FORMULA 1: Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας στην ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD...

FORMULA 1: Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας στην ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και στο ert.gr 08.07.2018

FORMULA 1

Το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας

στην ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και στο ert.gr

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στις 16:10
EPA / VALDRIN XHEMAJ

Το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στις 16:10, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD, καθώς και από το ert.gr. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα στις 15:00.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Με όρους της Formula 1, η πίστα του Σίλβερστον στη Μεγάλη Βρετανία ισοδυναμεί με τη Γένεση. Εκεί ήταν εξάλλου που στις 13 Μαΐου 1950, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Γκραν Πρι στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Από τότε, το Σίλβερστον είναι συνώνυμο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Βρετανία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι περισσότερες από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος έχουν τη βάση τους σε μία ακτίνα 120 χιλιομέτρων γύρω από την πίστα.

EPA / VALDRIN XHEMAJ

Tο Σίλβερστον αποτελεί και την «έδρα» του Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία Γκραν Πρι που έχουν γίνει εκεί. Θα μπορέσει άραγε να τα κάνει πέντε στη σειρά; Ή μήπως θα υπάρξει πέμπτος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες μέσα στο 2018;

Η Ferrari έχει δείξει φέτος ότι εκτός από πολύ γρήγορη είναι και αξιόπιστη (στο προηγούμενο Γκραν Πρι και τα έξι μονοθέσια με κινητήρα Ferrari τερμάτισαν μέσα στην πρώτη δεκάδα την ώρα που μόλις δύο με Mercedes και Renault κατάφεραν το ίδιο), ενώ η Red Bull βρίσκεται σε ανοδική φόρμα, μοιραζόμενη τον ίδιο αριθμό νικών με Ferrari και Mercedes από την αρχή της σεζόν (τρεις νίκες η κάθε μία). Η αυστριακή ομάδα θεωρητικά υστερεί σε πίστες-δυναμόμετρα σαν αυτή του Σίλβερστον -όπου οι οδηγοί περνούν το 70% του γύρου με τέρμα γκάζι- από την άλλη όμως, έχει κερδίσει σε δύο τέτοιες πίστες φέτος (Κίνα και Αυστρία)!

Ποια από τις τρεις μεγάλες ομάδες, θα είναι η πρώτη που θα πετύχει την τέταρτη νίκη της φέτος;

Όλα δείχνουν ότι ετοιμαζόμαστε για άλλον έναν συναρπαστικό αγώνα, στο πιο αμφίρροπο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 των τελευταίων ετών.