Πασχαλινό αφιέρωμα της ERT Hybrid

Πασχαλινό αφιέρωμα της ERT Hybrid

Η ΕΡΤ ΘΥΜΑΤΑΙ
Πασχαλινό αφιέρωμα της ERT Hybrid

Ένα ειδικό αφιέρωμα της ERT Hybrid, θα μας βάλει στο κλίμα των ημερών, με ξεχωριστά πασχαλινά προγράμματα από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Το τηλεοπτικό ταξίδι ξεκινά μέσα από το διαδικτυακό κανάλι ERTplay, με σταθμούς σημαντικές στιγμές της Δημόσιας Τηλεόρασης, σε ένα ψηφιοποιημένο πρόγραμμα διαθέσιμο για πρώτη φορά σε κάθε «έξυπνη» συσκευή (υπολογιστές, tablet, smartTV, κινητά) που παρέχει πρόσβαση στις διαδικτυακές και υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα θα δούμε:

Το Νίκο Ξυλούρη, τον Μανώλη Μητσιά και  τη Δήμητρα Γαλάνη στο τηλεοπτικό ντοκουμέντο του Γιώργου Σγουράκη «Ρωμανός ο Μελωδός και το Θείο Δράμα», παραγωγής 1977. Την Έλλη Λαμπέτη να διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και από Ύμνους που ψάλλονται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εκπομπή «Κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας» (1979).

ROMANOS o Melodos

Labeti

Τα «Πάθη τα σεπτά», με την Άννα Συνοδινού να διαβάζει ιερά κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας από την Ιερά Μονή Πετράκης (1992). Βυζαντινούς ύμνους με τον Χρόνη Αηδονίδη στην εκπομπή «Επικράνθη» (2005). Απαγγέλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.

Synodinou

Aidonidis (1)

Την Ελένη Βιτάλη να ψάλλει κατανυκτικούς ύμνους στο υποβλητικό περιβάλλον των Μονών Πεντέλης και Καισαριανής, στην εκπομπή «Βυζαντινοί Ύμνοι». Το Νικηφόρο Βρεττάκο και τον Κωστή Μοσκώφ να μιλούν για το νόημα των Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας στην εκπομπή «Περιμένοντας την Ανάσταση» (1987), όπως και τον ακαδημαϊκό Σάββα Αγουρίδη στην εκπομπή «Παρασκήνιο» (1995) να κάνει σκέψεις πάνω στα Άγια Πάθη.

Vitali

Vrettakos

Επίσης, θα παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψουν στην Ιερουσαλήμ, στην Καππαδοκία, στην Κάλυμνο, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στην Έλυμπο Καρπάθου, καθώς και στη Φολέγανδρο για να γνωρίσουμε τα έθιμα τους τις άγιες αυτές μέρες.

Parios (1)

Την Κυριακή του Πάσχα το γλέντι ξεκινά με τον Γιάννη Πάριο στην εκπομπή «Αυλαία» (1995) και συνεχίζεται με την μουσική παράσταση «Λεωφόρος Β’» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (1990) και την Τάνια Τσανακλίδου, τον Γιάννη Σπανό και τον Στέφανο Κορκολή στο εορταστικό πρόγραμμα του 1991 «Της Λαμπρής, της Άνοιξης, της Αγάπης». Το κέφι φουντώνει με πασχαλινά δημοτικά τραγούδια και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ήρθι Λαμπριά και Πασχαλιά» του 1997.

Protopsalti

Tsanaklidou

Το πρόγραμμα διανθίζεται από μικρές ταινίες «Επικαίρων», που μας ταξιδεύουν σε προηγούμενος δεκαετίες και παιδικές πασχαλινές κατασκευές.

Δείτε μας:

  • στην ΕΡΤ Υβριδική από τις τηλεοράσεις με υβριδικές υπηρεσίες.
  • σε υπολογιστή στο www.ert.gr ή ert.gr/ertplay-live.
  • σε κινητό και tablet από στην εφαρμογή της ΕΡΤ για Android και iOS.
  • σε smartTV Samsung και LG από την ειδική smart εφαρμογή.