Υόρκη, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής Τζάστιν Μπάρθα με επτά ακόμα μέλη της παραγωγής συνέχισαν την κινηματογράφηση για 12 μέρες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Πλάνα από το Χονγκ Κονγκ, το Μουμπάι, την Κένυα, το Παρίσι και την Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιήθηκαν για να συνθέσουν την τελευταία σκηνή του έργου, που περιγράφει πέντε χρόνια από τη ζωή του ήρωα Άραμ. «Η σκηνή δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο» εξηγεί ο σκηνοθέτης, «θεωρήσαμε όμως, ότι έπρεπε να τη συμπεριλάβουμε για να ολοκληρωθεί συναισθηματικά το έργο».

The Rebound (13)

the_rebound (2)