ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Τα ελληνικά διδακτήρια της Πόλης: Ζωγράφειο Αρρεναγωγείο»...

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Τα ελληνικά διδακτήρια της Πόλης: Ζωγράφειο Αρρεναγωγείο» 07.07.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ
Τα ελληνικά διδακτήρια της Πόλης
Ζωγράφειο Αρρεναγωγείο

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ώρα 12:00-13:00

Η «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ για τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και ώρα 12:00, τη συναρπαστική ιστορία του Ζωγράφειου Αρρεναγωγείου.

Το Ζωγράφειο στέκει στην ίδια θέση, στον αριθμό 15 στο σοκάκι Τουρνασίμπατσι, εδώ και 125 χρόνια. Για το εκπαιδευτικό πλαίσιο του Αρρεναγωγείου καταθέτουν τις μαρτυρίες τους δύο εμβληματικές μορφές της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πόλης, που σημάδεψαν όχι μόνο την πολύχρονη ιστορία του Ζωγραφείου αλλά άφησαν το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα της κοινότητας των Ρωμιών. Πρόκειται για τον καθηγητή Φυσικομαθηματικών Αλέκο Αλεξανδρίδη (γεν. 1925) και τον καθηγητή Οικονομικών Ισαάκ Αναστασιάδη (γεν. 1925). Οι δάσκαλοι της Πόλης πέρασαν το κατώφλι του Ραδιομεγάρου και θυμήθηκαν στα μικρόφωνα της ΕΡΤ όλα εκείνα που δεν σκέπασε η σκόνη του χρόνου.

Ακόμη, στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ακούγονται οι σημαντικές μαρτυρίες τριών μαθητών του Ζωγραφείου: του Νίκου Κόλμαν, προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων του Ζωγράφειου Λυκείου, του Στέλιου Γιαβάς, απόφοιτου του 1974, και του Βασιλείου Μούτσογλου, απόφοιτου του 1966.

Τη μουσική του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Cengiz Onural.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Οργάνωση παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8!

Info:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ώρα 12:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Τα ελληνικά διδακτήρια της Πόλης: Ζωγράφειο Αρρεναγωγείο»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ:

http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi