«Peaky Blinders»: Η σειρά-έπος στην ΕΡΤ1 02 & 03.04.2018 ...

«Peaky Blinders»: Η σειρά-έπος στην ΕΡΤ1 02 & 03.04.2018 & 03.04.2018

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Peaky Blinders»

Peaky-Blinders-Series 2 (8)

Δραματική γκαγκστερική σειρά εποχής,  παραγωγής Αγγλίας 2013.

Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορική συμμορία των «Peaky Blinders» του Μπέρμιγχαμ.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Στίβεν Νάιτ.

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Πολ Άντερσον, Έλεν ΜακΚρόρι, Σαμ Νιλ, Τομ Χάρντι, Άναμπελ Γουόλς, Νόα Τέιλορ.

Peaky-Blinders-Series 2 (6)

Η σειρά εξελίσσεται στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, το 1919, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρακολουθεί τη ζωή και τα κατορθώματα της συμμορίας «Peaky Blinders». Ο ίδιος ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναθέτει στον επιθεωρητή Τσέστερ Κάμπελ να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δράση και να επιστρέψει από το Μπέλφαστ, όπου είχε αναλάβει να καθαρίσει την πόλη από τον IRA, τους κομμουνιστές, τις συμμορίες και τους αναρχικούς.

Peaky-Blinders-Series 2 (4)

Η σειρά ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως η πιο έξυπνη, ατμοσφαιρική και συναρπαστική δραματική σειρά του BBC τα τελευταία χρόνια.

Το εξαιρετικό καστ, η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, η σκηνοθεσία, τα εκπληκτικά κοστούμια και το μαεστρικό ντύσιμο κάθε σκηνής με τρομερά μουσικά κομμάτια, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που κάνουν τη σειρά να ξεχωρίζει.

Ένα rock and roll ταξίδι Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes μέχρι και Johnny Cash, σε απόλυτη αρμονία με τον αέρα και το στυλ της περιβόητης συμμορίας.

Peaky-Blinders-Series 2 (10)

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στις 22:00

(Έναρξη Β’ Κύκλου) Επεισόδιο 1ο. Η δεκαετία του 1920 μπαίνει δυναμικά και οι Πίκι Μπλάιντερς έχουν δουλειές με φούντες. Παρόλο που ο αρχηγός της συμμορίας Τόμι Σέλμπι υποκύπτει στον εκβιασμό και δολοφονεί έναν Ιρλανδό αντάρτη, δεν παύει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του, νόμιμες και παράνομες, και να θέλει να κατακτήσει και το Λονδίνο.

Peaky-Blinders-Series 2 (9)Η ευκαιρία εμφανίζεται την ημέρα που η κυρίαρχη συμμορία των Ιταλών είναι απασχολημένη με τους αγώνες στο Νιουμάρκετ και ο Άρθουρ μαζί με τον Τζον και τον Τόμο κάνουν την παρουσία τους αισθητή στο Έντεν Κλαμπ, το καμάρι των Ιταλών, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. Οι Ιταλοί όμως, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και το τίμημα θα είναι σκληρό.

Peaky-Blinders-Series 2 (11)

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018, στις 22:00

(Β’ Κύκλος) Επεισόδιο 2ο. Ο Κάμπελ, αφού σώζει τον Τόμι από τον Σαμπίνι, βάζει σε εφαρμογή το φιλόδοξο  σχέδιό του. Τον κρατά στο χέρι, εκβιάζοντάς τον για το φόνο του Ιρλανδού και ο Τόμι αναγκάζεται να υποκύψει στο βρόμικο πολιτικό παιχνίδι του Κάμπελ. Δεν παραδίνεται όμως τόσο εύκολα. Στην προσπάθειά του να κατακτήσει το Λονδίνο, βρίσκει στο πρόσωπο του αινιγματικού Εβραίου Άλφι Σόλομονς έναν σύμμαχο.

Peaky-Blinders-Series 2 (12)

Στο μεταξύ, στο Μπέρμιγχαμ ανακύπτουν άλλα θέματα: ενώ θα έπρεπε όλοι οι Σέλμπι ενωμένοι να γιορτάζουν τα εγκαίνια της παμπ Γκάρισον, ο Άρθουρ βασανίζεται ακόμα από τη φρίκη του πολέμου, η δε θεία Πόλι -εμμονικά- ψάχνει για τα παιδιά της, που της τα πήραν παλιά.

Peaky-Blinders-Series 2