«Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.06.2018

«Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ στο Τρίτο Πρόγραμμα 23.06.2018

 Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00

trito

«Έτσι κάνουν όλες», τη δημοφιλέστερη κωμική όπερα του Β. Α. Μότσαρτ, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00.

Πρόκειται για κωμική όπερα σε δύο πράξεις, το λιμπρέτο της οποίας έγραψε ο Λορέντζο Ντα Πόντε και έκανε πρεμιέρα το 1790 στη Βιέννη.

Η συγκεκριμένη παράσταση που θα ακούσουν οι ακροατές, δόθηκε στις 5 Ιουλίου του 2016, στο Théâtre de l’Archevêché στη Νότια Γαλλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Εξ -αν- Προβάνς (Festival Aix-en-Provence).

Ο έμπειρος γεροφιλόσοφος Ντον Αλφόνσο προσπαθεί να πείσει τους δύο νεαρούς αξιωματικούς Φεράντο και Γκουλιέλμο, ότι «έτσι κάνουν»  όλες οι γυναίκες.  Ότι δηλαδή είναι άπιστες.  Να περιμένουν λοιπόν κάτι ανάλογο και από τις  αγαπημένες τους, την Ντοραμπέλα και τη Φιορντιλίτζι. Έπειτα από διάφορες κωμικές περιπέτειες, στο τέλος όλοι θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως «ευτυχισμένος είναι εκείνος που μπορεί από το κακό να παίρνει το καλύτερο».

Τους ρόλους ερμηνεύουν η σοπράνο Lenneke Ruiten (Φιορντιλίτζι), η μέτζο σοπράνο Kate Lindsey (Ντοραμπέλα), η σοπράνο Sandrine Piau (Δέσποινα), ο τενόρος Joel Prieto (Φεράντο), ο μπάσος Nahuel di Pierro (Γκουλιέλμο) και ο μπάσος Rod Gilfry (Ντον Αλφόνσο).

Τη Χορωδία της Όπερας του Κέιπ Τάουν και την Μπαρόκ Ορχήστρα του Φράιμπουργκ διευθύνει ο Γάλλος  Λουί Λανγκρέ.

Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 & 95.6!

Info:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00

«Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma