Συνέντευξη του Βασίλη Κεγκέρογλου στην εκπομπή «Απευθείας» 11.05.2018

Συνέντευξη του Βασίλη Κεγκέρογλου στην εκπομπή «Απευθείας» 11.05.2018

Συνέντευξη του Βασίλη Κεγκέρογλου

στην εκπομπή «Απευθείας»

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ήταν προσκεκλημένος σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη. 

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για τις όποιες αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής:

10.40 Είναι 50 μέρες από το Συνέδριό μας, όπου πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για την πορεία μας, την αυτόνομη πολιτική πορεία μας. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα που μπορεί να συμβάλει για να βγούμε με βιώσιμο τρόπο από την κρίση, αλλά ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια νέα περίοδο ευημερίας σε στέρεες βάσεις. Έχουμε ακόμα τα ζητήματα εσωστρέφειας, διότι τώρα συγκροτούνται τα όργανα, αλλά ταυτόχρονα η εικόνα μας τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν η καλύτερη. Η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά αφορά στην απόφαση του Συνεδρίου να προχωρήσουμε και βέβαια να λήξει αυτή η εικόνα που είχαμε τις προηγούμενες μέρες.

10.41 Αντίθετα, προχωρούμε και θα προχωρήσουμε με όσους πιστεύουν στο εγχείρημα.

10.42 Η χθεσινή πολιτική παρέμβαση της προέδρου αφορά την εικόνα, δεν προσωποποιείται. Τα ζητήματα αντιμετωπίζονται πολιτικά, δεν αντιμετωπίζονται πειθαρχικά. Ο κόσμος περιμένει από εμάς και κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να είμαστε ένα ισχυρό κίνημα.

10.45 Η πολιτική μας γραμμή -απόφαση του Συνεδρίου- είναι αυτόνομη πορεία με το σχέδιο Ελλάδα και με τους πολίτες συζητάμε μέχρι τις εκλογές και με τα κόμματα. Για μας αυτό που λείπει από τη χώρα, η εθνική συνεννόηση, δεν μπορεί να συνεχιστεί κι από εκεί και πέρα όλοι όσοι έχουν παρεξηγήσει ή δεν έχουν κατανοήσει τη γραμμή μας οφείλουν να διαβάσουν ξανά τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Προχωράμε μπροστά με αυτόνομη πολιτική.

10.48 Τη στηρίζει το 80% του ελληνικού λαού που λέει ότι πρέπει να τερματιστεί η θητεία του κ. Τσίπρα, ο οποίος πορεύεται μονομερώς και θέλει να αλυσοδέσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, χωρίς καν να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις. Για τους πολίτες δεν γίνεται καν λόγος.

10.50 Μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με κανέναν. Οι επόμενες εκλογές με την εντολή του λαού θα αναδείξουν πρώτο, δεύτερο, τρίτο. Εμείς επιδιώκουμε να είμαστε δεύτεροι, τουλάχιστον τρίτοι θα είμαστε.

10.53 Μιλάμε για τοποθετήσεις διαφόρων στελεχών που δεν είναι στις ηγεσίες και οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική της αυτόνομης γραμμής που έχουμε αποφασίσει.