ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 11 & 16.07.2018

ΕΡΤ1 – Τροποποιήσεις προγράμματος 11 & 16.07.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ1

Σας ενημερώνουμε ότι το ξένο ντοκιμαντέρ που προγραμματίστηκε αύριο – ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 στις 17:00 είναι το ντοκιμαντέρ «MYTHICAL CINEMAS: The Tuschinski –Ολλανδία» GR σε Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

«The Tuschinski – Ολλανδία»

Το Άμστερνταμ φιλοξενεί έναν από τους πιο όμορφους και πολυτελείς κινηματογράφους στον κόσμο. Η εντυπωσιακή πρόσοψή του θυμίζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Μόλις όμως μπεις μέσα και  παρατηρήσεις τα έργα ζωγραφικής Art Deco, τα μεγαλοπρεπή μπρούντζινα φωτιστικά και τα πολυτελή χαλιά, αντιλαμβάνεσαι  ότι δεν είναι ξενοδοχείο ή θέατρο, αλλά ένα ανάκτορο… του κινηματογράφου.

Η ιστορία του βρίσκεται πίσω από την οθόνη, εκείνη του ιδρυτή του κινηματογράφου: του Αβραάμ Τουτσίνσκι. Ερχόμενος στην πόλη από μια φτωχή γειτονιά κοντά στο Λοτζ, έχτισε μια αυτοκρατορία, λίγο  πριν γίνει θύμα της ναζιστικής βαρβαρότητας.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Jérôme Diamant-Berger.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 θα μεταδοθεί στις 17:00 το ξένο ντοκιμαντέρ «EIGHTIES – Tear Down This Wall» (Ε)

Η δεκαετία του ’80 βρίσκει τις δύο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση εξοπλισμένες με πυρηνικά όπλα και σε νέα αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν αντιμέτωπος με τους Κόντρας στη Λατινική Αμερική, τους μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, τους πυραύλους στην Ευρώπη, ένα αμυντικό σύστημα τύπου «Ο Πόλεμος των Άστρων» στο Διάστημα και τη δική του ρητορική «…γκρεμίστε αυτόν τον τοίχο», όμως η άνοδος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην εξουσία στη Μόσχα πυροδοτεί μια σειρά από συγκλονιστικά γεγονότα που δίνουν τέλος στον  Ψυχρό Πόλεμο.