ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 01-08.02.2018

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 01-08.02.2018

Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1/2/2018, στις 00:40, θα μεταδοθεί η ελληνική σειρά: «ΧΑΙΡΕ, ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟ» W (Ε), ως εξής:

Κοινωνική-σατιρική σειρά, παραγωγής 1985.

Σκηνοθεσίααραγωγή: Γιάννης Σμαραγδής.

Σενάριο: Γιώργος Αρμένης.

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Σμαραγδής.

Σκηνικά: Νίκος Πετρόπουλος.

Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος (Τάσος Καρατάσος), Νίκος Καλογερόπουλος (Μήτσος ο τρελός), Κώστας Τσάκωνας (κουρέας), Γιώργος Μοσχίδης (Ευδαίμων Καρατάσος), Ηλίας Λογοθέτης (ενωμοτάρχης), Λήδα Πρωτοψάλτη (Βαγγελιώ Καρατάσου), Βασίλης Διαμαντόπουλος (Επαμεινώνδας Μπαλτάς),  Ντίνα Κώνστα (Χαρίκλεια), Σταύρος Ξενίδης, Βασίλης Τσάγκλος (αγροφύλακας), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Ράντου (Καλλιόπη Καρατάσου), Φρόσω Κοκκόλα, Σπύρος Δρόσος, Δημήτρης Κατσιμάνης, Πάνος Σκουρολιάκος, Νίκος Παπαχρήστος (νομάρχης), Ζαννίνο (Βαζούρας), Γιάννης Ευδαίμων (Θανάσης, χωροφύλακας), Βασίλης Τσιπίδης, Θόδωρος Συριώτης, Στράτος Παχής, Νίκος Κάπιος (Καφαντάρης), Δημήτρης Καμπερίδης, Κώστας Μπαλαδήμας, Πάνος Αναστασόπουλος, Τζιμάρας Γιαννάτος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Γιαννάτος, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Κώστας Τζουβάρας, Μιχάλης Γούναρης, Ντίνα Γιαννάκου, Φώτης Θωμαΐδης, Γιώργος Τζιφός, Ρενάτα Παπακώστα, Μαρία Μαυρομάτη.

ΥπόθεσηΒρισκόμαστε προς το τέλος της επτάχρονης δικτατορίας, όταν ο διορισμένος πρόεδρος ενός χωριού πεθαίνει. Η εξουσία (διοικητής Χωροφυλακής, αγροφύλακας, ο χαφιές κουρέας, η γραμματέας της Κοινότητας), συσκέπτεται, αποφασίζει και διορίζει πρόεδρο τον Τάσο Καρατάσο, ακολουθώντας τη συμβουλή του «γεφυροποιού» παλαιού πολιτευτή της δεξιάς, Επαμεινώνδα Μπαλτά. Ο «δοτός» Τάσος Καρατάσος, από τη μια στρογγυλοκάθεται στην εξουσία, από την άλλη, έχει τύψεις γιατί συνεργάζεται με τους «κρατούντες». Στο μεταξύ, οι κάτοικοι του χωριού, όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή της εξουσίας, νιώθουν πως ήρθε η ώρα να νομιμοποιήσουν τα αμαρτήματα του παρελθόντος (αυθαίρετα, καταπατήσεις, παρανομίες κ.ά.) και ζητούν συνέχεια ρουσφέτια από τον πρόεδρο. Όταν πλησιάζει το τέλος της χούντας, ο Καρατάσος αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο της πολιτικής απομόνωσης και προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να μπει στην ομάδα εξουσίας που δημιούργησε και πάλι ο πολιτευτής Μπαλτάς. Όμως, με την αλλαγή του καθεστώτος, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος. Οι συγχωριανοί του τον δένουν εξευτελιστικά κάτω από το άγαλμα της κεντρικής πλατείας και στη συνέχεια, τον διώχνουν για πάντα από το χωριό με τη ρετσινιά του «χουντικού», ρίχνοντας πάνω του το ανάθεμα, ενώ οι υπόλοιποι αποκαθίστανται σε νέες θέσεις…

1/2/2018Επεισόδιο 1ο 

5/2/2018Επεισόδιο 2ο

6/2/2018Επεισόδιο 3ο

7/2/2018Επεισόδιο 4ο

8/2/2018Επεισόδιο 5ο (τελευταίο)