ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Σαν πρόσωπο στα σύννεφα» 05.05.2018

ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Σαν πρόσωπο στα σύννεφα» 05.05.2018

 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Σαν πρόσωπο στα σύννεφα»

(Head in the Clouds)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 00:10

Head in the Clouds (1)

Κοινωνικό ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής Αγγλίας-Καναδά 2004.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζον Ντούιγκαν.

Μουσική: Τέρι Φρίγουερ.

Φωτογραφία: Πολ Σάροσι.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Πενέλοπε Κρουζ, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Στίβεν Μπέρκοφ, Καρίν Βανάς, Γκάμπριελ Χόγκαν, Πίτερ Κόκετ.

Διάρκεια: 113΄

Head in the Clouds (4)

Υπόθεση: Μια βροχερή νύχτα το 1933, ο 19χρονος Ιρλανδός Γκάι Μάλιον δουλεύει στο μικρό φοιτητικό δωμάτιό του στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όταν μια γυναίκα μπαίνει στο δωμάτιο, βρεγμένη ώς το κόκαλο -η πιο όμορφη γυναίκα που έχει δει ποτέ. Μισή Γαλλίδα, μισή Αμερικανίδα, η γνωστή φωτογράφος μόδας Γκίλντα Μπεσέ ξέφυγε παρά τρίχα από το να τη βρουν στο κατάλυμα του φίλου της, ενός από τους καθηγητές του κολεγίου. Αν και οι δυο τους προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς κόσμους -εκείνη οπαδός της μποέμικης χαλαρής ζωής, εκείνος φιλήσυχος και ιδεαλιστής- υπάρχει αμοιβαία δυνατή έλξη.

Head in the Clouds (6)

Τρία χρόνια αργότερα μοιράζονται πια το ίδιο διαμέρισμα στη Μονμάρτρη. Μαζί τους μένει και η Μία, μια φίλη της Γκίλντα, σέξι Ισπανίδα χορεύτρια, πολιτική πρόσφυγας λόγω του Ισπανικού Εμφύλιου. Έρχεται ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι Γερμανοί μπαίνουν στο Παρίσι και οι τρεις φίλοι σκορπίζουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Head in the Clouds (5)

Οι πολιτικοποιημένοι Γκάι και Μία αποφασίζουν να πάνε στην Ισπανία για να ενταχθούν στον αγώνα, ο καθένας από το δικό του πόστο, ενώ η Γκίλντα δημιουργεί δεσμό μ’ έναν Γερμανό αξιωματικό και δίνει κρυφά πληροφορίες στην Αντίσταση. Έπειτα από χρόνια ο Γκάι θα επιστρέψει στο Παρίσι ως ενεργό μέλος των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Αλλά ενώ η απελευθέρωση πλησιάζει, η Γκίλντα κινδυνεύει σαν συνεργάτης των Γερμανών. Ο Γκάι δίνει τον αγώνα της ζωής του για να τη σώσει.

Head in the Clouds

Η ταινία είναι κυρίως μια ιστορία αγάπης, όμως πραγματεύεται και άλλα θέματα, όπως της μοίρας και της ελεύθερης θέλησης. 
Head-clouds