ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Το μινόρε της αυγής» και τα...

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Το μινόρε της αυγής» και τα μεγάλα τραγούδια του 18.05.2018

ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Πάνο Μπουγιούρη

Στην ΕΡΤ λέμε ΝΑΙ! Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ με ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Η νέα μουσική εκπομπή, που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώνει το τραγούδι με τον πολιτισμό κι όσα αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο.

Διασκέδαση αλλά με αξιώσεις, γλέντι της καρδιάς και των αισθήσεων, ψυχαγωγία αληθινή. Και μαζί στιγμές ακρόασης, μουσικής ομορφιάς και ευαισθησίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 22:00

«Το μινόρε της αυγής» και τα μεγάλα τραγούδια του

bty

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, λέμε ΝΑΙ στην ατμόσφαιρα, στο κλίμα, στην αλήθεια, στη δύναμη αλλά και στα σπουδαία τραγούδια μιας τηλεοπτικής σειράς που έγραψε ιστορία στην τηλεόραση, στις καρδιές μας και στη δισκογραφία.

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» και η Ναταλία Δραγούμη με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη ενώνουν δημιουργικά το χθες με το σήμερα, μεταφέροντας στις μέρες μας τη ρίζα και τους καρπούς του ρεμπέτικου και του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

Εικόνες μιας άλλης εποχής με προσωπικότητες που αποτέλεσαν τη μαγιά του θρυλικού «Μινόρε της αυγής», αλλά και νεότερους καλλιτέχνες που γαλουχήθηκαν με το μύθο του.

bty

Στο στούντιο, η Λιζ Μεσθεναίου, σύντροφος του σκηνοθέτη της σειράς Φώτη Μεσθεναίου, η Μελίτα Γκούφα, κόρη του σπουδαίου σεναριογράφου Βαγγέλη Γκούφα και, βέβαια, η ξεχωριστή Αθηναϊκή Κομπανία που έντυσε μουσικά το θρύλο του «Μινόρε».

Ακόμη, η Χαρά Αγγελούση, η περίφημη Χαρά του «Μινόρε της Αυγής» που μάγεψε τους τηλεθεατές με την αινιγματική ομορφιά και τη χάρη της, σε βαθμό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τα χρόνια του ’80 στην Αθήνα αλλά και την επαρχία.

bty

Κοντά τους επίσης, οι ερμηνευτές Δήμητρα Κωστάκη και Κώστας Θωμόπουλος, καθώς και οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Κωνσταντίνος Μάνος, Τζένη Παπαδημητρίου, Ρένος Ρώτας, Ηρώ Πεκτέση, Αρετή Πασχάλη, Νίκη Βακάλη, Μαριαλένα Ροζάκη, Μαριάννα Μαυριανού  και Τάσος Κοντόγιωργας.

Το «Μινόρε της Αυγής» και οι νέες προοπτικές του επανέρχονται δυναμικά στην επικαιρότητα, την ίδια ώρα που το ρεμπέτικο αναγνωρίζεται από την UNESCO και καταγράφεται επισήμως στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Σ’ αυτά τα τραγούδια και σε όσα αντιπροσωπεύουν, στην αληθινή διασκέδαση, στο γλέντι της ψυχής και των αισθήσεων, λέμε ΝΑΙ!

bty

Παρουσίαση: Ναταλία Δραγούμη – Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Σκηνοθεσία: Κοσμάς Φιλιούσης.

Αρχισυνταξία: Kώστας Μπαλαχούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Ματίκας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης.

Υπεύθυνη καλεσμένων: Μάρα Χαρμαντά.

Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel.