H νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ «A Path Appears» στην ΕΡΤ1 06, 07...

H νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ «A Path Appears» στην ΕΡΤ1 06, 07 & 08.03.2018

 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«A Path Appears» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Από την Τρίτη 6 Μαρτίου

έως και την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στις 00:20

APA1

Νέα συγκλονιστική σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ 2015.

Oι βραβευμένοι με Πούλιτζερ δημοσιογράφοι Νίκολας Κρίστοφ και Σέριλ Γουντάν ερευνούν σε βάθος και αποκαλύπτουν την πιο σκληρή εκμετάλλευση που υφίστανται οι γυναίκες, εκεί όπου η φτώχεια είναι φοβερή, καθώς και όλα τα συνεπακόλουθα: εμπόριο ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εγκυμοσύνες στην εφηβική ηλικία, βία κατά των γυναικών, παιδική δουλεία και τις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπισή τους.

Αυτά τα συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι σε ολόκληρο την υφήλιο με σκοπό να αναδείξει τα βαθύτερα αίτια της ανισότητας των φύλων και τις ρίζες της γυναικείας αδυναμίας.

Η δημοσιογραφική ομάδα  ταξιδεύει στην Κολομβία, την Αϊτή, την Κένυα και παντού στις ΗΠΑ.

landing_edit21 (1)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στις 00:20

Επεισόδιο 1ο: «Εμπορία ανθρώπων στις ΗΠΑ». Οι δημοσιογράφοι μιλούν με τη Σάνα, που την πούλησε η ίδια η μάνα της σε προαγωγό στην ηλικία των 12 χρόνων. Συναντούν γυναίκες που ασκούν το επάγγελμα της πορνείας, καθώς και άλλες σαν τη Σάνα, οι οποίες βρήκαν μια καινούργια ζωή μέσα από την παρέμβαση οργανισμών που πολεμούν το σύγχρονο αυτό δουλεμπόριο. Η πραγματικότητα είναι απίστευτα σκληρή και τα θύματα συνήθως παθαίνουν ανήκεστες βλάβες, υπάρχουν όμως και διαφυγές. Στο γραφείο του Σερίφη θα δούμε το παρασκήνιο της μάχης που δίνει η αστυνομία για την πάταξη του εμπορίου του σεξ, καθώς και ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 00:20

maxresdefault

Επεισόδιο 2ο: «Ο κύκλος της φτώχειας». Στη Δυτική Βιρτζίνια οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται οικογένειες ενταγμένες στο πρόγραμμα «Σώστε τα Πρώτα Βήματα του Παιδιού» που προσφέρει βοήθεια σε πολύ φτωχές οικογένειες, μαθήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και στήριξη για τις μητέρες.

Στην Αϊτή επισκέπτονται έναν Οργανισμό που προσφέρει οικονομική και κοινωνική στήριξη, υπηρεσίες Υγείας, καθώς και δωρεάν σχολείο, πράγμα πολύ σπάνιο στην Αϊτή.

Στην Καρταχένα οι δημοσιογράφοι μαζί με την Εύα Λονγκόρια συναντούν τον δημιουργό του Ιδρύματος Εσκομπάρ που προσφέρει εκπαίδευση, υπηρεσίες Υγείας, βρεφικό σταθμό και κλινική που έχει περιθάλψει πάνω από 84.000 πολύ φτωχούς ανθρώπους της κοινότητας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 8 Μαρτίου, στις 00:20

path-appears-sig

Επεισόδιο 3ο (τελευταίο): «Βία και λύσεις». Οι δημοσιογράφοι ταξιδεύουν στην Ατλάντα, όπου μαθαίνουν για το έργο δύο Οργανισμών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν  τη βία στο σπίτι. Εκεί, και στο καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες, συναντούν μια δικηγόρο που τους εξηγεί πως συχνά το νομικό σύστημα στρέφεται κατά των κακοποιημένων γυναικών. Οι ίδιες οι γυναίκες μοιράζονται τις δραματικές εμπειρίες τους για το πόσο δύσκολο πρακτικά είναι πολλές φορές να απαλλαγούν από τον βασανιστή τους.

Στην Κένυα, οι δημοσιογράφοι μαζί με τη Μία Φάροου πηγαίνουν στην Κιμπέρα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις του κόσμου και μιλούν με μέλη ενός Οργανισμού που προσπαθεί να βοηθήσει τα κορίτσια να ξεφύγουν από τη φρίκη. Εκεί, δεν υπάρχουν σχολεία, ηλεκτρισμός ούτε τρεχούμενο νερό και οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί: 15% των κοριτσιών έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από την προσχολική ηλικία.