Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 30.04.2018

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 30.04.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στο πρώτο μέρος της εκπομπής, με αφορμή την Πρωτομαγιά, καλεσμένοι είναι ο Κώστας Παπαδημητρίου, καθηγητής Εργατικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και ο Γιάννης Κουζής, καθηγητής και Κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι καθηγητές μιλούν για τις εξελίξεις των εργασιακών σχέσεων την εποχή των μνημονίων μετά το 2010, τις ατομικές και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη μερική και την προσωρινή απασχόληση, τη διαιτησία (ΟΜΕΔ), τη διαμεσολάβηση και τη δικαστική διεκδίκηση δικαιωμάτων, καθώς και για τις προοπτικές και τα επίδικα ζητήματα στη μεταμνημονιακή εποχή.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο Ιωάννης Ιωαννίδης, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford, μιλά για τη σύγκριση της ερευνητικής απόδοσης οργανισμών και ερευνητών και την επίδοση της Ελλάδας, για τη δημόσια υγεία σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα αλλά και για το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας.

Επίσης, ο μεταφραστής Γιώργος Πινακούλας μιλάει για το βιβλίο «Μιχαήλ Επστάιν: Ανθρωπιστικές εφευρέσεις και ηθική της μοναδικότητας». Τέλος, ο συν-συγγραφέας Θανάσης Κουραβέλος μιλάει για το βιβλίο «Οι ρίζες της ανομίας».

Συντονισμός-παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, ώρα 22:00 – 24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert