Η όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο Τρίτο Πρόγραμμα 07.07.2018

Η όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» στο Τρίτο Πρόγραμμα 07.07.2018

 Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ώρα 20:00

Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 8 το βράδυ, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» (Madama Butterfly) του διάσημου Ιταλού συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι (Giacomo Puccini).

Ειδικότερα, από την Όπερα του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, η Χορωδία και η Ορχήστρα της Όπερας υπό τη διεύθυνση του Manlio Benzi, ερμηνεύουν την αγαπητή και γνωστή σε όλους μας τρίπρακτη όπερα «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε λιμπρέτο των Λουίτζι Ίλικα (Luigi Illica) και Τζουζέπε Τζακόζα (Giuseppe Giacosa), η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1904.

Η υπόθεση αφορά στον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο Σαν (που αποκαλείται χαϊδευτικά «Μπατερφλάι» [πεταλούδα]), προς τον Πίνκερτον, έναν αξιωματικό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Όταν έπειτα από χρόνια απουσίας ο αξιωματικός επιστρέφει στην Ιαπωνία με την Αμερικανίδα σύζυγό του, προκειμένου να πάρει το παιδί που έχει γεννηθεί από τη σχέση του με την Μπατερφλάι, εκείνη αυτοκτονεί.

Τους ρόλους ερμηνεύουν, η σοπράνο Jung Nan Yoon (Cio-Cio San – Madama Butterfly), ο τενόρος Marcelo Puente (Πίνκερτον), η μέτζο-σοπράνο Katarina Giotas (Σουζούκι), ο τενόρος Daniel Ralphson (Γκόρο), ο βαρύτονος Mats Persson (Σάρπλες), ο τενόρος Mattias Ermedahl (πρίγκιπας Γιαμαντόρι) και ο μπάσος Thomas Jönsson (αυτοκρατορικός επίτροπος).

Παρουσίαση εκπομπής: Αλεξάνδρα Γιαλίνη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6! 

Info:

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma