ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μικρό έγκλημα» 03.06.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μικρό έγκλημα» 03.06.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Μικρό έγκλημα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 23:40 

«Μικρό έγκλημα» (2)

Κομεντί, συμπαραγωγής Ελλάδας-Κύπρου-Γερμανίας 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρίστος Γεωργίου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Γιαννέλης.

Καλλιτεχνική επιµέλεια: Μιχάλης Σαμιώτης.

Μουσική: Θανάσης και Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου.

Μακιγιάζ: Δήμητρα Φαφαλιού.

Μοντάζ: Isabel Meier.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Αρτώ Απαρτιάν, Ελένη Κοκκίδου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ερρίκος Λίτσης, Mouzafer Zifla, Παναγιώτης Μπενέκος, Δημήτρης Δρόσος, Μάρα Μπαρόλα, Ευγενία Δημητροπούλου, Jean Jacques Terson, Catherine Suen, Φώτης Θωμαΐδης, Δήμητρα Στογιάννη, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Γιώργος Σουξές, Άκης Σακελλαρίου, Ρίκα Βαγιάννη.

Διάρκεια: 84΄

«Μικρό έγκλημα» (1)

Υπόθεση: Ο Λεωνίδας (Άρης Σερβετάλης), έχει µόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυνοµικών και παίρνει την πρώτη του µετάθεση σ’ ένα πανέµορφο, πλην όµως αποµονωµένο νησί του Αιγαίου.

Οι επαγγελµατικές του προκλήσεις αρχικά περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες «Απαγορεύεται ο Γυµνισµός» στις ερηµικές παραλίες του νησιού, όµως όταν ανακαλύπτει το πτώµα του γέρου Ζαχαρία σ’ έναν γκρεµό, το καθήκον τον καλεί σε δράση. Ήταν ατύχηµα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγµατα δεν έγιναν τόσο απλά;

«Μικρό έγκλημα» (8)

Στην προσπάθειά του να βρει τις απαντήσεις, ο Λεωνίδας θα ακολουθήσει µία ανορθόδοξη έρευνα, θα γνωριστεί µε όλους τους κατοίκους, θα ερωτευτεί, και µέσα από την πολύ ιδιαίτερη σχέση που θα αναπτύξει µε το νησί, θα λύσει τελικά το µυστήριο γύρω από το θάνατο του Ζαχαρία.

«Μικρό έγκλημα» (7)

Η ταiνια: Ένα ελληνικό νησί, µοναδικό, πανέµορφο αλλά και άγριο. Οι κάτοικοί του ιδιαίτεροι, ανθρώπινοι αλλά και λίγο τρελοί. Σ’ αυτόν τον κόσµο εµφανίζεται ο Λεωνίδας, ένας νεαρός αστυνοµικός, που σαφώς θα προτιµούσε την κινητικότητα της πόλης από ένα ήσυχο νησί. Κοντά του, γνωρίζουµε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στην αρχή βλέπουµε µόνο την επιφάνεια, ένα ήσυχο νησάκι, καθώς όµως ανακαλύπτουµε τους κατοίκους µέσα από τα µάτια του κωµικού αλλά και φιλότιµου αστυνοµικού, παρασυρόµαστε από την οµορφιά του τοπίου και γινόµαστε ένα µαζί του, όπως κι ο πρωταγωνιστής. Τα γεγονότα της ταινίας αλλάζουν τα σχέδια του Λεωνίδα, όπως σ’ αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου δένεσαι µε έναν τόπο τόσο πολύ, ώστε να αλλάζεις το εισιτήριο της επιστροφής σου για να µείνεις λίγο ακόµα, κι έπειτα λίγο παραπάνω…

«Μικρό έγκλημα» (6)

«Μικρό έγκλημα»

«Μικρό έγκλημα» (3)

«Μικρό έγκλημα» (4)

«Μικρό έγκλημα» (5)