ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Αλέκος Παναγούλης & Μάης του ’68» ...

ΕΡΤ2 – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: «Αλέκος Παναγούλης & Μάης του ’68» 06.05.2018

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Με τον Βασίλη Βασιλικό

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ο Βασίλης Βασιλικός επιμελείται και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εκπομπή, αφιερωμένη στις Τέχνες και στα Γράμματα. Μέσα από παρουσιάσεις ξεχωριστών βιβλίων, μικρές αποκαλύψεις αλλά και σημαντικές αναλύσεις έργων Ελλήνων συγγραφέων, ο οικοδεσπότης της εκπομπής στοχεύει στη γνωριμία με νέους αλλά και παλαιότερους συγγραφείς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις 13:00
«Αλέκος Παναγούλης & Μάης του ’68»

«Αλέκος Παναγούλης & Μ (3)

Ο Θανάσης Πετρίδης, προσωπικός φίλος του Αλέκου Παναγούλη, συνομιλεί με τον Βασίλη Βασιλικό για την προσωπικότητα και την πολιτική του δράση, για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, τον Αύγουστο του ’68, αλλά και για τα ποιήματά του, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων γράφτηκαν στη φυλακή.

«Αλέκος Παναγούλης & Μ (2)

Ο συγγραφέας Ανδρέας Στάικος συνομιλεί με τον Βασίλη Βασιλικό για το Μάη του ’68 στο Παρίσι, ανασύροντας αναμνήσεις από τα τότε γεγονότα, όπως τα έζησαν από κοντά.

Ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Mikaël Hautchamp μιλά στον Βασίλη Βασιλικό για τη σημασία του Μάη του ’68 και για τις αλλαγές που επέφερε στη γαλλική παιδεία.

Τέλος, ο φακός της εκπομπής περιηγείται την έκθεση με θέμα το Μάη του ’68 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και η μορφωτική ακόλουθος της Γαλλίας στη χώρα μας, Muriel Piquet-Viaux, μας μιλά για το περιεχόμενό της.

Παρουσίαση: Βασίλης Βασιλικός.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Οικονομίδου.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης.

&68(1)~1